Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2021 11:04 - ХРИСТОС, ЮДА И ПАДЕНИЕТО БЪЛГАРСКО
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2676 Коментари: 24 Гласове:
8

Последна промяна: 28.08.2021 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мислех да напиша коментар под постинга на mileidi46 - " Катастрофата Кабул и крахът на "експертната класа", тъй като едно от видеата, приложени към текста, ме развълнува отдън душа. Става дума за видеото, в което млада рускиня с трогателна красота и сълзи в очите и гласа, показва паметника на двайсетте египетски - и един етиопски - християни  - новомъченици, заклани от зверовете на ИДИЛ  в Либия преди няколко години. Но темата, поставена от този репортаж на младата рускиня - не разбрах дали е журналистка или просто посетителка на селото на мъчениците в Египет ( това всъщност е без значение ) - буди такъв ураган от чувства и въпроси, засягащи и нас, българите - че реших да споделя мнението си в отделна статия.

 В кратка скоба само ще направя уговорката, че случващото се в Афганистан, не е "крах" и " катастрофа" за "американския президент", "неговата администрация" и "експертите". Определенията " крах", " катастрофа" и прочие са само част от гнусната двойна и тройна лъжа, предназначена за дебили ( създателите й смятат всички нас за такива ), която като вата обвива "афганистанския синдром". Наясно сме,че "американският президент" е карикатурен склеротик ( такъв им трябваше), който се хвали, че макар да е имал малшанса да не се роди ционист, е станал ционист по убеждение, вътрешна нагласа и заслуги. Към това прибавяме всегдашната истина, че САЩ никога не са били суверенна държава - управлява ги знаете кой. Те са един придатък, един багажник, натъпкан с провизии и военна техника, чийто колосален стопански потенциал и жива сила са поставени изцяло в услуга на друга нация ( или по-скоро злокобна секта ). Едно гойно стадо, чието мляко пие друг - в крайна сметка. В този смисъл "крах" изобщо няма - всичко върви по ноти към ново ислямско цунами, нов потоп от милиони  мюсюлмански "бежанци" без имена и документи ( "изгубили са ги в паниката"), който трябва унищожи последните остатъци от  нашата пасивногейска, отъпяла, равнодушна, лишена от армия, държавност и чест Европа. А разнебитената България ще бъде първата жертва на тия нови зверове, размахващи кървави сатъри и черни байряци с цитати от Корана.Така са го измислили "американската администрация" и нейният вечен съюзник ( уж опонент ) Турция. По този повод си спомних свидетелството на лице от европейските дипломатически мисии в Османската империя, според което, ако някой се скара с евреин на пазара в Истанбул, най-късно след три дни великият везир вече е осведомен и взема мерки по случая. Ето кой управлява империите, включително днешните.

Но да се върна към видеото, предизвикало моя настоящ текст. За първи път в него видях грандиозния паметник в родното селце на християнските жертви. За първи път разбрах, че египетският президент е разпоредил седемдневен национален траур в тяхно име, а коптският патриарх ги е обявил за светци. И това става в една държава с предимно мюсюлманско население. Да, но държава, която нито адската машинация с "арабската пролет", нито атентатите, нито несекващите провокации, можаха да сринат - засега. За първи път това видео ми показа великолепната църква - мавзолей, специално издигната в скромното селце, за да приюти празните ковчези и спомените за мъчениците - техни лични вещи, предоставени от семействата и историята на всеки  от тези двайсет покосени млади животи - двайсет и един с този на етиопския християнин. Неговото безусловно приемане в братството на египетските нови светци също говори много за величието на египетското християнство и мъдростта на съвременното египетско управление.

От това видео за първи път разбрах, че невинните жертви, погубени само заради християнската им вяра, са били жестоко изтезавани от зверовете от ИДИЛ, преди да бъдат заклани, че пет пъти са били изкарвани на морския бряг и в гърлата им е опиран нож, а в гърдите им автомат, че пощада и куп пари са им били обещавани за отказ от Христа. Но никой от тях - двайсет и един млади мъже - не е приел " изгодните" предложения. Какъв изключителен подвиг е това на фона на цялата съвременна мерзост и съглашателство! Те са предпочели ужасна, мъчителна гибел в името на Христос и на човечността. Защото се знае - ако приемат исляма и черните пари - ИДИЛ ще ги принуди да проливат на свой ред християнска кръв, да колят невинни хора, да блудстват и насилват, " за да докажат чистосърдечното си отречение от християнството".

Удивих се от паметника на мъчениците, издигнат в родното им коптско село. Това е скулптурна група с фигури в естествен ръст ( а може би малко по-едри от естествения ) на двайсетте млади мъже плюс етиопския християнин, с портретни черти на лицето и метален ( доколкото можах да видя) ореол около главата. Те са коленичили, а зад тях, приемайки ги в своята прегръдка и в Царството Божие, е разперил ръце Исус Христос. Църквата - мавзолей, превърнала се в национална забележителност и място за постоянно поклонение, също поразява със своите размери и красота. Това е грандиозен ансамбъл, скъпоструващ и със сигурност осъществен не само със скромните средства на селцето, а и с решаващото участие на държавата. 

Помислих си - двайсет млади мъже, бедняци, тръгнали групово на гурбет в Либия - та това е огромна част от бащите, настоящи и бъдещи на малкото селце! Зверовете в пълния смисъл на словото, са лишили от бъдеще това коптско село!
Да, но Христос, коптската църква и египетската държава са го превърнали в морален символ и вместо физическо бъдеще, са го дарили с вечност!

Кажете ми сега, уважаеми читатели, защо от това руско видео, а не от българските средства за масова информация, трябваше да разбера за мемориалния комплекс в памет на коптските жертви на ИДИЛ ? Защо от това видео, а не от българските сми, трябваше да науча, години по-късно, че тези християни са били изтезавани и не един, а цели пет пъти са били извеждани на заколение?

Кажете ми, ако тези мъченици бяха българи, щяха ли българските "управленци" да обявят едноседмичен национален траур?  Щеше ли българската "държава" да им издигне паметник - проста паметна плоча, не става дума за мемориал с огромна сложност, размери и вложен труд? Щеше ли българската колаборационистка "църква" да ги обяви за светци?

Пишете ми, защото моят отговор е НЕ. Ние пропаднахме така дълбоко, че плюем върху всеки морален подвиг, осмиваме го, окарикатуряваме го и бързаме да го покрием с дълбока забрава - вечна забрава. Това е измерението на вечността за нас - тя се измерва само с дълбината на забравата. Е да, първоначално ще се надпреварваме да обвиняваме мъчениците - че не са намерили "консенсус" с мъчителите си, че са "християнски фундаменталисти" - което е много по-лош атестат от "ислямския фундаментализъм", че са "получили това, което са търсили"! Не, ние не сме християнска държава, не сме дори мюсюлманска - ако бяхме такава, все още тук щяха да действат някакви - макар и зверски правила! Ние сме сбирщина от безгръбначни - продадохме бащиния завет, вярата, честта и душата си за трийсет сребърника.

 Някой от вас навярно ще каже, че двайсет мъже, които да приемат мъченическа гибел в името на вярата и човешкото си достойнство, не биха се намерили не само в едно отделно българско село, а и в цяла България!

И ще има право.

 

 




 



Гласувай:
9



1. dobrodan - Дотам стига рано или късно
22.08.2021 11:35
ВСЯКА ЕДНА ВЯРА В БОГ, Милена.
Вечна памет на убитите в името на.....кого?
Ако ги нямаше проклетите религии.....само ако ги нямаше!!!!
Хората са почитали Слънцето и Деня. Хиляди години!!!!
Дори Чингизхан не е посягал върху конфесиите.
Никак не е просто. За да спрат човешките жертвоприношения, за да се създадт сплотени общества, за да се обединят народите, за да се утвърдят нови морални ценности........
Нищо такова не се е случило всъщност.
Винаги и всяка една религия е използвана като средство за подчинение.
Както и за отвличане на вниманието от земния живот.
Това, което нямаш сега, ще го имаш на оня свят.......
Как пък не?
Обиждаш, ми казват, хорските религиозни чувства.......
Религиозните хора обиждат чувството ми на жител на една все още прекрасна планета в едно кътче от Вселената.
Тези, които са извършвали убиствата......дали са го правили в името на бог?
Абсолютна идиотия. Някой им е казал, че така трябва и така е правилно.....
Не бог, а ......някой.
Продължавайте да вярвате, мили хора. Вярата е за слабия духом. Компенсира липсата на мозък и ви дава оправдание.
Амин, амен, аман.
цитирай
2. notfun - https://fun1001.blog.bg/tq-i-toi/2020/05/12/general-albyrt-paik-za-trite-voini.1710312
22.08.2021 17:38


...да бъдем Обективни..това е Мой Пост, актуален е..

През 1871 г. Албърт Пайк издава книгата
"Морал и догма", която до ден днешен е "библията"
на световното и особено на
американското масонство.

Той твърди, че всичко, което се е случило през Първата и Втората световна война е било планирано от масони, а те ще предопределят и Третата световна война.
цитирай
3. krumbelosvet - Некоректен въпрос.
22.08.2021 17:49
Вече 32 години само ФОРМАЛНО има българска държава.
И авторката която знае КОЙ управлява чужди държави, не знае кой управлява нашата.
А дан-дан-добродан си чеше битак-атеизма. Като че ли няма ДРУГИ причини за зверства. У нас през 1923-25-та например.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравейте Милена и Красимир!
22.08.2021 19:14
Красимире, има и истини в твърденията ти, но спрямо Милена не си прав!
Тя, нещо несвойствено за жена, е боец, за разлика от повечето мъже!
Знам ,че не визираш нея конкретно, но тя е и рядко умна жена!
Още Раковски е превеждал от санскритски и арамейски, без да ги е учил в университет И преводът му се базира единствено на твърдения за близостта им с Българския! Мислу,не съм съвсем сигурен, че негово беше твърдението ,че цар Гордий- фригийски цар, е първият Български владетел!
Е, Милена също намира сходство между Български и арамейски езици
Между впрочем, на братовчедка ми ,генното изследване показва някъде около 65 процента балкански гени и общо около 30 процента френски и италиански гени Азиатските са под 0,2 Турски- няма! Несе връзва никак с неместния произход на Българите! Но се връзва с връзките ни с италианците и келтите на Франция! В САЩ са правени изследванията!

Хубава вечер!
цитирай
5. milenavarbanova9 - Благодаря, notfun и krumbelosvet,
22.08.2021 19:26
Уви, ясно ми е КОЙ управлява държавата ни. Най-страшното е, че и самият народ прекалено бързо се изкористи и опропасти.
цитирай
6. dobrodan - Ваньо, генетиката би следвало да се базира на сериозен брой
22.08.2021 19:38
изследвани индивиди, за да се даде поне някакво процентно съотношение в профила на един народ. Има рецесивни и доминантни гени.
Има предавани само по бащина или само по майчина линия, да не навлизам в подробности.
Най-сетне има и поръчкови изследвания.
Никой не говори за тюркски гени, те са се групирали, така да се изразя, доста далеч оттук.
Ако не ценях Милена, нямаше да й пиша с уважение :).
Пак ще ти припомня - Гордий означава привнесено придихание Х'Г към думата ОРДА. Или х'орда .....тая дума не беше ли латинска :):):)? Ordo - ред.......
Чакай, така и така ти пиша, нека ти дам мъничка задача.
От кой език влезе във френския думата СЮЗЕРЕН?
Дали ще доживея да кажеш сам на себе си - абе оня там дали пък не е прав.......
цитирай
7. dobrodan - Круме, зверства колкото и когато искаш е имало, има и ще има.
22.08.2021 19:42
krumbelosvet написа:
Вече 32 години само ФОРМАЛНО има българска държава.
И авторката която знае КОЙ управлява чужди държави, не знае кой управлява нашата.
А дан-дан-добродан си чеше битак-атеизма. Като че ли няма ДРУГИ причини за зверства. У нас през 1923-25-та например.


Двете ти любими "науки" - православието и комунизЪма - оправдават всички зверства, щом са извършени в тяхно име.
С какво са по-различни другите религии?
Ако не бяха равините, ходжите и поповете, вече щяхме да сме усвоили Слънчевата система. Не да чакаме комунизма.....особено като тебе :) да се завърне добрият цар Жан.
цитирай
8. milenavarbanova9 - Благодаря за подкрепата, Иване!
22.08.2021 19:42
И за чудесните думи - боец и умна жена - които едва ли съм заслужила в пълнотата на техния смисъл. Но, изречени от теб, те дават сила да се живее и върви по-нататък.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Разбира се,че ще те подкрепя ,Милена!
23.08.2021 08:07
За труда и усилията, неимоверни, при това , положени в такава обстановка, ти заслужаваш само това!!Силата на характера трябва да се подкрепя, а не да се мачка
Но това си ни е чертичка?
Получих урок, преди години, който няма да забравя
Беше ми даден американски продукт за едно, но аз му намерих и друго приложение
Дойдоха представители на фирмата-търговски и научни, за резултата И тогава нашият представител им каза, какво допълнително съм направил Те първоначално онемяха! Търговецът каза ,че в тази насока продуктът им не е използван никъде !Ученият ,невярващо потвърди, че съм изобретател!
Казвам го ,не за да се хваля Поставям Българин на негово място, блогър например Той ще скочи и ще каже-- Кой си ти , да твърдиш подобно нещо, на мен, знаещият всичсо? Това са лъжи!?
Ако присъства и друг- ще добави още неща в тази насока И ти, с резултатите, потвърдени експериментално, ще се почувстващ в небрано лозе ? И единствената цел, освен да те смачка , е да покаже превъзходство, дори и тук, където е нввеж! Ами една такава ми задържа статията година и половина, защото резултатите били неверни? И когато разкри, защо са такива, лъсна липсата и на творческо мислене? Знаеща ,но работеща по рецепти,наготово!...

Зад всичко това се крият злоба и завист, защо този да успее!? Готови са, някой манго ,неук, да насърчат, но само и само да не си ти!

Хубав ден Милена и все така- напред!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
23.08.2021 08:29
Не съм специалист по генетика, доверявам се на специалистите в тази област Като казват ,че сините очи са мутация от Българското Черноморие преди десетина хиляди години,приемам го и си правя съответните изводи Че не ние сме се зародили в Швеция, а шведите са тръгнали от нашите земи ! Това е елементарното!
Аз, в моята област никога не съм работил по поръчка В смисъл, да дам резултат, който не съм получил и не е потвърден многократно
Искаш да кажеш, че този резултат за Българите показващ ,че са местен народ,чист народ няма и това е извод на самия Хитлер по адрес на изследванията на Химлер за чистота на немската нация ,е поръчков? Никой учен, държащ на авторитета си ,няма да даде поръчков резултат!
След като азиатските ни гени са под 0,2%, след като Българи живеят в Мизия далече преди идването на Аспарух,,след като правят държава с местните, заварени, което в общия случай е невъзможно, най-вече относно трайността й, какъв извод да си нправим?

Що се отнася до сюзерен и суверен - също, тези думи са безспорно френски и като такива фигурират в речниците Не виждам и наченка на някаква заемка в тях! Суверен, това "су " в началото показва че останалите са" под" него, подчинени са му! За суверена става дума!
Що се отнася до "сю"зерен, Сю- то в началото на думата показва две неща Че той е по начало подчинен на суверена и е такъв, на стъпало под него, с негово знание!той го е поставил там!
Да се твърди нещо друго-означава да се оспорва френския или рлатински характер на Су / под/или този на глагорла зная- савоар, от който произхожда сю- знаещ!

Хубав ден!
цитирай
11. dobrodan - Много просто - не сме "тюрки" в днешния смисъл. Това е извод 1.
23.08.2021 09:48
Относно гените. Имай предвид, че арийска Германия е на две трети част наследница на същите германи, които идват от Предна Азия........ от две посоки. Втората е Прибалтика.
Изводът е много прост.
Българи и побългарени племена обитават половин Европа на север от Дунав, като полека са започнали да слизат отвъд реката.
Отделно сходен процес има по Северозападното Черноморие, после и по Североизточното.
Защо смяташ, че е невъзможно да направиш държава със завареното население? Всички минали и днешни държави са точно такива.

Сега за сюзерена :). Söz. Сьоз. Обещалият, далият дума (феодал).
Виждаш ли колко е лесно.
Суверен е по-скоро дойч дума, смятам така заради дифтонга оу - със значение на притежание, право на ползване и други. Все пак си остава отворен въпрос.

Относно сините очи и русата коса :).
Знаеш какво е албинизъм. Има го и при негрите, и при северните азиатски народи, има го дори и при животните.
Нямаме грам основания да смятаме, независимо от заключението, което цитираш, че ТОЧНО ПРЕДИ ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ И ТОЧНО В ПРИЧЕРНОМОРИЕТО за пръв път се е случила подобна мутация.
Негрите избиват албиносите си - защо?
Смятат телата им за надарени с лековити и магически сили.
Черната раса е задънен еволюционен клон, що се отнася до разума. Жалко, но е така.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
23.08.2021 17:14
Темата е огромна
Китайците са провели мащабно изследване, на какво се дължат цветът на кожата им и присвитите очи Причината се оказала видима-оризът На начина на прехранване се дължат!
Що се отнася до германците не забравяй тоти и гети Че римляните са разбити от " готите" на два пъти ,жестоко ,с убиване на трима императори в наши земи! Че са имали и държава в Мизия или Малка Скития За втората при Одрин ,Мисля че беше поп Йовчо , а и не само той- определя ги като Българи !Първата - при Абритус8 подслон/ ,ту са готи, ту-гет?и Там обяснението е просто Каракала убива брат си-Гета и го обрича на осъждане на паметта! Самата дума става забранени Е, как да му поднесеш документ за гетите, например ,рискуваш, дори живота си !И решението е намерено с лека подмяна-Готи Ако битката при Абритус беше преди 212 г ,бих го отхвърлил това твърдение
Говориш за масова митрация на древните народи преди около 2 хиляди години!
Мислиш ли ,че я е нямало преди тези години и то в по- голям мащаб В Черно море са двата потопа Сегашните граници на морския бряг нямат нищо общо с тези отпреди 7-8 хиляди години Тогава е получена и мутацията със сините очи Тя се е развила, престижно е било да имаш синеока съпруга или съпруг Битка се е водела за такива!
Та, от нашите земи има и е имало миграция на изток, доказана, на три пъти! При двата потопа и при похода на Александър! Всъщност целта му на Изток е нечуваната красавица Роксана или Рокшана-Изящно, сияйно лица означава по памет! Тя му става жена Но Оксиарт согдианският принц, , баща и , поставя условие Ако види негови войници на отвесната 1300 метрова стена, тогава ще се предаде Александър успява и Роксана или Рокшана става негова жена Остава тук три години Там има миграция на хора от Балканите- милиони,в течение на три века Ето , от тези хора може да се търсят "азиатските "Българи! Как и по какъв начин, описал съм го в десетина постинга Самите афганистанци ги припознават като Българи, различни от тях!Азиатските Българи са с европеидни черти Калашите са точен пример за тях И те твърдят ,че са Александрови войници- техни потомци!

Относно Френския! Бил е световен език цели три века Това което казваш за немският/ не е съвсем изключено/, е все едно от шище да преливаш в цистерна от шише!
Една година ми се нложи няколко месеци да говоря изключително на френски Веднага след това дойде приятел- чех! С него разговаряхме на руски Но машинално, без да се усетя, понякога превключвах на френски Обясних му причината, с извинение.
Той се засмя и каза, че разбира За съжаление неговият език е варварски, имаше предвид немския, за да говори на него!
Французите са отявлени патриоти на тема език Те дори се помъчиха да подменят чуждиците в техниката/ английските/, в спорта, с френски, но не успяха е се отказаха!
Мислиш ли ,че суверен, сюзерен, датиращи поне от Кралят Слънце, биха се радвали на живот, ако не са техни, по линията на Рим?
Милена, извинявай за поредното отклонение от темата на постинга ти

Хубав ден!
цитирай
13. milenavarbanova9 - Здравей отново, Иване!
23.08.2021 19:59
Коментарът ти е великолепен, той е цяла статия и прави честна блога ми.
В един пункт обаче се разминаваме - не мисля, че расовите характеристики са резултат от климата и околната среда.
Сърдечен поздрав!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
23.08.2021 21:09
Извинявай за техническите грешки, но няма да ги коригирам, да не ти усложнвам работата
Относно ориза, аз също съм изненадан за влиянието му , поне върху външния вид на китайците ? Но това е изследване и респективно. заключение на техни учени После, като поразмислих, реших ,че може би то не е лишено от основание Традиционна храна, в продължение на хиляди години, това вероятно дава отпечатък!? Както здравите зъби на хищниците, пригодени да разкъсват живо месо Или силните стомашни киселини при тези, които поглъщат несдъвкана храна!
Както и да е, само предавам нещо, което съм чул! Все пак, от отговорни учени!

Хубава вечер, Милена!
цитирай
15. milenavarbanova9 - Здравей отново, Иване!
24.08.2021 08:22
За ориза и киселините съм изненадана. Едва сега, от теб, го научавам. Хайде, зъбите на хищниците са остри, защото природата ги е създала хищници. Но другото е много интересно!
Поздрави и приятен ден!
цитирай
16. dobrodan - Дълга я направихме :):):).
24.08.2021 18:32
Милена? Ще ти пратя ЛС. С един линк. После може да го обсъдим, ако искаш.
Няма да смогна го преведа много скоро тоя материал. Но така или иначе ще го има около Нова година.
цитирай
17. getmans1 - Здравейте Милена, трогателно ч...
25.08.2021 09:48
Здравейте Милена, трогателно четиво и съжалявам да го кажа но, за Вашата неусведоменост вината не е българските СМИ, достатъчно е само да изпишите в Гугъл „копски жертви на идил„.

Иначе, и аз не знам дали държавата ни щеше да увековечи с паметник паметта на жертвите но траур при случаи щеше да има и прециденти в това отношение има.
Колкото до БПЦ, според канона тя, може само да е инициатор и организатор за събиране на средствата за паметник.

Съжалявам да га кажа но в много неправилна посока изливате гнева си или разочаровието си за нещо, то и затова не сме общество като коптите.
цитирай
18. milenavarbanova9 - Драги getmans1
25.08.2021 13:54
Преди да разискваме каквото и да било, трябва да научите, че "неосведоменост" се пише с "о", а не с "у". Безсмислено е да контактувам с лице, което не владее българския правопис.
цитирай
19. getmans1 - Права сте Г-жо, и аз вече не искам да ...
25.08.2021 14:58
Права сте Г-жо, и аз вече не искам да общувам с хора лишени от здрав разум иначе, колкото до правописа, то до края на дните си може и да го науча, защото се учи за разлика от другото.
цитирай
20. milenavarbanova9 - Добре де, хайде, научете го!
25.08.2021 15:10
Добре де, хайде, научете го!
цитирай
21. milenavarbanova9 - Драгий ми анонимен "getmans" 1 ( а защо не 101 или 1001 - ти и подобните на теб, сте легион)
26.08.2021 13:38
Преминавам на "ти",за да схванеш по-ясно това, което ще ти кажа.
Изобщо не смятах да губя време с теб и да се унижавам да отговарям на глупости.
Но в първия ти коментар - хаотичен като всяка твоя "мисъл" - се долавят откъслеци от сведения - абсолютно неверни - които биха могли да заблудят читателите на моята статия.
Преди да изясним тази твоя заблуждаваща " информация" обаче, ще ти открия следното:
България е единственото място в Европа, в което тотален аналфабет като теб - това е очевидно от блуждаещата ти мисъл, объркания словоред, грубите правописни грешки и невъзможната пунктуация - може да си позволи " да поучава" и да "обижда " човек, който е на светлинни години пред него по образованост ( да не говорим за интелект). Това става най-често, разбира се, под маската на анонимността, но в Европа едно неграмотниче от твоя калибър дори анонимно не може да си позволи да оплюва и да "дава акъл" на хора, които го превъзхождат в образоваността ( най- малкото ). След почти двайсет години в емиграция, аз намерих татковината пълна с прости и лоши хора, които плюят по всичко, което духовно стои по-високо от тях. Ако искаме нашата държава да съществува и занапред, трябва да се откажем от тоя вид " демокрация".

А сега по същество - за сведенията, които даваш.
От неясния ти текст личи най- паче едно - че не знаеш да четеш, освен че не знаеш да пишеш. Аз говоря, че БЪЛГАРСКИТЕ СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ - Т.Е. ТЕЛЕВИЗИИТЕ, РАДИАТА И ВЕСТНИЦИТЕ - не са казали нито дума за това, че на жертвите е издигнат грандиозен мемориал, че коптската църква ги е обявила за светци, че властта в една предимно мюсюлманска държава е постановила едноседмичен национален траур в памет на християнските мъченици. Къде в Гугъл или Ютюб видя текст или клип на българските сми, с който да ме опровергаеш? Веднага след убийството на египетските християни в Либия, фактът бе съобщен от средствата за масова информация и край.Дотук.Продължение нямаше.
За правомощията на църквата - явно не знаеш, че всяка църква в православните
цитирай
22. milenavarbanova9 - ( продължение )страни, бидейки автокефална, а не ...
26.08.2021 13:52
страни, бидейки автокефална, а не зависима от общ център, като например Ватиканът в католическия свят, може по свое усмотрение да обявява блажени и светци, не само " да събира средства."

А сега чуй добре - знам защо ме ненавиждаш, дребна, постна душице - защото,преди година, след като бе нацвъкал някакви безобразия под статиите ми, се нареди заедно с другите мои читатели да искаш да ти изпратя лично третата си книга. Наистина ли си мислеше , че тая наглост ще мине между капките?

Забранявам ти да мишкуваш в блога ми. Аз самата никога не съм проявила никакъв интерес, нито към посредствената ти персона, нито към евентуалните ти "писания". Повече да не си посмял да цапотиш блога ми и " лични съобщения"!
цитирай
23. barin - Здравей, Милена. В Афганистан о...
29.08.2021 07:29
Здравей, Милена. В Афганистан обикновено агресорите не постигат особени успехи. Сега също, а самия народ изглежда няма самосъзнанието, че е единна държава. Очаквам да има нов потокот бежанци и напрежение по българо-турската граница.
Поздрави!
цитирай
24. milenavarbanova9 - Благодаря за коментара, barin,
29.08.2021 18:38
Напълно съм съгласна. Тая нова машинация с талибаните цели надигането на нова ислямска вълна от
"бежанци", сред които десетки хиляди джихадисти, които да нахлуят в християнските страни. То вече всъщност няма християнски страни, а мешавица и гнусотия. Как талибаните завладяха за броени дни Афганистан, как в ръцете им попадна такова количество модерна военна техника? Всичко върви по план, само дето операцията този път е наречена " провал".Ами атентатът ? Той си е точка от плана на американците, т.е. на тоя,който стои зад тях.
Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774703
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031