Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2022 15:00 - Към Добри Божилов - ИМА ЛИ НАТО ВЪЗМОЖНОСТ И ЖЕЛАНИЕ ДА КОНТРОЛИРА ТУРЦИЯ, АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 4722 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 12.10.2022 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Уважаеми господин Божилов, статията Ви „Викът „Излизане от НАТО“ е вик: „Искам турско робство…“, която прочетох в „Свободно слово“, ме предизвика да Ви отговоря:

    Членство в НАТО и „турско робство“ не са два взаимноизключващи се варианта. Явно сте забравили, че макар Гърция и Турция да са членки на пакта от 1952 г., никой и нищо не попречи на Турция да създаде Севернокипърската турска република. Въпреки яловите протести на всякакви международни общности, включително НАТО. Пропуснали сте и сондажите за нефт, които турските кораби предприемат край бреговете на Кипър, нехаейки за гръцките оплаквания в международните институции.

      Ще опонирате, че Кипър като самостоятелна интегрална държава не е бил член на НАТО през 1983 г., когато е извършена турската агресия, нито пък Република Кипър ( гръцката ) е член на НАТО през 2018, когато Турция започва сондажите. Съвсем формално и фарисейски погледнато, Турция, стояща зад кипърските турци, е нападнала една държава, която не е член на пакта, анексирала е нейна територия и е учредила там своя държава-сателит. НАТО може да остане настрана, защото вътрешен конфликт в пакта няма. Но Вие сам разбирате, че да се изтъква подобна формалност, е евтина и престъпна софистика. Истината е, че конфликтът се разгоря между две членки на пакта. НАТО тури на везните Гърция и Турция – и последната натежа много повече. Гърция, като по-слаба, бе пожертвана и си остана с оплакванията. Тя не можеше да отиде по-далеч от тях.

    Какво ли пък остава за разградения двор, в който е превърната България, в настоящия момент, когато Турция при Ердоган е стокракратно по-силна отколкото през 1983-а. Не е рекла – не ни е завладяла с военна сила. Тя може да нахлуе в страната ни, когато й е кеф и НАТО не може да й каже нищо. Турция е негов безценен съюзник и пактът ще я остави да си начеше крастата. Представяте ли си НАТО да влезе в някакви военни действия срещу Турция – в защита на България? Не ме разсмивайте! Нито НАТО, нито ЕС, нито САЩ ще си мръднат пръста, ако армията на Ердоган пресече границата и поеме към Бургас, Кърджали, Пловдив, София – или накъдето си пожелае. Глобалистите не третират равноправно своите „членове“ – а пък със страна, управлявана от надупени роби – изобщо не се церемонят. Повтарям, крайно наивно е да смятаме НАТО за гарант на нашата целокупност.

    Там е работата, че поне в момента ( не се знае докога ), Турция няма интерес да анексира български земи. Ердоган и така господства в цялата Родопска и Странджанска област чрез преките си служители – новите османски аги – „политиците“ и олигарсите от ДПС. Тези български краища от трийсет години са под фактическо турско робство и българите там се боят да говорят български език. А християните с презрение са наричани гяури.

    Колкото и да не Ви се вярва, драги господин Божилов, тъкмо Русия, а не НАТО, е факторът, който удържа ердогановата агресия и контрира апетитите му да си създаде нова Османска империя, за чийто падишах да се обяви. Русия има свои интереси на Балканите и в тях не се вписва идеята Ердоган да граничи със Сърбия. Да, да, продължаваме да се крепим на Русия, макар и да не сме под „нейното крилце“. Евроатлантическата сган у нас не си дава сметка за тези скрити реалности. Или по-точно – тая сган изобщо не я еня дали България ще съществува или не – и от кого зависи това.

      Целокупността си засега дължим тъкмо на Путин. Но и Путин има нерви и в някой близък ден ще му писне от българските пронатовски ибрици. В тоя ден на хоризонта откъм Капитан Андреево с голяма вероятност ще се появи „приятелят Тайпи“, както гальовно го нарича „приятелят Боко“. И НАТО ще го приветства – бъдете сигурен!

    Неприложими са и примерите Ви с Орбан. Първо – на нас ни трябва български Орбан днес, а не след двайсет години, когато не знаем и небето какво ще бъде – синьо или зелено. А кой от нашите сегашни палячовци, според Вас, би могъл да влезе в ролята на Орбан? И второ – българите винаги са научавали уроците си не по трудния, а по най-трудния – дори по невъзможния за другите нации – начин. Такава е българската историческа нагласа.

    Виждам, че от доста време се изявявате като политически и военен експерт – мяркам Ви чат-пат по разните екрани. Уважавам във Ваше лице българския патриот, който търси изход за страната ни. Но това не е достатъчно за една значима и полезна политическа прогноза, направена от човек на духа. Много често в историческата съдба на народите две и две не правят четири – и страхливите ( да ги наречем „прекалено предпазливи“) предначертания са вредни. Този, който иска малко, не получава нищо. Ние, днешните българи, заровихме глави в пепелта, в мизерните дадености и надеждиците ни са рабски, нищи! Кой за кого ще гласува, колко процента ще спечели сульо-пульо. Нашите велики предци са мислели мащабно – като духовни господари на света, като богове. Смелост, мъжество, вяра – и даже свещено безумие – са ни необходими, а не дребни сметки за утрешния ден. Сметки, чиято перспектива стига до носа ни. Съветът на писателя към неговия народ трябва да звучи като завет, а не като фактура, издадена от писарушка.

    Дългът на днешното българско поколение е да унищожи гробарите на държавата – пък каквото сабя покаже! Нямаме избор – или ние или те! И то неизбежно ще се случи – под напора на външно събитие, свързано с войната. Дори ако това събитие е въоръжено турско нахлуване – както гласи пророчеството на Слава Севрюкова.



Гласувай:
9



1. dobrodan - Милена, Турция едва ли ще нападне България.
28.09.2022 19:31
Икономическите й интереси у нас са състоятелни.
Като пазар сме капка в морето, и без това повечето стоки у нас са произведени в Турция.
Турците отдавна изкупуват земя в България.
Не й създаваме проблеми с нищо.
Да, разбира се, никой не може да знае какво ще се случи утре.
А сега се опитай да го разбереш.
Не е невъзможно Турция и Русия да се споразумеят и да си ни поделят.
Защо смяташ, че само Русията има интерес да ни спасявала от Турция?
По абсолютно същия начин Турция ни държи встрани от Русия.
И добре прави, да ти кажа.
Напълно възможно е в едно по-далечно бъдеще двете страни да станат една.
Тогава нас със сигурност няма да ни има.
Русия полека се ислямизира. Не се говори много за това.
Да не избързваме.
Ако Турция реши да ни превземе, Русия ще си поиска нейния дял.
Ако Русия реши да ни превземе, Турция ще си поиска нейния дял.
Засега сме в положение на устойчиво равновесие.
Русопоклонниците постоянно дърпате дявола за опашката...
Мисля, че трябва да се спрете.
цитирай
2. radostinalassa - Не знам какви военни запаси има...
28.09.2022 19:44
за нашите ПВО системи, но те явно държат тюрките на разстояние. А и все пак ние сме в Европа, не в Диарбекир.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей ,Милена!
28.09.2022 20:31
Спомням си, бях дете, когато станахми осем милиона Целта беше да станем през до 2000-на година-9! Е ,станахме седем през 2020?
През 1900, година, Сърбия и Гърция заедно ,са имали население колкото нас- 5,5 милиона Сега ,пак заедно , имат три пъти повече!?
Турция е била 10 милиона-два пъти повече от нас Сега са 85?Какво говоря? За 60 години утроиха населението си!
Все едно чума е минала през България? Румъния е имала 6,5 милиона население, почти колкото нас! Сега има почти четири пъти повече!
Турция ни гледа сеир!
Преди две седмици скръцнаха със зъби на Гърция!? Не искат да воюват с никого, но няма да си оставят магарето в калта! Превъзхождат ги многократно във всичко-населние, икономика, армия, място в политиката! Ще ги преказят, ако много знаят!
Ние , ограбени вътрешно, на какво да се надяваме? Без армия, без резерв за нея, на минала слава ли? Да, турците ни уважават за боя от нас, но това ще е до време! Никой не се плаши от книжен тигър!? Русия няма да ни обърне и нула внимание Ние там сме компрометирани напълно, като черни неблагодарници!
Лаещата Лайен? -Ние сме и последния кахър за синекурата и длъжност Един референдум и две автономни области са готови-Разградска и Кърджалийски или Хасковска Даже на последните няма да сменят и имената ,те си са турски Друг е въпросът, че тези турци са с български корени и в Турция ги считат за Булгартюрк
Какво ни остава? Преди, в България , по турско слугите на агаларите са били в пъти повече от борците срещу тях Сега, явно, техните наследници отново са взели връх в България Може би ,за по-голяма сигурност, ще е добре да се врътнем под крилото на падишаха- така мислят те! Защото иначе, ще ни разпарчетосат и останалите съседи, знаем им апетитите към нас! Кой ще си мръдне пръста за нас-Лайен или Путин?
Или ще ни оставят да изчезнем самостоятелно, без военна намеса? Това направиха управлявващите през последните 33 години!? И имат апетит да грабят, още? Явно има какво!
Трябват ни хора в политиката, милеещи за България А не такива, твърдящи, че материалът е лош Лош и то прекалено, е материалът в политиката ни!

Хубава вечер, Милена!
цитирай
4. radostinalassa - Ердоган казва, че Крим не е руски..
29.09.2022 16:05
Тук вече много сбърка. Русия не би се отказала никога от Крим, от българските земи също. Така, че тюрките , които са подли мелези ще го ......
цитирай
5. radostinalassa - Ние не сме неблагодарни към Русия...
29.09.2022 16:08
И Путин не е идиот, а отчита , че Горбачов продаде както Русия, така и нас на янките. Геополитическите ни интереси са еднакри с тези на Русия, поненже сме близко до проливите. А и сме близки по религия език, род, обичаи и пр. А тюрките режат глави.
цитирай
6. milenavarbanova9 - към Красимир
30.09.2022 12:55
Чудя се на дълбоко погрешните ти разсъждения. Русия и Турция никога няма да бъдат "едно цяло". Интересите им във всяка област са коренно противоположни, въчреки лицемерните временни "сближавания".
Нас винаги ще ни има.
Редно е най-сетне вие, пантюркистите, да мирясате.
цитирай
7. milenavarbanova9 - към Красимир
30.09.2022 12:56
Чудя се на дълбоко погрешните ти разсъждения. Русия и Турция никога няма да бъдат "едно цяло". Интересите им във всяка област са коренно противоположни, въчреки лицемерните временни "сближавания".
Нас винаги ще ни има.
Редно е най-сетне вие, пантюркистите, да мирясате.
цитирай
8. milenavarbanova9 - към Ваньо
30.09.2022 13:05
Напълно съм съгласна. Но не и с врътването под крилцето на падишаха. С подобно нещо - никога! А може и да не съм те разбрала добре.
Ако такова нещо стане, то ще е насилствено и няма да трае дълго. Ще завладеят част от земите ни - тези, които и сега владее ДПС. С бездействието си нашето поколение съсипа държавата, късно осъзнахме, че ни правят на идиоти.
И аз си спомням, когато бях ученичка в началните класове - обявиха, че се родил деветмилионният гражданин на България. Пък той може да е бил и циганин, защото това толериране на циганите започна още по времето на Тошо.
Но, разбира се, тогавашното не може да се сравнява с днешното.
Хубав ден, Ваньо!

цитирай
9. milenavarbanova9 - към Радостина
30.09.2022 13:06
Благодаря за коментарите, Радостина. Напълно съм съгласна с казаното от теб.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
01.10.2022 17:58
"Какво ни остава? Преди, в България , по турско слугите на агаларите са били в пъти повече от борците срещу тях Сега, явно, техните наследници отново са взели връх в България Може би ,за по-голяма сигурност, ще е добре да се врътнем под крилото на падишаха- така мислят те"

Да си призная, стреснах се! Как може, точно аз, да напиша подобна дивотия!
Не, разбира се!
Фиксирани са наследниците на слугите на агаларите! Че те вероятно мисляг така?
Но ,наистина, така съм го написал, че може да се възприеме и другояче!

Хубава вечер, Милена!
цитирай
11. milenavarbanova9 - Да, да, рабрах, Ваньо,
02.10.2022 17:08
Аз също помислих, че нещо е пропуснато при писането. А за останалото си прав - уви! Наследниците на ибриците довършват това, което не успяха турците преди 150 години. И пак си ги чакат - да се гушнат по сянката на падишаха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774888
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031