Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2022 18:01 - СОРОСКИЯТ ЛАКЕЙ ДАЙНОВ ЩЕ "ПРЕРАБОТВА ОТПАДЪКА РУСИЯ В НЕЩО ПОЛЕЗНО", АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1102 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 17.09.2022 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Снощи (14 септември ) електронните новинарски сайтове от сороския слугинаж избълваха синхронно един и същи текст, озаглавен "Русия и Украйна: това са две съвсем различни цивилизации". Автор е сороският "професор-политолог" Евгений Дайнов, комуто от три десетилетия седесарските, а после открито проамериканските медии, са закачили просташкия - уж ласкателен - прякор "синият шаман" (а той проявява лошия вкус да се кичи с това прозвище).


  Не става ясно дали сравнително краткият текст е снет от интервю за Дойче Веле или е написан собственоръчно от Е.Дайнов. Това е наистина рядък екскремент, отронен от бездарно перо, крайно оскъден речник и псевдонаучни "аргументи", предназначено за публика, още по-неука от автора и изобилстващо с дежурните обиди към Русия, с които ежедневно ни залива натовската пропаганда.  

    Какъв "специалист" е Дайнов?

    В "официалните му биографии" ( всеки соросоид се е домогнал до "официална биография" и до житие в Уикипедия ), се твърди, че той е завършил история. Никога обаче не е работил като историк и не е писал исторически трудове. Когато се запознах с него, преди повече от трийсет години, той уж беше аспирант в АОНСУ и се подготвяше за кариерата на рупор на комунистическата идеология. Видът и поведението му бяха характерните за мамините синчаги на комунистическата върхушка - малко хипарлък, опашка, гердани, но никакво осъждане на комунистическите устои, макар че течаха благоприятните за критика времена на горбачовата перестройка. У Дайнов - "аспиранта от АОНСУ" - нямаше и помен от подобна сериозна публична критика на социалистическия строй, а само някаква куха насмешливост, напън за оригиналничене, псевдоинтелектуални гримаси - обикновената поза на дечицата на "богоизбраните" на соцрежима. А също - и това е основното в бъдещата му кариера на сороска креатура - неистов пошъл нарцисизъм, комичен бяс да бъде показван на екрана и името му на всяка цена да циркулира в медиите. Дайнов няма дарба и търпение за научен и писмен труд - следователно нарцистичната му стихия би могла да бъде удовлетворена само чрез лакейство пред нечия могъща сила - и тъй като соцът се срути, слугата завря глава в нозете на Сорос и ги заоблизва с кучешка преданост. 

    Нека хвърлим поглед върху дайновия произход и възход, отразен в Уикипедия:

    "Е. Дайнов е роден е на 11 май 1958 г. в Пловдив. Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник „Работническо дело“ в Москва (1961–1965) и Лондон (1971–1977), а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“. Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма, има висше медицинско образование и работи в Центъра за научна информация към Медицинска академия (...)

    Средното си образование Дайнов получава във Форест Хил Скуул в Лондон, където основава първата си рок група „Луус чейндж“. В 1976 г. със стипендия от Inner London Education Authority постъпва в колежа Корпъс Кристи на Оксфордския университет, който завършва три години по-късно с първокласна диплома по „Нова история“.

    През "90-те години работи за фондация ""Отворено общество"" на Сорос, като през 1998 г. става шеф във фондацията.


    От 1999 г. е доцент – а от 2002 г. професор – по политически науки в Нов български университет."

    Ясно е, че е наследник на високопоставени комунистически ченгета, каквито бяха всички задгранични кореспонденти на органа на БКП "Работническо дело". Ясно е и на какви заслуги се дължи кариерното издигане на майка му. Нито дума обаче не се споменава за заветното АОНСУ. Но в ел.сайт на 24 часа в публикация от 16 март 2016 г. четем:

    "Евгений Александров Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на БКП при ЦК на БКП през 1982 година. Документът, открит от изследовател на българските архиви, бе изпратен на редакционния имейл ( * представени са факсимилета на съответните документи - М.В. ) (...)


    Според решение N 216 от 11 март 1982 година на ЦК на БКП се вижда, че от 1 март 1982 г. под номер 5 е зачислен като редовен аспирант в Института по история на БКП Евгений Александров Дайнов по "специалността "история на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г."

    Като документи, които са оформили това решение на висшия орган на компартията, са приложени Биографична справка, автореферат на дисертация за служебно ползване от 1984 година, с който Евгений Дайнов получава научна степен "кандидат на историческите науки". Темата е "Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)

    Директорът на Института към ЦК на БКП Давид Елазар прилага биографична справка за новия редовен аспирант, в която като важни факти се отбелязва, че бащата Александър Дайнов е член на БКП, а майката Лидия Маринчевска е дъщеря на активен борец, съпругата му по онова време е "съветската гражданка" Аня Юриевна Майорова."

    Знайно е, че "откъдето е жената, оттам е и родата". А и самото русизирано име "Евгений", с което унуката на някой прост български дядо Гено ( или баба Гена ), е записана в регистрите, явно сочи дълбока - макар и не непременно чистоплътна - привързаност към Русия - или по-точно към съветския режим, който на родителите на Дайнов се е струвал гарант за вечното им материално благополучие. Ако се бе пръкнал днес, щяха да го запишат Юджин.

    Видях отново Е.Дайнов в първите години на "демокрацията" на традиционната конференция в Приморско, организирана от Института по история към БАН. Имаше известен интерес към обявената лекция, с която този кадър на чугунните комунисти от Иститута по история на БКП, бе обещал "да разгроми" досегашната си кърмилница БКП и наследницата й БСП. Дайнов, накачулен с гердани и гривни, стана и прочете "текст" с петминутно времетраене, в който поне двайсет пъти използваше израза "комунистите се оляха". Всички слушатели, които очакваха смислено и аргументирано разобличаване на комунистическата идеология и на заблудите на "реалния социализъм" - и бяха готови да приемат такива аргументи - осъзнаха, че пред тях стои един невежа, лишен от аналитична мисъл, от научни знания, ясен ум и способност за писмен изказ. Един уличен хипар-агитатор. "В началото комунистите се оляха. После комунистите се оляха. И накрая комунистите се оляха." Толкова "научност". И взрив от смях в залата. Как такова бездарие е успяло да завърши с отличие Оксфорд? Не ме питайте, а погледнете Киро Простия, Лената му и Асеня му - с "дипломи" от Харвард. Впрочем този, който си мисли, че "научните работници", загнездили се в Института по история на БКП, са историци в истинския смисъл на думата, не е минал и под прозорците на Университета. Това са фалшификатори на история. Ето защо Сорос просто бръкна в чувала от псевдонаучни търтеи в тия работилници за фалшификатори и си избра тлъсти, алчни и послушни лакеи - те и преди си бяха предатели, нищо в тяхната "душевност" не се е променило. 

    Вече три десетилетия научният фалшификатор бай Генчо Дайнов шества по екраните и страниците на "евроатлантическата" българска преса и оплюва Русия ( чакай, бе, ами жената? ), за да си заслужи слугинската плата. Невежеството му подпомага неговата почти шизофренична фалшификаторска дейност. Обикновено той изравя - като вид "историческо алиби" - някакъв позабравен, но гръмък израз, битувал в историческата книжнина - и конструира около него, напълно произволно, килнатата колиба на своите "научни разсъждения". В снощния му текст - или екранно изказване - това е "великий отход" - или, както го "интерпретира" бай Генчо - " позорното бягство на руската армия", "хаотичното оптстъпление на адмирал Колчак, тръгнал от Сибир да завладява болшевишка Москва, но избутан обратно зад Урал от болшевиките". Преди да направя кратък преглед на нечетимото повесмо от пропагандна слуз, с която Гено-Евгений-Юджин "громи" Русия, ще отбележа омразата, с която той говори за белогвардейците. Болшевиките си остават мили на сърцето на бившия комунист, защото всъщност те не са руснаци, а убийци на руснаците. Руснаци ли са господата Парвус, Ленин, Троцки, Свердлов, Каменев, Зиновиев? Мръсен фалшификат е, че Русия е създател и разсадник на болшевизма - тя е негова жертва!

    В статията си "Русия и Украйна: това са две съвсем различни цивилизации", бай Гено ( защо ще обиждаме тоя гръмък русофоб с руския привкус на името "Евгений" ), тръби, че "руско-съветската цивилизация е изградена върху лъжи, бутафория и насилие", за разлика от украинския модел, който бил "западно-демократичен". Генчо ни говори за "сблъсък на цивилизациите" - конкретно на руската и "украинската цивилизации" - и ни "убеждава", че пред информационния поток, произлизащ от първата, е спусната "желязна завеса", а втората е заложила на "печелене на сърцата и умовете" на човечеството. Ето цитат на тия генови "размисли":

    "Очевидни са разликите в методите за информиране, използвани от двете страни. От първия ден украинците канят всички възможни световни медии, за да отразяват тяхната версия. Руснаците не канят такива медии в завладените от тях територии. От Украйна всекидневно извират десетки и стотици видеоматериали на очевидци и участници. От руска страна - почти нула, до тези дни, когато дисциплината рухна и отделни клипчета започнаха да се появяват.


    Там, където руснаците успяха да завладеят територии, те моментално спуснаха онова, което Чърчил още през 1947 година нарича "Желязна завеса" - плътно информационно затъмнение, заменено с пропаганда. Украинците заложиха на друго - на максимална отвореност, целяща спечелването на "сърцата и умовете" на света."

    Само най-долен натовски палячо би се осмелил да ни замазва очите с подобни "аргументи". Не само за българите, а и за всички хора с наднулев коефициент на интелигентност, е абсолютно ясно, че глобалистите - собственици на почти всички СМИ, спуснаха тотално информационно затъмнение над руските медии, че ги забраниха, че пълномащабно разгласиха тяхната забрана и всячески заглушават руската гледна точка. И дори всеки глас в защита на Русия, на жертвите от Донбас и Луганск. Известно е под какъв натистк се оказаха малцината западни журналисти, осмелили се да опишат обективната ситуация на фронта и тероризма, упражняван от нацисткия режим на зеленото човече над украинските граждани. В същото време планетата буквално се изпържва от многомилионните фойерверки - пропагандистки материали - в защита не на украинския народ, а на нацистите, които го яхат, задушават и унищожават от Майдана насам. С какво украинският нацистки режим е счечелил "сърцата и умовете на света" ( какво тъпо изтъркано клише!) ? С наркоманските изстъпления на джуджето Зеля, изврещяни с продрано гласище, напомнящо хитлеровия тембър ? С Кулебите, Арестовичите и Мелниковците ( за последния питайте Шолц )? Със сатанистките татуировки и капища на азовци и другите спецназовци? С осемгодишния геноцид над Донбас и Луганск? С биолабораториите, заплашващи не само самата Украйна и Русия, но и цяла Европа? С тетките и бабушките, които Зеленски ни прати да хрантутим, а те непрестанно ругаят всичко българско? Ти нормален ли си, бе, бае Генчо, да ни пробутваш тая манжда, която отдавна изгни на боклука и смърди така нетърпимо, та и кучетата не щат дая подушат? Или си спал досега и търчиш половин година подир събитията?   

А идиотизмът с "пералните" отмъкнати от "дрипави мародери" - руските войници? Пералните, чийто чипове ще бъдат поставени в руските самолети? Ти си напълно обезумял, ако вярваш и ни караш да вярваме на тоя дебилизъм.  

И за какъв "сблъсък на две съвсем различни цивилизации", баеш бе, Шаманоглу? Или и ти, като Зеля, брътвиш за два съвсем различни народа - руски и "украински"? Няма "украински народ" - има малоруски народ и той, в общи линии, е почти идентичен с руския. Да, хазарите са отделен етнос -доколкото изобщо може да става дума за етнос, а не за верска общност. Хазария днес владее Украйна - но каква "цивилизация" донесе това на малорусите? 

    Накрая мисълта ти се се "прояснява" - колосалното предимство на ВСУ, според теб, е в това, че украинските войници се отправяли в сражение под звуците на рок и метъл. И се смеели, смеели, смеели от съзнанието си за национално, културно и цивилизационно превъзходство над руснаците. Арогантна пародия! Измишльотина на келеш, който никога не е стъпвал на бойно поле! Украинските войничета плачат с кървави сълзи и биха се предали мигновено на руснаците, ако дебнещите спецназовци не ги разстрелваха в гръб при най-малък жест на бягство.

    Знаеш ли какво, бай Гено! Искам тезисно - защото си доказал, че писането на фрази и думички е непосилно за теб занятие -затова искам само в точки да опишеш произхода и историята на руската народност и държава - и съответно произхода и историята на малорусите. Не викай помощници, не плагиатствай - напиши това, което знаеш и което те накара да заявиш с пълна увереност, че Русия и Украйна са "две съвсем различни цивилизации". Ти наясно ли си най-напред какво означава "цивилизация"? Нещо много по-различно от платен слугинаж.


    А "как ще бъде преработен отпадъкът Русия" - за това изобщо не се кахъри! . Държавата Русия ще живее вечно в братски съюз с България и цялата мислеща човешка общност. Духовната империя на Русия е безсмъртна.

    Колкото до теб - виж се в огледалото, комедиант! Ти одъртя, но си оставаш оня инфантилен, кривящ се тийнейджър, оня карикатурен рок-маргинал отпреди половин век. Не си пораснал, никакво чувство за вина и срам не нарушава самодоволството ти на потомствен дармоед, живеещ на предателски кредит. Брътвиш безсмислици, оригиналничиш, шмекеруваш, бръмчиш из въздуха - на крилете жалката илюзия, че си част от някакъв "световен елит" - и дори не си даваш сметка, че за твоите господари си просто мръсна, използвана салфетка, която ще хвърлят в следващото кошче за боклук. Където е мястото на всички продажници. А после ще бъдеш съден от българския народ - ведно с цялата сороска измет.



Гласувай:
11



1. radostinalassa - Доста пари е изкарал
16.09.2022 18:40
Но си е влошил кармата с лъжите си.
цитирай
2. milenavarbanova9 - към radostinalassa
16.09.2022 18:49
Това е сигурно.
цитирай
3. morskipesni - Те всички "атлантици" са комуно-карикатури
16.09.2022 21:04
И от здрави пролетарски семейства, с по няколко активни борци в генеалогията. Обединява ги неистовото лакейство, прихлебничество, сервилност, келепир и аванта. Девизът им е "Интересът клати феса'.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
16.09.2022 21:51
Размазала си го, майсторски! Както само ти умееш!
Отдавна знам, че най-върли врагове на комунизма са тези от висшите комунистически кръгове и естествено- тяхното потомство!
Все едно ,че насила са били комунисти и през цялото време са се борели срешу комунизма? ! Да ,борели са се наистини, но само за едно- натрупаното от народа по време на комунизма да стане тяхна собственост!
Е, успяха!
Що се отнася до Украйна познавам човек, от Донецк !Живее в Англия Каза ми- по телефона оттам, смята ,че службите не подслушват, цитирам почти дословно! Няма да уточнявам мъж или жена е-човек е!

" Иван, аз съм украинец! Но в случая съм на страната на Русия !Това е невъобразим терор в Украйна! А си казал дума срещу правителството, рискуваш шпицкоманда да дойде през нощта, да те измъкне от леглото и да те разстрелят?! Няма значение мъж ли си , жена ли си, може и бременна да е, дори непълнолетен?
Дават интервюта с граждани? Боже ,какъв ужас изпитват! Недай боже, да кажат нещо ,различно от поръчаното им Загиват "
Попита ме, вярвам ли на казаното по телевизията от такива " интервюта"? Естествено ,че не вярвам, усещам, че се правят по принуда, достатъчно опит имам в тази насока!
Както глупостта ,че Русия загубила елитна дивизия!
Все пак, близоо две години съм билл в армията Една година като щабен офицер на полк
Да ги просвятя в неща, които човек като мен може да научи за една дори година, като такъв!
Защо Русия не обяви война? Защото не иска ,е елементарния отговор, война!
Сега, по същество
І Обяви ли война ,трябва да прибегне до обща мобилизация на запасните И тогава параметрите на войната ще са поне сто пъти по различни от сегашните Не по- малки, по- големи! И три дни ще бъдат прекалено много за хазарските потомци!Да си получат заслуженото
Как може Българин да умира за хазарски потомък? Пълен, невеж идиот може да пропагандира за тях, ако е наистина Българин!? Не знае ли този нещастник, какво са направили тези изроди с България?
-Най- важното, относно унищоженото руско оръжие- за манипулаторите-невежи!
При война, цялото налично оръжие се подменя с това от военния резерв! Какво означава това?
Че воюващите руснаци са с учебно оръжие!
- Че военният резерв не е дори пипнат! Сериозното, който го търси, предстои да се запознае с него!
В казармата за такива имаше една звучна дума-плашип....к и така нататък..
Точно такива са!

Всичко най-добро, Милена!
цитирай
5. harta - Привет Милена,
16.09.2022 22:53
Прочетох "Вампирите" в предишния брой на "Словото днес", сега и за мекерето Ганьо Дай. Добре си подострила перото. Адмирации.
цитирай
6. milenavarbanova9 - Благодаря ви ,
17.09.2022 08:36
morskipesni и harta!
цитирай
7. milenavarbanova9 - Благодаря, Ваньо!
17.09.2022 08:42
Коментарът ти е толкова изчерпателен, написан с познаване на военната материя и толкова ярък в предаването на истинските чувства на украинския народ - изразени и в малкото допуснати руски клипове в Ютуб, че е по-ценен и съдържателен от статията. Трябва да го види помиярът-фалшификатор Дайнов. Можеш ли да го напишеш в отделна статия?
Сърдечни поздрави и хубав ден!
цитирай
8. milenavarbanova9 - към патологичните русофоби
17.09.2022 08:54
Нищо не ме задължава да толерирам и публикувам ругатните ви към мен. Трия веднага тия простащини, така че не се напъвайте да ми ги пращате.

По грешка изтрих и коментара с Дърева. Неуместно е да ме оприличавате с Дърева, защото никога не съм била комунист, нито родителите ми са били активни борци. Писала съм множество статии срещу комунистите и социалистите, без да кривя съвестта си. Всъщност никога не съм членувала в никаква партия. Твърдя, освен това, че пиша по-добре от Дърева. Ако желаете, можете отново да ми пратите коментара си - ще го пусна.
цитирай
9. krumbelosvet - Изявлението на Путин в първия ден на "нахлуването" напразно се забравя
17.09.2022 17:22
Изявлението на Путин в първия ден на "нахлуването" напразно се забравя.
Там НЯМА СРОКОВЕ.
Там са предвидени ВАРИАНТИ.
Там се говори за непознати в историята беди за помагачите на укро-наците.
Там се говори, че при нужда ще бъдат атакувани ЩАБОВЕТЕ, главните щабове на укро-наците (които са зад океана и донакъде зад Ламанша).
Там се говори за "империя на Л Ъ Ж А Т А".
Всичко това се потвърждава желязно от събитията.
Съществена Н О В О С Т е изказването на Путин, че досега Русия все още не е започнала да воюва истински. Разбирай - с чуждестранните щабове и снабдители
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
18.09.2022 17:36
Да, факт е ,това писание по темата! Он снощи!
Тези, които оплакват Украйна, може би не са наясно, на какъв терор е подложен украинския народ?! От собствените си управници И как е използвав като щит срещу руснаците
Ето, с този проблем не можаха да се справят руснаците, как да запазят хората, невинните! А не с пикливата им армия, която могат да смачкат при честна битка, без проблеми!

Хубава вечер, Милена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 775422
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031