Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01 18:01 - ДА СТРОШИМ ЗЪБА НА КЛЕВЕТАТА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 29.01 04:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 16.01.2024 г. в сайта СКАНДАЛНО.НЕТ, обичан и популярен сред мислещите българи, които противно на фашизоидната пропаганда, представляват не по-малко от 85 процента от българското общество, се появи статия с отвратителното заглавие "Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Проляхме доста кръв и похарчихме много пари заради тях". Автор на крайно провокативния и нагъл текст е някой си Сергей Балмасов - фамилно име, което говори за неруски произход. Собственикът и редактор на скандално.нет, в частен разговор с мен, изрази съжаление, че я е поместил в сайта си, защото в един момент тя стана вирусна в Интернет-пространството. И по-специално в еничарските сайтове на Козяк. Известният пловдивски журналист, собственик на скандално.нет, се опасяваше, че този текст може да пробуди противопоставяне между българското и руското общество - каквато впрочем е и целта на самия автор - неизвестния за мен г-н Балмасов. Аз обаче успокоих собственика на скандално.нет, че напротив! - той е постъпил абсолютно правилно като е поместил в сайта си този низък текст и е отворил очите на българския читател за една особено недостойна тенденция в руските средства за масова информация - да клеветят българския народ, умишлено приписвайки му действията на сегашната узурпаторска неолиберална върхушка - т.нар. "сглобка" между ПП-ДБ и Герб-СДС, дошла на власт с фалшифициране на изборите и акт, който по същество бе държавен преврат, извършен в България от дипломатическите представители на САЩ на 6 юни 2023 г. По същия начин САЩ сътвориха мафиотската компрадорска организация Герб на Б.Борисов и я оставиха да ограбва и разпродава България в течение на две десетилетия. Американски, турски и израелски интереси стоят и зад могъществото на огромния октопопод ДПС, който изяжда страната ни в продължение на 34 години - и също, подмолно, участва в "сглобката".


Фактически от 1989 г. насам България е окупирана страна, без самостоятелна държава, с фалшиви държавни органи, васално подчинени на САЩ, Турция и Израел. Тя е превърната в африканска колония от откровения тип, битуващ през 19 в. и първата половина на 20 в., когато всички национални богатства на колониите хищнически се изнасят и потъват в частни капиталистически ръце, народите са обречени на измиране, а в колонизираните страни бушуват нищета, болести, безкултурие и разбойнически хаос. Ето на такъв тип "управление" е подложен нашият наполовина преселил се в емиграция или в гробищата български етнос. Достойнството и самоуважението му са отнети, интелигентните и истински образовани българи са маргинализирани. Цяло чудо е, че въпреки всичко глухата съпротива срещу поробването на България продължава - в сайтове, подкасти, малки телевизии и в съзнанието на нормалните българи. Впрочем почтените и надарени с интелект българи никога не са участвали в управлението на България - не само след Десети ноември 1989, но и след Девети септември 1944. И след двата преврата е наложена тотална цензура. Но глобалистката цензура след 1989, която особено ярко се прояви след 1993 и най-вече след 2022 г. - не можа да свърши никаква работа, тъй като целите й бяха дълбоко чужди на традиционните ценности на българите. Въпреки черните списъци на автори и забраните на теми, въпреки всяческия тормоз над писатели, общественици и журналисти, въпреки заглушаването на руските средства за информация, глобалистката пропаганда претърпя провал в България. Неслучайно Сорос насочи цялата демонична мощ на фондацията си и нейните туморни НПО-та специално към България - по всички фронтове. Неслучайно у нас регулярно долитат разни ционистки птички "да ни учат" как да се "борим" с "фейковите новини". Неслучайно Световният еврейски конгрес държи на къс повод и ръчно управление правителствената и олигархична върхушка в страната и неслучайно цялата овластена измет воглаве с президента, премиера и председателя на Сбирщината ( НС ) за кой ли път се закле във вярност на господарите си в синагогите в началото на геноцида над палестинския народ. Ако това не показва достатъчно ясно кой управлява България, то кое тогава?


С най-голяма стръв глобалната секта се е заела да унищожава българската култура и образование, да орязва българската литература и да изопачава българската история. Денков и Тагаренко лазят пред глобалните окупатори и се кълнат, че за нула време тая задача ще бъде изпълнена и мозъците на младото поколение ще бъдат промити. Но сравнени с колосалните усилия на глобалистите и техните ибрици, резултатите са мижави. България има прекалено велика и древна история, която не може да бъде заличена с едно махване на ционистката или турската вълшебна пръчица. Кланетата в Батак, Перущица и Стара Загора се помнят. Не могат да бъдат забравени и изстъпленията на Сюлейман Безумний ( Соломон Леви Явиш ). Братството с Русия и признателността към Освободителката от петвековно дивашко робство са в българския дух и ген. Никой не може да ги унищожи,  фалшифицира и "изчегърта".

    Ето защо под диктовката на господарите си, овластените палячовци на конци от "сглобката", преминаха към откровени провокации - оскверняване, разрушаване и нарязване на паметниците на българо-съветската дружба, на победата на СССР над фашизма и - разбира се - на Руско-турската Освободителна война. Още преди тая акция, от началото на СВО на Русия в Украйна, течеше дебилен процес на преименуване на улици и площади с имена или общи прозвища на бандеровски и петлюровски персонажи ( "героите на Украйна" (?), за които никой българин не знае нищо или във всеки случай - нищо добро ).

    С каква цел се прави всичко това? Ако целта е ролята на Русия в историята на българския народ да бъде подменена или забравена - то, поне засега, тази цел в съзнанието на българското общество не е постигната. Напротив, всеки път подобни кощунствени мародерства надигат буря от гняв сред българския народ. Тия вандалщини се харесват само на 1 процент ( дори по-малко ) от "българските граждани" - сноби, соросоиди и компрадори, т.нар. жълтопаветен "умнокрасивитет", отдавна скъсал връзките с българския род и даже недотам принадлежащ към българския етнос. Всъщност това е контингентът, чийто бащи по време на социалистическия режим бяха високопоставени членове на БКП, заемаха висши и средни рангове в ДС и се кълняха във вярност на Съветския съюз и КПСС. Сега прегръщат глобализма, неолиберализма и фашизма, защото идеите не ги интересуват, за тях са важни само облагите.

Слугите на глобалната секта в Колония България може и да са имбецилна сган, но техните ментори не са - защо тогава разрушаването на паметници, възмущаващо отдън душа българския народ, продължава? Много ясно - защото ефектът е насочен към Русия - руското общество, руската интелигенция и недрата на руския народ трябва да бъдат възмутени от светотатството, което се върши в България. И ето - "автори" като г-н Балмасов се появяват и услужливо "информират" Русия за вълната от антируски кощунства, заляла българската земя. Само че тези "информатори" не съобщават кой точно върши злодеянията и кой стои зад него, а обвиняват целия български народ в черна неблагодарност, чудовищна непризнателност и отречение от връзките с Русия. В заплюване на руската кръв, пролята за българската свобода. В отвратителен егоизъм и гавра с паметта и историята. В присмех над чувствата на руснаците, които до днес чистосърдечно са смятали българите за братя.   Тези внушения всъщност текат от няколко години. Но откакто варварски бе нарязан Паметникът на Съветската армия и в чест на това кощунство бе устроено канибалското пиршество с тортата - от кого, от целокупния български народ ли? - те добиха пандемично разпространение. И аз си  мисля, че ги разпространяват същите, които в България рушат съветските и руски паметници. Същите субекти, същата секта, която мрази България и ненавижда Русия. Петата колона сред руския народ, която владее медиите и пропагандата. Тя всъщност мести асото от единия - в другия си ръкав. В България натиска еничарите да рушат, а в Русия вопие да бъдат заклеймени вовеки веков "неблагодарните братушки", които не само бяха освободени от Русия, но ползваха с пълни шепи природните ресурси на Съветския съюз, както и политическата му протекция. Смятам, че едни и същи агенти на глобалната секта разнасят тези интриги. Дали действията им в България ще проработят не е толкова важно - по-важно е огорчението и погнусата от България, които сеят на руска почва. Така българският народ ще остане без традиционната си закрила от Русия, изоставен на ционамериканския произвол.



Цялата статия, в която Балмасов "доказва", че не само днес, а от самото си освобождение, българите са проявявали мерзка непризнателност към Русия, се състои от полуистини и нагли лъжи. Той представя българския народ и неговите водачи - а това са оцелелите от Априлската епопея и Освободителната война революционери - като сбирщина кретени, които са изоставили Русия и са се залепили за Германия, защото Берлинският конгрес им е показал, че Германия е силна, а робският дух им шепне, че трябва да бъдат със силния. За кризата в отношенията с Русия, която настъпва поради личната омраза на руския самодържец Александър III към княз Александър Батенберг ( задето Цар Освободител често давал племенника на съпругата си Батенберг за пример на своя син ), не се говори нищо. Сръбско-българската война, наречена в България "войната на капитаните срещу генералите", се разглежда изопачено. Последствията от Балканската война, в която "спорните зони" са предоставени на арбитража на руския цар - а той предварително е избрал Сърбия за свой фаворит, се разглеждат умишлено профански. "Любимите сърби", както Балмасов с умиление нарича съседите ни, противопоставяйки ги на неблагодарниците българи, никога не са изпитвали благородни чувства към Русия, а притворните сръбски политици винаги са я разглеждали като източник на облаги - голям добряк, когото лесно можеш да излъжеш. Причините за участието на България на страната на Централните сили в Първата световна война, са разгледани във фалшива светлина - явно авторът не знае или не иска да знае, че основната цел, която определя влизането на България в световната месомелачка - и на чия страна, е обещанието за присъединяване на Македония към Майка България, свещена кауза, за която е пролята толкова българска кръв. Балмасов няма представа, че Добруджа не е "румънска". С фалшив патос той клейми българите като злодеи, които - първо - са вдигнали оръжие срещу руснаците ( без да осветлява обстоятелствата, довели до това ), и второ - са държали при нечовешки условия, глад и побоища, руските пленници. След такъв "исторически обзор", Балмасов преминава към по-нови времена, не знаейки или съзнателно въвеждайки в заблуждение относно факта, че България по време на Втората световна война е имала дипломатически отношения със СССР, прекъснати от съветска страна точно преди навлизането на Трети Украински фронт в нашата територия. И че - да! - България е подписала договор с Третия райх, но пакт с нацистка Германия с доста цинични тайни клаузи е подписал и СССР - пактът Молотов - Рибентроп . Изобщо всички политически и военни перипетии в Европа през 20 в. са вменени във вина на България и са представени като антируско отношение на "непризнателните братушки".



  Тези подли и профански от историческа гледна точка попълзновения на Балмасов са разобличени от непосредствените читатели на сайта СКАНДАЛНО.НЕТ в коментари под въпросната статия. В коментарите напълно резонно се разглежда предателската спрямо България роля на съветското и руско ръководство, олицетворявано от Горбачов и Елцин ( първият предаде Съветския съюз, а вторият го разпродаде на парче ), които подхвърлиха нашата страна, най-верния съветски съюзник, на произвола на глобалистите и ни определиха ролята на жертвен агнец. По този основен за нашето време и за днешните българо-руски отношения, въпрос - Балмасов благоразумно мълчи. А точно той трябва да бъде поставен на дневен ред.  

Подобен антибългарски заряд, но с още по-замъглени причини, обвиняващ българския народ, а не колониалната върхушка, ненавиждана от българското общество - за кощунствата с паметниците и извращенията на историята - носи и статията във "Взгляд", озаглавена "Трябва да се освободим от илюзиите, че българите са наши братя", подписана от В.Трухачов и публикувана в почти всички български сайтове.  

Аз съм историк, който се занимава с най-древната история на българския народ. Но питам - защо срамно мълчат титуловани академици и професори, автори на университетски трудове по история на България и Русия? Защо не отговарят на подобни текстове, разпространявани в руската земя не от разочаровани почтени руски интелигенти, а от върли врагове и на България и на Русия? Безкритично ли приема подобни клевети председателят на Движение "Русофили" Николай Малинов? Или господинът просто не може да напише елементарен текст? Къде е великата професорка Дарина Григорова? Защо от нейно име не излезе никакво мнение, разобличаващо истинските цели на статии като тази на г-н Балмасов? Защо тя не защити българския народ, който никога - никога! - не е предал "Дядо Иван"?  

Самата посланичка на РФ, според мен, трябва да излезе с позиция относно тези клевети. Призовавам я ясно да разграничи злодеянията на сегашните български власти по отношение на българо-руската памет - от действията и чувствата на българския народ! Тя е наясно с идеите и мислите на честните българи, които ние ежедневно огласяваме, въпреки адската цензура! Моля Ви да го направите, госпожо Митрофанова, в името на доверието между нашите кръвно свързани братски народи! В името на нашето бъдеще!  

Нека заедно строшим зъба на клеветата! Както го е написал Вазов!         



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 796088
Постинги: 331
Коментари: 1812
Гласове: 1901
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930