Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2020 10:02 - КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО БИЛ ГЕЙТС
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2536 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 18.11.2020 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ето още един от редичката "филантропи". Наистина е необходим свръхестествен цинизъм,за да принудиш слугите си кресливо да те обявяват за "филантроп",след като всеки ден се явяваш по екраните,проповядвайки унищожение на човечеството и сееш смърт чрез болести,невежество,глад,концлагери и дехуманизация.Но всичко това е включено в ребуса на името Уилиам Хенри Гейтс,който си струва да разгадаем.

Казват,че Бил Гейтс е необразован човек и изобщо няма университетска диплома.Не е нито IT специалист,нито кибергений,нито лекар,нито фармацевт,нито,нито.Как тогава е спечелил 112 ( по данни на Уикипедия ) милиарда,част от които на драго сърце " жертва за благотворителни цели"(Боже опази!)? Как се е превърнал в глобален авторитет по пандемии,вируси,ваксини и локдауни?
Вчера прочетох,че си е позволил да сравнява отказващите да носят маски с диваците,които отказват да носят панталони.Значи сравнява откритото лице с голия задник.Еее,такава идиотска плоска "шега" може да изрече само човек,който безмерно презира и подценява човешкия род.Филантроп - откъдето и да го погледнеш!

Над планетата се носи зловещият кикот на чичко Бил.Но защо този очилатко е по-могъщ от всички президенти,крале и всякакви политикани,взети заедно? Защо с такава лекота налага волята си над народите и държавите? Както отдавна е казал един мъдрец "Кажи ми твоето име и ще ти кажа кой си".

Уилиам,както е известно,е английският вариант на германското име Вилхелм.Императорско и кралско име,което според етимологическите словари се състои от две части - "Wil" и "helm". Значението на "helm" е очевидно - "шлем","защита".А смисъла на  първата сричка "Вил" патентованите етимолози определят като изопачено произношение на willio,vollio" - искам,желая,воля( арх.).Следователно древногерманското име Вилхелм означава " искам защита" или " воля шлем"! Е,преценете  сами - коя императрица би нарекла така новороденото си отроче,наследник на бащиния престол?

Има някои податки,с които в момента няма да се занимавам, но благодарение на които смятам,че първата част на името Вилхелм в дълбока древност,е била "vilk" - да,точно така -"вълк".Днес знаем много повече за близостта на германците със славянските народи и с огромния славянски ( тракийски ) влог в германското словообразуване.В течение на времето "к" е изпаднало - по принцип съседни "к" и "х" трудно се търпят дори и в германските езици,особено когато става дума за имена.
Най-вероятно иде реч за вълча кожа,наметната върху тялото на древния воин,като запазената глава на звяра - покровител играе ролята на шлем и на родов символ,всявайки едновременно с това смут у врага със страховития си вид."Вълчи шлем" бихме нарекли най-кратко този атрибут,който е описан от Омир в песента "Долония" в Илиада - като част от воинското снаряжение на троянеца Долон,с което той тръгва на разузнаване.

Хенри произхожда от германското име Хайнрих,което пак според популярните етимологични обяснения, ще рече "богат имот"," царско владение","царски дом" и пр. - т.е. носителят на това име е владелец или произхожда от такъв дом.Съгласявам се с това твърдение,то ми изглежда правдоподобно,а и Хенри е второто собствено име на Бил Гейтс,което той не изтъква публично - следователно смисълът му стои на втори план.

Изключително интересно в случая е умалителното Бил.То е повсеместно в англоезичната именна практика.Но замисляли ли сте се какво означава"бил" на български,славянски,тракийски? Означава "биле" - билка,лечебно растение или смес от растения - а често пъти "отровно биле","вълшебно биле","магесно биле" - според волята и целите на биляра и поръчителя.Не се смейте на тази българска препратка,защото и  в арамейския съществува същото слово -"bile".

А сега да преминем към основното - значението на фамилното име Гейтс - Gates.
Всички знаят,че на английски "gate" ще рече "врата" - външна врата,двери.Думата означава "вход" и "изход",но също и - внимавайте! - "затвор".Мнозина автори в Интернет асоциират фамилното име на чичо Били с "врата към ада" и като че ли имат основание.В политическия жаргон "gate" като суфикс означава "афера","скандал".

Но нека бръкнем по-дълбоко.
"Гатите" са най-древните текстове в свещената Авеста.На авестийски "гата" означава "проповед"( в стихотворна форма).
А в еврейската традиция "гат" значи "учебник".

Като краен резултат - какво ще кажете за БИЛ ПРОПОВЕДНИКА ? 
Съответства ли това разкритие на личността и мисията на персонажа?
Защото става дума наистина за мисионер - зависи какъв.









 



Гласувай:
6



1. andorey - Привет, Милена, аз сравнително ...
19.11.2020 12:22
Привет, Милена,

аз сравнително наскоро писах в блога за Илон Мъск, къде на шега, къде на истина - https://andorey.blog/history/2020/05/31/iloncho-kytyra-i-negovite-myskyrii.1713083
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774814
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031