Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 11:16 - АЙ СИКТИР ?!
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 4415 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 03.12.2021 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Е, наистина не го очаквах от бялата ти глава, Круме. Нито от благородната ти физиономия. Но аз съдя само по снимката, а може би ти си курдисал в блога снимката на някой друг.

Но който и да си, ругатни като " ай сиктир!" - защото именно това означава съкращението "айс", с което започваш поредния си коментар под статията ми ( сега вече предпоследна ), никак, ама никак, не ти правят чест. Щом хора като теб си позволяват такъв кашмер, какво да кажем за лумпенажа, който бъка, както в блога, така и по цялата, обхваната от буйни плевели, българска земя? С тая простотия, ти само потвърждаваш казаното от мен в отговорите, които дадох на твоите нападки. А сега ще отговоря и с пост, защото темата го заслужава и не може да бъде изчерпана с "коментар на коментара".

Най- общо казано, ти твърдиш, че българският народ няма никаква вина за сполетелите го беди - говорим за машинациите на т.нар. "преход към демокрация". Ще ти докажа, че българският народ има вина за днешното си падение - и то голяма вина!

Разделям  бедите на две категории:

1. Тези, срещу които българският народ не можеше да стори нищо.
2. Тези, срещу които българският народ можеше да реагира, за да подобри поне отчасти състоянието на нацията и държавата.


Българският народ не можеше да направи нищо срещу грандиозната лъжа на десети ноември 1989. Той беше жестоко излъган, че това е поврат към по - достойни времена. Завесата, спусната - сега вече знаем - от външните врагове на България и тяхната агентура от българомразци с ясен произход, знаем кои са, гнус ме е да изреждам имената им тук - беше толкова плътна, че огромната част от нас, бяха фатално заблудени. А за това, че промяна беше нужна и че хората я очакваха, говори историческият факт, че на " оня" митинг, който всъщност легализира преврата, се събраха един, а някои казват дори два милиона българи - не цигани, не турци, а чисти българи, които жадуваха края на Татовата епоха. В скоби казано - ако днес мнозинството милее за времената на соца, то е поради факта, че положението стана катастрофално по-лошо - ако то се беше подобрило с един микрон, никой нямаше да съжалява за властта на Тужура. Тя не беше добра, носталгията я обагри в розови краски.
Та на този и двата последвали го митинги, аз видях множество, което изпълваше цялата централна част на София - от "Александър Невски" до Плиска. Никога преди и никога след това, не съм ставала свидетел и участник в такова вдъхновение - ясен знак, че народът смята промяната за необходима. Уви, бяхме излъгани, излъгани, излъгани, не трижди, а хилядократно, пъклено излъгани.

Българският народ не можеше да направи нищо срещу разгрома на индустрията, земеделието, Националната банка, държавните институции, армията и прочие - да не изброявам. Видя се, че са ни излъгали, но не знаехме размерите на лъжата. Повечето все още вярваха в " идеите и личностите на демокрацията" - дори в условията на гладна смърт. Приватизацията, освен акулите от ДС облагодетелства някакво мизерно малцинство от " обикновения народ" и му затъкна устата. Реституцията - също. Това люшкане между разбирането за пълен разгром на държавата и някакви гаснещи надежди, че нещата ще се оправят, продължи до триумвирата Станишев - Сакса - Доган. След провала на Симеончо, избран само поради носталгията по цар Борис Трети и доказал, че алчността на един европейски аристократически дегенерат също може да бъде безмерна и безогледна, всякакви илюзии рухнаха. Това съвпадна и с отрезвяването по отношение на ЕС. Вече бяхме в капана и видяхме отвътре, че казанът е черен.

Пълното осъзнаване на ужаса настъпи година-две след идването на ГЕРБ на власт. Мнозина и от "простия", дезинформиран народ знаеха, че този пладнешки престъпник, животински брутален и тъп, ни е натресен от "задокеанските благожелатели" ( така пък се изразяваше " първият свободноизбран президент", мижитурката Жельо, който също внесе своята дан в унищожението на държавата, докато се хилеше и се съгласяваше с всичко ). Да се даде власт на Тиквата и на ГЕРБ е все едно да се остави държавата в ръцете на кърджалиите и даалиите. Всичко се ошушка, ограби, продаде, заличи. Голямата Мутра покри отгоре до долу всички държавни и общински постове с по-малки мутри - цинични, тъпи, гнусни търгаши, безкрайно удобни за натовските приятели и за техните бази, за които не плащат грош. Сорос и адските сили се развилняха до краен предел.

Ето още в оня момент, " народът" можеше вече да реагира, защото и пиянството, и махмурлукът бяха вече отминали. И той реагира, но какво количество от него излезе на улицата? Хиляда, две хиляди, пет хиляди? Говоря за 2013, за първите масови протести. Когато момчето от Варна се самозапали, огромното мнозинство богохулно оскверни подвига му: " бил безумец, така му се падало, да беше убил поне някой изедник и да ходи в пандиза, вместо да се пали!" Мисля, че имаше още поне две запалвания, които бяха напълно игнорирани и забравени. "Народът" ядеше фалшиви кебапи, друсаше чалга, пиеше бира, седеше на дивана пред компютъра и протестираше във фейсбук. Не желаеше да защити правото си на съществуване, да излезе на улицата, макар да разбираше, че пропастта е под нозете му. Последваха протестите през 2017 и 2018 г. Помните ли пазарджишката циганка Гинка, която искаше да купи ЧЕЗ? Даже и срещу този грандиозен скандал, когато Мутрата едва се крепеше на палеца на единия си крак, на площадите излязоха едва няколко хиляди. А от двумилионна София - тумора на България - едва неколцина си подадоха носа от канцелариите и панелките. Само бедняшкият "Люлин" да беше излязъл и банкянският негодник щеше да бъде линчуван. Да, знам, народът е осиромашал, смазан от апатия, една огромна част е в емиграция. Но аз също живях в емиграция почти двайсет години, обаче се връщах в България за всеки протест, за всеки митинг. Първите, които излязохме срещу Истанбулската конвенция - на опашката на Коня, бяхме петнайсетина човека. Нима българинът иска децата му да бъдат превърнати в джендъри? И ако не иска, защо не излиза да протестира масово?

Ако вместо пет или десет хиляди на площадите бяха излезли два милиона, от Тиквата отдавна и папер да не беше останал, а също и от цялата хайдушка паплач ГЕРБ.

Същото се повтори и на последните протести - в деня с най-многобройни участници в протестите - същият ден, в нощта подир който имаше някакви "безредици" ( какви ти безредици, нищо особено ), се събраха най-много петдесет хиляди човека. Повтарям, от София, която брои два милиона ( не всички са администратори и канцеларисти, ангажирани с ГЕРБ ) и шестмилионна България, от която поне половината все още са българи! Я си представете, че в тая нощ пред Министерския съвет и Президентството се бяха изсипали поне милион протестиращи - щеше ли ГЕРБ да устиска, полицията да бие и пръска със сълзотворен газ, а гешефтурата да съди? Цялата тая сган щеше да бъде пометена на момента.

Да, народът няма нещо много важно - ВОДАЧ. Румен Радев, макар да е чудесен на фона на отрепки като Плевньо, Жельо, Пешо и на хитрия агент Гоце, през целия си предишен мандат се държеше странно - като много зависим човек - впрочем той го доказа при тези избори и подир тях. Но макар и лишен от водач, с еднозначно патриотично поведение, "народът" можеше да надвие с множество и да срути ГЕРБ още през 2013 - да не говорим за по-късните възможности. А той бездействаше и се подсмиваше. Защо?

Ето защо според мен:
Както много пъти съм казвала и писала, българският народ заприлича на своите палачи. Моралът му се срина, той отъпя, оскотя, залитна да краде откъдето и както завари. Беден е, ограбен, нищ, убог, но се изкористи и иска да прилича на "големите крадци", на мутрите и "тарикатите". Сложете един "обикновен" сиромах на висок пост, на който би могъл да краде. Гарантирам, че в девет десети от случаите, той ще се възползва от възможностите, за да ограби държавата и обществото. Освен това българинът се държи наплевателски, ругае, плюе по улиците, мнозинството има крайно неопрятен вид , който не се дължи само на бедност, а на лумпенизиране. Колко противни са ми били българските шофьори в пътуванията ми от и за чужбина, които пристигат с осем часа закъснение, разгащени, мръсни, без униформи, с разплути лица и тумбаци - и почват веднага да псуват пътниците, че даже и да налитат на бой. Принуждават пътниците да крият стековете с техните контрабандни цигари, лежат и хъркат по първите седалки в автобуса, "надуват чалга до дупка". Нищо подобно не може да се види и чуе в останалите европейски страни, дори румънските автобуси са управлявани от по-вежлив персонал.

Това опростачване и оскверняване на психиката на нашия народ започна още при соца и то е най-важната причина, която прави българина роб.Има я и характерната черна завист към ближния и крайният индивидуализъм и липсата на елементарна солидарност Ето защо циганите бият българин и никой от околните българи не реагира. А обратното - ако българи бият циганин?

"Що он, па не я"? пита яростно нашенецът, но не търси никога вината в себе си. Ганьо винаги знае най-много. Соцът му внуши, че "интелигенцията е лайно"( лично изказване на Бай Тошо), че образованите хора  стоят по-долу от привилегирования простак. Ръководните постове още тогава бяха заемани от "псевдоинтелигенти" или от наши хора - тъпи синове на на заслужили другари. 

Нашенецът свикна да безделничи и гони " служба". От работягата на Европа, той се превърна в паразит - само у нас, разбира се, в емиграция работи като луд, няма начин - но работи за чужда страна. У нас той знае, че честният труд не прави човека богат, а само кражбата. 

Адска бомба срещу родината беше и изгонването на хората от тяхната земя, от българското село - черен терористичен процес, с който продължи социалистическата" революция". Отделянето на българина от земята, прекърши връзката му с род и Отечество.

Смятам, че именно моралното падение на българина, подготвено от две епохи, повече от всичко друго, допринесе за настоящия крах на етноса и държавата. 
БЪЛГАРИНЪТ НЕ РАЗБРА, ЧЕ БЕДНОСТТА НЕ Е ПРИЧИНА ЗА МОРАЛНО ДЕГРАДАЦИЯ - НАПРОТИВ! И точно затова падна в клопката на външните си врагове, които му организираха тая бедност. А КРАДЕЦЪТ И ПРОДАЖНИКЪТ НЕ СА БОРЦИ ЗА РОД И РОДИНА! ТЕ СА РОБИ  С ОКОВАНИ РЪЦЕ, НОЗЕ И ВОЛЯ!

Ако народът ни бе запазил моралните си ценности, ако беше активен в защитата на своята държавност, външните ни врагове щяха да го смятат за фактор, с който поне частично се налага да се съобразяват и нямаше да му натрапват с такова унизително презрение заповедите си. А и техните български марионетки щяха два пъти да помислят дали да извършат поредното национално предателство - ако предшествениците им бяха линчувани от милионно възмутено множество. Казано е - ако искаш врагът поне малко да те уважава, докажи, че не си негова подлога.

Но не, докато ние мълчим и се спотайваме, козяците ни забъркват нов, още по-чудовищен кошмар. За тях сме само  досадни насекоми, загнездили се в хубава територия, които скоро ще бъдат напръскани с дезинфектант.

И ето ни сега - в момента, в който почва " така очакваната Трета или Четвърта световна война" , ние живеем в завладяна от чужденци земя, в чужда колония. И можем да бъдем само жалки жертви, да мрем мърцина за чужди интереси. И да гледаме сеира от дивана. Циничното и безпомощно "Ай сиктир " е възгласът, който замени някогашното мъжествено българско " Напред на нож!"



 



Гласувай:
9



1. dobrodan - Етнопсихологичният анализ
03.12.2021 11:20
ти се удава значително по-добре :).
цитирай
2. milenavarbanova9 - По-добре
03.12.2021 11:22
от какво? Навсякъде съм си аз.
цитирай
3. krumbelosvet - Който нарича народа си мишоци,
03.12.2021 11:55
Който нарича народа си мишоци, заслужава много ровече от "Айс". Не съм казал Сиктир. Айс може и друго да значи.
А ти и четателите ти освен мене, мед им капе от устата да храчат Народа си, което е милион пъти по-лошо отколкото да храчиш майка си. Щото в народа влизат Баща, Майка, Деди, Деца Внуци и Правнуци.
цитирай
4. milenavarbanova9 - Нищо не си разбрал,
03.12.2021 12:13
но нямам намерение да обяснявам още веднъж..Апропо снимката - твоя ли е?
цитирай
5. milenavarbanova9 - Горният ми отговор е на предпоследния ти коментар.
03.12.2021 12:53
Някои неща, които казваш в последния, са верни.
Но непременно трябва да заявя:
Не аз обиждам предците, а тези, които изтъргуваха България
И тези, които ги търпяха и ги търпят.
цитирай
6. milenavarbanova9 - Няма вече нужда от лимонката Борисов.
03.12.2021 12:55
Козяците са ни подготвили адска машина с ПП.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
03.12.2021 14:17
Той, Крум , си е такъв!
Според него, негодниците трябва да се търпят и скриват! Защото ,в противен случай, излагаме и маскарим България!?
С една дума- да се скриват! Да си ги гледаме като писани яйца! Той и мен изкара предател, плюещ България!?Заради ваденето на кирливите ризи на такива!
А негодниците, по тази линия са национална гордост!?
И други изцепки има, да не ги припомням.....
Но най важното, тези, които наистина маскарят България, на тях трябва да сме ятаци!?! Да не позволяваме да се разбере ,че ги има! Да ги храним и да задоволяваме материалните им нужди от влогове , в пари и злато И да си траем !Ако са недоволни и искат още, да им го даваме веднага! А не това, да стане известно на цял свят!
И ти като мен си престъпила свещените права на престъпниците и си станала обект на нравоучение от страна на Крум Втори Страшний!

Хубав ден, Милена!
цитирай
8. milenavarbanova9 - Здравей, Ваньо,
03.12.2021 16:34
Сещам се за този епизод от общуването на Конфуций с неговите ученици:
Те го попитали дали на тези, които вършат зло, трябва да отговаряме с добро ?
А философът отвърнал:
Ако отвръщате на злото с добро, тогава как ще отвърнете на доброто? На доброто трябва да се отговаря с добро, а на злото - със справедливост.
Но тук Крум заяви, че нямам право да виня ( " псувам") народа, че той по презумпция е невинен, че " псувайки " сегашния българин, "псувам" и семейството си, и предците. А най- вече себе си. Не съм съгласна. Старите българи са имали драконови закони срещу престъпниците. Затова и броят им е бил малък. Днес нямаме водач, но нямаме и цел, нямаме воля. Основното желание на мнозинството е да прилича на мутрите, да има пари, коли и шафрантии. Това не може да бъде цел, това е адски провал. Хубава вечер, Ваньо!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей отново, Милена!
03.12.2021 17:08
Престъпникът или корупционерът винаги имат право!
И това се усеща от простолюдието!
Възприема го като ербаплък! И то уважава, защото то не е ербап! И съответно, ти може да имаш всякакви качества, но , ако не притежаваш тези на мутрите, не си достоен за уважение!? Освен за презрение, съчетано със сочене с пръст! Назидателно!
Много си права ,Милена! Това е адски провал! Да си животно, с животински нужди! Това да ти е идеалът!

Всичко най- добро ти пожелавам!
цитирай
10. andorey - Ей, интелектуалците, стига сте се ...
03.12.2021 22:47
Ей, интелектуалците, стига сте се карали.
Аз съм говорил с много хора през годините. Всички казваха едно и също - просто няма с кой да сменим ГЕРБ. Това и беше и причината да ги търпим толкова дълго.
За процента народ който излиза на улицата въобще не си права, Милена. Спомни си голямата криза в началото на 97-ма. Тогава при заплата 3-5 долара на улицата в Сф излизаха 100-150 хиляди човека! Тогава при адската мизерия, излизаше една десета от населението...! Такива са фактите. Имай това предвид като правиш изчисления...
цитирай
11. milenavarbanova9 - Аз отразявам
04.12.2021 07:15
Виденовата зима с думите, че имаше още надежда дори в условия на гладна смърт. Статията е насочена към периода след Симеон СаксКобургГота, когато вече всички илюзии се стопиха. А за това, че нямало кой да смени ГЕРБ изобщо, ама изобщо не съм съгласна
цитирай
12. milenavarbanova9 - Кого и какво "плюя",
04.12.2021 09:25
бе, драги Круме?
Знам, че снимката е твоя - а ти не разбра ли защо ти пиша тези редове?
Срамно е да ме обвиняваш в "плюене".
Хайде известно време не ми пиши, бъдещето ще покаже кой крив, кой прав.
цитирай
13. krumbelosvet - Минаха две седмици, без да ти пиша.
18.12.2021 19:32
Добре си калкулирала външните причини, с РЕШАВАЩИ пропуски.
Първо и не най-важно, тия които ни нотресоха ББ, те, ТЕ, Т Е свалиха Тройната коаличия, със същата цел - УНИЩОЖЕНИЕТО ни като народ и държава.
Същите ни разделиха с "безумната омраза" за която пя Недялко Йорданов. Ти без да се усетиш, си влезнала в едната част от разделението. Как ще излезнат 2 милиона срещу ББ? Народът е по-мъдър от някои интелигенти. Бойко побеждаваше с ЧУЖДИ ИЗБОРНИ ТЕХНОЛОГИИ и милиардни кредити. Нито за миг той НЕ БЕШЕ ЛИШЕН от западна подкрепа, т.е. от С А Щ. Това народът го удеща, за разлика от вас. И ако ББ си беше отишъл тогава, със СЪЩИТИЕ ИЗБОРНИ ТЕХНОЛОГИИ щеше да дойде друг като него или по-угледен, но не по-малко разрушителен.
Тоя народ има вековен опит с бунтове и въстания, да не навлизам в тая материя. Тоя народ направи първото антифашистко въстание през 1923-та (макар че тия които го клаха уж не били фашисти).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 775535
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031