Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2020 13:03 - КАКВО ОЗНАЧАВА ИМЕТО ДОНАЛД ТРЪМП, АВТОР:МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 3070 Коментари: 12 Гласове:
11

Последна промяна: 06.11.2020 13:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Скъпи приятели,

Моля ви от все сърце за извинение - не бях влизала от дълги месеци в блога си и едва сега открих вашите коментари и съобщения.В следващите дни ще  отговоря на всички ваши въпроси.

През тази почти половин година на прекъсване на моите публикации в блог.бг, аз не мълчах - напротив! - открито заявявах гражданската и човешката си позиция във фб и на протестите,които разтърсиха България! Бях на площадите в столицата и в родния ми град не заради "отровното трио",чийто компоненти не ми вдъхват никакво доверие,а в името на българския народ,на истината и на вярата в Христа!

Не соросоидите,които вадят българските си марионетки ту от левия,ту от десния си джоб, ме привлякоха да участвам в протестите.Аз много ясно различавам мерзавците и плоските им измами от искрения кипнал гняв на честните българи.Да изляза на площада,носейки националния флаг,ме накара убеждението,че ако мълча и се спотайвам у дома,страхувайки се от погрешно тълкуване на моя протест, ще бетонирам с бездействието си престъпната овластена върхушка,която искам да видя в затвора и на ешафода.

Българоубийците,които мачкат Отечеството в продължение на 31 години - Герб и всички останали,разлика между тях няма - са не само тъпи,алчни,продажни еничари, а слуги на сатаната,в прекия смисъл на израза, .Няма по- жалка,по-абсурдна съдба от тяхната и тази на всички търгаши,въвлечени в сатанинския алъш-вериш.Да продадат душите си за пари и материални "облаги" в "последните времена",означава само,че те са безумци,обрекли се на адска гибел вовеки веков.Милионите и милиардите,които са ограбили от нас,след някой друг месец ще бъдат ненужна хартия,жалка пепел.Дворците им ще станат свърталища на бездомни кучета.Нито "Фалконите",нито тихоокеанските острови ще им донесат спасение.Участта им ще е тази на всички употребени палячовци и лакеи - присмех и смърт от ръцете на господарите им.Ваксинацията и чипизацията няма да им се разминат,въпреки илюзиите и "обещанията" от страна на "покровителите" им.С колко време ще ни надживеят? С няколко месеца?С няколко години? Но тези слепци ще вилнеят неистово и ще налагат "мерките" на медицинския фашизъм и дехуманизацията по-дивашки и с по-бързи темпове,отколкото в другите страни,защото Данко Хаирсъзина притежава тази иманентна черта - да ненавижда народа си и "да се доказва" чрез неговото унищожение.

Не,не съм "превъртяла",нито искам да се правя на пророк Йеремия - говоря с този патос,защото за смърт и за живот,за палачи и жертви,за вярност и за предателство, за спасение или заличаване на Родината - не може да се говори спокойно и флегматично.А дори да сме флегматици като "жителите на мъгливия Албион" - поне такова е баналното традиционно определение за тях -  планетарните събития препускат и ние сме длъжни да откликнем с цялата си сърцатост и бързина,с всички свои чувства,с върховна напрегнатост на духа и сетивата.

Няма исторически опит,от който да се поучим как да действаме в "последните времена".Ние трябва да се учим от Откровение Йоаново,от пророчествата на православните старци - наш пътеводител трябва да бъдат вярата и интуицията - защото това,което наричаме интуиция е всъщност внушение от небесните сили.Трябва да отворим очи за всички знаци,за всички жалони,които Светлината ни дава,за да се борим с Мрака.

Тълкуването на имената е такъв знак свише.Занимавам се с това отдавна и съм убедена,че ничие име не се дава случайно,както и никоя душа не идва случайно на света.Родителите не импровизират името на своето чедо,то се спуска отгоре.Незаслужено,срамно,смешно - това са само заблудите на неуките материалисти.Всяко име - дори най-карикатурното - е инспирано от висшите цели,заради които дадена личност е изпратена на земята.Името е прожектор,който прави видими предначертанията за човешкото същество - още при неговото рождение.

Ето защо се замислих над значението на името на Доналд Тръмп,най-хуленият от сатанистите президент в историята на САЩ.Неговата личност доби титанични духовни измерения,защото е въплъщение на борбата на човешката природа - с всички нейни недостатъци,но и с множество нейни традиционни ценности - срещу обезчовечаването,проповядвано от глобализма.Нарцис,егоцентрик,арогантен,нагъл мачо,лице на американския империализъм зад изолационистка реторика,Тръмп е за предпочитане пред който и да било 
представител на демонократите - и още повече пред Байдън,удобна безлична номенклатура,засегната от Алцхаймер,която след някой месец ще напусне управлението,оставяйки кормилото на своята вице - една демонична черна Венера. Но какво все пак означава името на 45-ия американски президент?

Странното фамилно име отдавна привлече вниманието ми. TRUMP - съдържа звукосъчетанието "MP", което често замества звука "В" ( българското "Б" ) в някои езици  - напр. в гръцкия. Известно е,че Тръмп е потомък на  дейни и ловки германски преселници.На немски името му означава "тръбен звук", а също и "печеливше асо", това асо,което уж губещият внезапно вади от ръкава си и обръща в своя полза изхода от играта.Не би могло да съществува по-подходящо име за великия Дони,майстора на оцеляването в невъзможни обстоятелства.Този доказан играч,който превръща оповестеното от враговете поражение,в категорична победа! Целият живот на Доналд Тръмп,цялата му дейност на бизнесмен и политик,са заложени в това изключително име!

Колкото до "Доналд",то е ясно - "даден",""дарен" - в италианската традиция името съществува във вариант Донато.

Начело на най-силната държава в света,от чието управление днес зависи съдбата на планетата, неслучайно стои личност с името "дадено печеливше асо" или "тръбен звук".Тази личност е канарата,в която се разбиват пагубните апетити на ада за лесна плячка и победа.

Съзвучни с тези дозателства са и прогнозите на известен руски астролог,че зодиакалният  знак на Тръмп - Близнаци- в тези и следващите месеци е във възход,а Скорпионът на дядо Бид е в упадък, с клюмнало жило,каквито и живителни фалшификации да вършат в негова подкрепа банкстерите,стоящи зад него.







 



Гласувай:
12



1. fun1001 - добре.дошла,Милена,мн емоционално есе, и НЕверно!!..тоочноо обратното..
06.11.2020 13:40
...какво говори Тръмп, и какво прави- това е Тема за Епикриза
на Един добър Психиатър, а защо не, и на нашият блогов психолог)
..още, преди 4-5г, в Германия, се Фанах.ме за главите след този
"предизвестен.. ""избор""
с дабъл кавички..
както, и досега,имаш моето уважение, разбира се!
/ поздрави,юлия )

/Начело на най-силната държава в света,от чието управление днес зависи съдбата на планетата, неслучайно стои личност с името "дадено печеливше асо" или "тръбен звук".Тази личност е канарата,в която се разбиват пагубните апетити на ада за лесна плячка и победа.
цитирай
2. mileidi46 - Благодаря Ви!!
06.11.2020 14:50
Попаднах случайно на Вашият профил...и без разрешение ,,откраднах "абзац от този постинг,за което дадох линк към вашият блог,и моля за извинение !!!Просто защото пуснах току що постинг,щастлива от победата на Тръмп...Ако имате претенции,ще махна добавката!!Мисля,че хората трябва да знаят истината...
Поздрави и благодаря предварително...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Милена! Добре си ни дошла!
06.11.2020 15:08
Радвам се, ти си третият приятел, в рамките на няколко дни, който се връша! Щастие е за мене дано и другите да се завърнат!
И аз съм за Тръмр! Той не допусна "пролет" през тези четири години Спечели си врагове във военните монополи- не се пролива кръв и не се продава оръжие!
Ако позволиш, ще направя едно шеговито тълкувание на имената му
С италианското, то е безспорно но за Тръмр става дума
На френски, въпреки ,че почти всяка дума ,завършваща на съгласна, се произнася в края с ясно " Ъ" ,буквата я няма в азбуката!? Но се осланямае на правилото ,че може да се произнася И на древното финикийско,за гласните ,че са променливи Съсредоточаваме се на комбинацията "МР-в края На френски тя се чете "Н" Например поле, шамр, чете се шан-шан-з-елизе!
И Тръмр става ТРЪН!?
Е сета пълното тълкувание
Дава/ забива/ трън!
На когото трябва!
И ми се струва, че е така!?

Обещала си ми мнение за нещо! Смятам ,че не си забравила, въпреки ,че не съм съвсем сигурен!

Хубав ден!
И успех!
цитирай
4. zaw12929 - ДАНО: се разбиват пагубните апе...
06.11.2020 19:18
ДАНО: се разбиват пагубните апетити на ада за лесна плячка и победа.
цитирай
5. milenavarbanova9 - Скъпи приятели,
09.11.2020 11:04
Благодаря за интереса ви към тази публикация,за поздравите и за коментарите.По-долу отговарям на всеки от вас.

цитирай
6. milenavarbanova9 - към Юлия
09.11.2020 11:07
Скъпа Юлия,мисля,че си повлияна от медиите,които са изградили един изкривен,шутовски образ на Тръмп.Известно е на всички ни кому принадлежат и чии интереси изразяват световните СМИ.Това окарикатуряване цели да унищожи репутацията на опасните за "дълбоката държава" личности.Спомни си,че Асанж "беше изнасилил" две грозни като смъртта шведки,които никога през живота си не е виждал - и пр. и пр.Ако искаш да прецениш Тръмп със собствения си аршин,гледай речите му в руските видеа във фб и Ютюб - доколкото са останали,защото ги изтриха.
Тръмп е силен характер,извънредно интелигентен и ловък и те ще направят всичко,за да го сменят със своята марионетка.
Сърдечни поздрави!
цитирай
7. milenavarbanova9 - към Иван Симеонов
09.11.2020 11:18
Скъпи приятелю,благодаря за чудесните думи и за коментара - и шеговит,и сериозен.Да,наистина Тръмп е трън в петата на "дълбоката държава" - ще видим дали тя ще успее да го изтръгне.Неговите действия са титаничен опит за възстановяване на човешката нормалност и за разобличаване на сатанизма и порока,на тоталната лъжа.
Разбира се,че помня обещанието си и мисълта,че със забавянето си съм ти дала повод да мислиш обратното,ме терзаеше.
Най-напред - благодаря ти за писмото,което придружаваше книгите ти.То ме трогна до сълзи,защото много хора, които се смятат за мои приятели и които срещам всеки ден - при връщанията ми в България - изобщо не откликнаха на зова ми за помощ и на моята мъка.Следвахме твоите съвети,опитахме и други възможности и постепенно най - лошите неща отшумяха.За съжаление останаха рецидиви,но ще ти пиша по-подробно на лични съобщения.
Книгата ти беше откровение за мен.Аз не съм специалист в нумизматиката,но тя далеч не се ограничава само в тая сфера.Бях поразена от богатството на изследвания материал и от новите идеи.Изключително твое откритие е идентифицирането на личността,създала града - цар Анхиал- и откъсът от "Одисея",намерен и цитиран от теб,по личното ми мнение,слага логичен край на споровете за произхода на името на града.Възстановаването на миналото на родния ти град чрез монетосеченето,обяснението на "хиатусите" в него,на политическите съюзи и наказанията заради тях,постановени от Рим,очертават един мощен икономически и политически морски център,често опониращ на столицата,за чиято важност,признавам,нямах представа.Особено интересен елемент за мен са култовете към тракийските и египетските божества,неопровержимо удостоверени чрез паричните единици.
Зад гърба ти стои огромен труд,макар и събран в малка по обем книга!
Поради невежеството си в областта на нумизматиката обаче имам планина от конкретни въпроси.Ще ти ги задам в началото на следващия месец,когато се върна в България.
Още веднъж благодаря за топлия прием и ти отвръщам с поздрава - добре заварила!
цитирай
8. milenavarbanova9 - към миледи46
09.11.2020 12:15
Благодаря за съобщението Ви.То е знак за култура,интелект и почтеност.Никога не съм имала нищо против да бъдат използвани мои идеи и абзаци от мои публикации - единственото ми условие е авторът и източникът да бъдат цитирани - според закона за авторското право.Вие сте направили това и аз съм Ви признателна.Сърдечен поздрав и пожелания за успех!
цитирай
9. leonleonovpom2 - 7. milenavarbanova9 - към Иван Симеонов
09.11.2020 13:28
Благодаря, Милена!

Ти си истински човек и специалист, едновременно! Рядко срещащи се поединично, да не говорим-едновременно!

Желая ти здраве и успех!

П.П.Прегледах и следващия ти коментар- осми по ред! Той е потвърждение на гореказаното!
цитирай
10. milenavarbanova9 - Благодаря ти!
09.11.2020 16:41
Желая здраве и живот на всички достойни българи!
цитирай
11. andorey - Поздрави и от мен. Трябваше да се ...
09.11.2020 19:18
Поздрави и от мен. Трябваше да се обадя да се чуем по телефона през всички тези месеци. На няколко пъти аха да се обадя, ама така си и остана. Вината е моя. Радвам се че се завърна в блога.
Това е засега и поздрави!

Андрей
цитирай
12. milenavarbanova9 - Поздрав,Андрей,
10.11.2020 09:19
Ще чакам да се обадиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 775480
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031