Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2021 09:55 - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ХАРВАРДСКИТЕ ПИЖО И ПЕНДО
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1801 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 24.11.2021 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Снощи, с голямо закъснение, както винаги, когато става дума за политически коментари, изслушах интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев, дадено за БНР. През годините В.Вацев се открои като най-способният български политически анализатор, който с точния си образен език, с ерудицията и почтеността да назовава нещата със собствените им имена, остави далеч зад себе си не само писукащите стада от платени мисирки, а и нарцистично вгледания в собствената си персона  професор Иво Христов, който се изживява като снизходителен аристократ, благоволяващ леко да открехне завесата на политическите механизми пред занемелите плебеи.


Сигурно вече отдавна сте изслушали това интервю на Вацев, в което няма нищо утешително за близкото бъдеще на народа български. Той изрично уточни, че вече никой не прави дългосрочни предвиждания, всичко, до което би могъл да стигне погледът на днешното човечество, особено ако то обитава Балканите - и особено ако има излаз на Западното Черноморие - се простира във времевия ареал от няколко месеца - до Великден или най- много до лятото на разделната 2022 ("годината с многото двойки" - в бележника! ). За това време новото "българско" правителство трябва да свърши няколко програмни действия, зададени му от истинския управник на България - американското посолство и Белият дом - да, да, Байдън има проблеми с разсъдъка и паметта, но ясно е назовал новия български екип и задачите, поставени пред него. Това са: отстъпление от досегашната българска позиция по "македонския въпрос", затваряне на проекта Белене, (който би направил от България енергиен разпределител, а подобен развой не бива да се допуска), приемане на европейската валута, приемане на още неизвестен брой американски бази, приемане на Истанбулската конвенция. За задължителната ваксинация Вацев не каза нищо, но тя се подразбира. Когато свърши набързо тези работици, новата колониална администрация на нищожното задморско щатче - кой знае защо наречено България - ще си отиде или... както сабя покаже. Тъкмо " сабя", защото се очаква военен конфликт, в който ще бъде включена територията на източните балкански аборигени. Позволих си да засиля и конкретизирам идеите, които Вацев изрази деликатно и с нужния политически такт.

Вацев поздрави американското посолство за отлично свършената работа и с тъга заяви, че народът български пак си е избрал "спасител" от сорта на г-н Сакскобурготски. "Избрал"? Избирателната активност беше толкова нищожна, че всички " избрани" с подобен вот са фактически нелегитимни, подчерта Вацев. Те ще се държат само на спасителното влакно на своите попечители от Козяк и ще тропкат хоро по техния дудук ( изразите са мои ). Но е факт, че днес България има формено ляво-либерално правителство, умален модел на Байдън-Камала Харис. Световното задкулисие не може да се надява на по-добър вариант - е, поне един да е доволен! ( възклицанието е мое).

Замислих се над въпроса за " ляво-либералния български модел". В социалните мрежи сочим, че няма по-ужасяващ вариант за света, виждаме с очите си какво става в американските щати, доминирани от ляволиберални правителства, включително в столицата Вашингтон. Как тогава сме могли да си го пожелаем и причиним? 

И кой всъщност е гласувал за Кико с неговия вид на селски ергенин и за мургавия Асенчо с ококорени невинни очета - класическия вид на хитрия шарлатанин? Та тези хора са съвършено непознати за българите. Появиха се в последния момент - като зайци от цилиндъра на фокусник. Изрекоха, а не показаха с разработена програма, че са за " продължаване на промяната", съкратено ПП. Май дешифровката на тази сигла ще се окаже " Пълен Провал" за българския народ.

Аз изобщо не гласувах, защото инстинктът ми подсказваше, че всички предложени опаковки ( разбирай - политически формации ) крият едни и същи екстременти. Но кой пък толкова е гласувал за Кирчо и Асенчо, зад които веднага изплуваха от мъглата г-н Лорер и компания? 

Дали пък...Още не смея да го призная и пред себе си, но взе да ми минава през ума мисълта за фалшификация. Но не, не е възможно! Истината е,че гласувалите за ПП не са дали вота си за левия либерализъм, нито поименно за " харвадските възпитаници" . Хората, които гласуваха за тях, са гласували всъщност за Румен Радев, защото безусловно вярваха в него и не можеха да си представят, че ще им сервира такъв фалшификат. Както вече писах, Президентът на България бе единствената реална легитимация на неясните силуети Кирил Петков и Асен Василев. Историята е доказала, че не престъпленията, а заблудите се плащат най-скъпо. 

Вероятно някой, само от ищах да противоречи, ще ме обвини, че с тези думи реабилитирам Бойко Борисов и тайфата му. Напротив, изпитвам погнуса от крадливата и продажна шайка ГЕРБ. Смятах, че с гербаджийските  еничари сме стигнали дъното и ни предстои нещо по-добро. Но ние, българите винаги избираме от предложените злини, най-голямото зло, смятайки, че сме избрали по-малкото. Така стана и този път.

Впрочем скоро ще видим същностната приемственост между  ПП и ГЕРБ. Ха, на бас, че лустрацията, за която толкова гръмогласно тръбят Кирчо и Асенчо ( изкушавам се да ги нарека Макс и Мориц или Пижо и Пендо - ами да, тъкмо ПП ), ще засегне само дребните риби от гербаджийската олигархия, най-много някой зам. министър - и изобщо няма да докосне свитата на Баце и самия него.

Няма да бръкне в чекмеджетата!

ДАНО БЪДЕЩЕТО МЕ ОПРОВЕРГАЕ!

АКО ИМА БЪДЕЩЕ.


П.П. Никой да не ми краде хрумката с Пижо и Пендо ( ПП )!
Ако някой я използва, задължително трябва да цитира автора!




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Колко е мъдър ББ
24.11.2021 10:34
Може наистина самият дух на Данте да му е подсказал, че "има нещо гнило".
Толкова са главоломни събитията, че се питам дали Радев не потърси помощ от Русия с прословутите си думи за Крим. И ето, само Путин и Вучич го поздравеха, според чичко Гутъл, май.
цитирай
2. milenavarbanova9 - Благодаря за коментара!
24.11.2021 10:37
Да, наистина Бай Ганьо има невероятен инстинкт за оцеляване!
цитирай
3. born - Както винаги аристократите виждат ...
25.11.2021 22:12
Както винаги аристократите виждат нещата в същността им. Имам предвид неглижирания от Вас проф. Иво Христов. Ако вникнете в дълбокия смисъл на думите му за 80-те % дебили, ще Ви стане пределно ясно защо резултатите от изборите са тези, а не други- по- смислени.
цитирай
4. milenavarbanova9 - Здравейте, борн,
26.11.2021 08:09
Нямам нищо против Иво Христов.
Нито против аристократите и аристократизма. Навремето, когато професорът, който тогава май още не беше професор, изрече знаменитата си фраза, напълно го подкрепих и даже писах в сайта АКТУАЛНО по този повод. Нашият народ опростя, озлобя, оскоти се и се превърна в копие на палачите си, казвам го отдавна. Но с времето Иво Христов взе да повтаря само едно и също и прекалено видимо да се самолюбува. А това е вредно за анализатора и изобщо за интелектуалеца. Ето защо написах горното изречение.
цитирай
5. born - Последният Ви рекоментар
27.11.2021 00:40
е напълно съвместим и споделян от моето становище по въпроса, за което се радвам. Според "Принципите на Питър" достигането до определено критично ниво на компетентността ограничава напълно възможностите за по нататъшно развитие независимо от потенциала. Явлението се наблюдава непрестанно и ежедневно на всички възможни нива и дестинации.
Благодаря за коректното дискутиране !
ПП. Толкова рядко се случва ...
ППП. За съжаление !
цитирай
6. krumbelosvet - Драги борн,
27.11.2021 23:31
Какво дълбоко има в това да ругаеш народа си? Тия 80% дебили ОТ НАУЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА са Г Л У П О С Т недопустима за професор. И не му е сефте.
Първо - Н Я М А дебиломер
Второ, даже ако има, за да наругаеш народа си трябва да си проверил ако не всички, то поне десетина народа в подобно положение. И трето, ако си ДОСТОЕН МЪЖ, даже да е изпаднал дотам народът ти, сърце няма да ти даде да обидиш Родината. Това е предателство.
цитирай
7. milenavarbanova9 - Чакай, позволи ми да се намеся!
28.11.2021 11:10
Това не е ругателство над българския народ.
Това е желание да се спре опростачването му. Това е присъда над диващината на ГЕРБ.
Има предел, след който тези думи намират истинския си смисъл: Не желаем дебили и кретени във властта!
Не искаме да ни управляват простаци като Боко и компания!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 794323
Постинги: 331
Коментари: 1812
Гласове: 1901
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930