Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2022 14:05 - БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЖИВЕЕ ЖЕСТОК КАТАРЗИС. АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1979 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 20.06.2022 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В началото искам да изразя искрената си благодарност към всички читатели, които ме подкрепиха с добра дума срещу атаката на троловете. Специална благодарност отправям към г-н Иван Ат. Йорданов. Две фрази, изречени от такива личности, са мощен серум срещу цялата тролска пошлост, избълвана срещу мен и сайта "Свободно слово", в който публикувам текстовете си. Да, нужен е катарзис!

                                                    *    

  В сряда карикатурите от ПП, БСП и ДБ, които се запретнаха да изпълнят най-мракобесните и българоненавистни повели на своите външни господари, ще бъдат сринати в прахта. За да не се надигнат никога вече. Дори да измислят някое салтомортале, за да останат на власт, то ще бъде за броени седмици. И край! 

   Да, но след края трябва да има ново начало, повтарянето на същите парадигми в парламента, правителството и обществото е смъртна присъда за България. Редицата от все по-малоумни и предателски правителства трябва да бъде пресечена. Често съм писала - "със секирата на Крум Страшни". Помнете, че от секира произхожда понятието "sacro" - свещен.

    България трябва да изживее жесток катарзис, ако иска да продължи във времето. Катарзис във всички властови структури, във всяка отделна личност. От нас трябва да бъде изгнан завинаги Мамона - и да се посели отново Бог.

   Нима можем да направим крачка към живота с "политическа класа", която е изгубила човешки облик и прилича на кълбо змии, жаби и гущери? Нима напредък може да осъществи с корумпирани нищожества, които служат на други нищожества с произход от весдесъщото ДС - "олигарси" с ограбени от българския народ милиардни сметки в швейцарски банки? И цялата тази смрад се кланя на външни врагове, зад които стои Световното правителство - правителството на Злото. 

  Кой може да попречи на тази верига на смъртта да се репродуцира, след като в продължение на трийсет и три години тя закали брънките си, спои ги и ги стори неразбиваеми? Утре, на изборите, ще бъдем принудени да гласуваме пак за нея, защото в депутатските листи ще влязат същите национални предатели, дембели, лумпени и простаци, а националната интелигенция отново ще бъде маргинализирана и шкартирана? И 48-то НС за 48-и път ще се напълни с измет, безлика, безсловесна, достойна само за заплюване, чевръста единствено в търговията с плътта на майка България?

   Ако Родината имаше национална армия, проблемът отдавна щеше да бъде решен с военен преврат, арест и присъда за грабителите и изменниците. Нямаше да чакаме Гешев и "съдебната ни система", инсталирани и бетонирани от мафията, да борят същата мафия, от която те самите са основната част. Цялата престъпна сган щеше да бъде качена на ешафода. Щяхме да сме я забравили досега. Обновлението отдавна императивно щеше да е извършено. Но първото, което направиха слугите на сатаната, бе да лишат народа ни от национална въоръжена защита.

   Водач на обновлението можеше да бъде Българската църква. Но тя показа, че е разнебитена барака, неспособна за такова грандиозно дело. БПЦ е много дребна и дребнава, несъизмерима с понятия като Бог и Отечество. Свещеници и йерарси стават случайни и недостойни люде. Не успял да стане търговец - нахлузил расо и станал поп. Нашият Свети Синод си направи кумир - и той се казва Бойко Борисов. Окачи му нимба. Той всъщност е неговият огледален образ. По време на пЛандемията на портите на Божите храмове висеше надпис: "Влизането с маски задължително!". Свещениците служеха пред олтара с маски - и не се вдигнаха с анатема срещу такова светотатство! Докато БПЦ не се върне към Христовите начала и за архиереи не бъдат избирани безкомпромисни православни християни, тя ще си остане един незначителен придатък - не на държавата, а на правителствата, смъртоносните разсейки на тумора ДС. Българската църква не само не ръководи обществените процеси в страната, тя отвръща очи от тях, тя се прави че не ги забелязва. Тя води свой собствен, престъпно материалистки и мижитурски живот в епоха, в която борбата за душите стои на първо място. БПЦ не е в състояние да извърши катарзис, докато тя самата не се пречисти.

  А може би народът отдолу, от своите недра, "от низините", ако си припомним социалистическата фразеология, би могъл да наложи такъв катарзис на себе си и на властниците? Уви, нашият народ намаля под критичната демографска линия, помрачи се в апатия, изпадна в летаргичен сън. Избяга в емиграция или напълни гробищата. Трийсет и три години власт на престъпността - криминорация, го лишиха от всякаква вяра, че Злото може да бъде победено и Доброто някой ден ще възтържествува. Последният удар му бе нанесен от зловещите клоуни от "Продължаваме промяната". Българинът разбра окончателно, че вместо промяна, винаги ще му се пробутва "подмяна" - фалш, чалга, гавра. Най-страшното, което се случи с българския народ през демоНОкратичния преход - и за което съм писала неведнъж - е, че той усвои манталитета и модела на поведение на своите палачи - и заприлича на тях. Ограбен от тях до шушка, дрипав, нищ - той стана пародия на своите властници - пожела да заприлича на мутрите, опростачи се, оскотя. Възприе тяхната "ценностна система" - краде, пиянства, ругае, безчинства. Кажете колко пъти сте били псувани от мърляви шофьори, само заради това, че сте били пътници в карания от тях автобус? Колко пъти са ви лъгали доставчици? Колко пъти са ви обругавали продавачи в магазините? Колко пъти сте били унижавани от дребни чиновничета, когато сте се нареждали на дълга опашка да си платите сметките? Безброй, безброй пъти. Българинът озверя и озлобя, но озверя и озлобя на дребно. Излива злобата си върху най-близкия обект, върху друг потърпевш като него, а не я насочва срещу виновните за хала си. Няма водачи, които да канализират негодуванието на народа, но и самият отделен български индивид вече е задминал фазата, в която бесовете му биха му позволили да приеме и да се подчини на водач. Българинът е стигнал до краен индивидуализъм и неверие. Той съзнава, че е безсилна единица, но същевременно не може да се обедини в колектив. Той се цепи, люспи, мята се насам-натам от ярост. И винаги губи. Има такива поразителни примери, описани в митологията. Това са признаци на смъртоносно загниване. Българският народ не осъзна, че бедността, която му организираха, не е причина за морално падение - напротив, той можеше да изкове оръжие от нея. А вместо това - попадна в клопката.

   Такъв, какъвто е днес, българският народ няма моралните и физически сили да предизвика катарзис и самопречистване. 

    Катарзис можем да очакваме само от външно събитие. Така, както Александрия очаква варварите в стихотворението на Кавафис - "за нас те все пак бяха разрешение".

   За България вече няма да се "живее", за България ще се умира.

   За каталепсията, в която сме изпаднали, трябва жесток лек. Лекарството за нашата смъртоносна болест трябва да е разтърсващо, смъртоносно почти колкото болестта. Ще ни излекува Самият Господ Бог Със Своя Меч - щом сме стигнали дотук, трябва да приемем Неговия Страшен Съд - осъдените ще паднат, а пощадените ще съградят една нова България, такава, каквато са я мечтали нашите герои, които отдадоха живота си за нея.   



Гласувай:
9



1. andorey - Да, така е Милена, България трябва ...
20.06.2022 18:48
Да, така е Милена, България трябва да изживее катарзис. Само че ти не разбираш, че с твоето пламенно слово в момента подкрепяш именно задкулисието, мафията, която ни граби от 30 години и че спомагаш за нейното връщане на власт.
Дано да не съм прав и да греша в своята преценка...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
20.06.2022 18:51
Права си и в същото време, това е предвидено, да не се случи , абсолютно!
Да, липсата на армия предпазва от такива изненади!
Другото е, че революциите се вършат от младите Половината от младите са навън и нямат намерение да се връщат в тази черна дупка Думата не е моя, а на човек, който гарантира за мен и се вбеси, че се дърпам и не искам да напускам България По-късно видях, че е бил прав!
Та, младите, са навън и доколкото ги има, са зомбирани с телефони и с Фейсбук-основните манипулатори
От тях революционери ? Кауза пердута!
Е, дойдоха млади,вкупом! И направиха още по- големи поразии По ред причини
Сега ще се опитам да прогнозирам какво ще се случи, без гаранции ,разбира се!
С генералската партия ще се получи втвърдяване и отрезвяване! Оставката няма да мине Защото , искащите я ,са наясно ,че с гласуваната оставка слиизат от сцената и от хранилката, на която са се настанили незаслужено!
Е, при малко наличие на ум, подобно харакири няма да си направят!
Господ да ни е на помощ,, това остава! А на Господ, ако реши да се намеси, ортаци от Харвард или откъдето и да е другаде- не му трябват!
Ще го направи, без да се разбере!

Всичко най- добро!
цитирай
3. milenavarbanova9 - Към Андрей
20.06.2022 19:53
Знаеш отлично, че най-малко аз съм тръгнала да подкрепям ГЕРБ. Боря се с тая напаст от десет години.
ПП и ИТН са недоносчетата, които продължават политиката на гербопитеците.
цитирай
4. milenavarbanova9 - Здравей, Ваньо,
20.06.2022 20:00
Мой пропуск е, че не писах за младите. Там нещата са страшни. Знам, революционерите са двайсетгодишни, те са "лудите", които носят напредъка. А днес са зомбита, крайни егоисти или заспали летаргичен сън смотаняци. Изключенията са редки.
Аз също мисля, че има голяма вероятност вотът да не мине. Но трябва поне да излезем на улицата. Не е възможно да посрещаме всяка гавра с нас безропотно.
Хубава вечер!
цитирай
5. milenavarbanova9 - Здравей отново, Андрей
22.06.2022 13:38
Едва след като прегледах статията ти за превъплъщенията на Калинка АндроПова, разбрах за какво намекваш. Няма как да бъда поставена под общия знаменател на калинките и мисирките, които "обръщат палачинката". Никога не съм вземала и пукнат грош за публикациите си - исторически или политически. От десет години разобличавам и клеймя паплачта гербопитекова, чийто изчадия са ПП и ИТН.
Държа да посочиш моя статия или какъвто и да било текст, с който аз излизам в подкрепа на тая долна антинационална пасмина.
Да се намеква, че разобличителите на ПП, са крепители на ГЕРБ, е плоско. Не го очаквах от свястно момче като теб. Хайде от мен да мине - прощавам ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774788
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031