Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2021 08:12 - Много пари има за крадене и това е
Автор: bojo12345 Категория: Бизнес   
Прочетен: 741 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


НОВ БИЗНЕС ИЛИ ПО-ШИРОКА БАЗА НА ПИРАМИДАТА? ЩЕ ЗАПЪЛНЯТ ЛИ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ТОК КАПИТАЛОВАТА ДУПКА НА "ЕВРОХОЛД"?

ЗАД СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ: АСЕН ХРИСТОВ Е СКРИТ СОБСТВЕНИК НА ПОД “БЪДЕЩЕ”

И Агент "Румянцев" с представител в "Еврохолд"
Екип На Биволъ 8 септември 2021
Главният акционер на “Еврохолд” “Старком Холдинг” има скрита собственост в ПОД “Бъдеще”, което също е акционер в “Еврохолд”. Това става чрез т.нар. кол опция или споразумение между номиналният собственик на “Бъдеще” и собственикът на “Старком” Асен Христов за придобиване на всички дялове на люксембургската фирма Medianet Industries срещу едно евро. Тази форма на скрита собственост повдига много въпроси за редовността на финансирането на групата, която купи ЧЕЗ, както и за закононарушения при декларирането на реалния собственик на пенсионния фонд.

Списък на акционерите на Еврохолд към 2019 г.
Друг неизвестен до момента факт е, че Атанас Тилев – Агент “Румянцев” е имал доверен представител в “Еврохолд” буквално до преди седмици. Това е Любомир Христов Стоев, бивш управител на фирмата на Тилев “ДАР Финанс”. Той е член на Надзорния съвет на “Еврохолд” до 20 юли т.г., когато са вписани промени в Търговския регистър. Преди това обаче Биволъ огласи скритата собственост на Агент “Румянцев” в “Еврохолд”, управлявана от фонда “Експат” на Николай Василев и филиала на руската банка ВТБ у нас, представляван от Милен Велчев.

Спешното изваждане на Стоев от управлението на “Еврохолд” сочи към замитане на следи и на практика потвърждава, че Тилев е имал и има контрол в публичното дружество и до момента. За Стоев се знае, че има австрийско гражданство, живее във Виена и е изключително доверено лице на Тилев, с когото има далечна роднинска връзка.

Кой е Агент “Румянцев”?
Легендарният Агент “Румянцев” на ПГУ на ДС /външно разузнаване на НРБ/ е Атанас Тилев. Тилев e особено приближен по време на емиграцията на Симеон Сакскобургготски. “Румянцев” е бил особено ценен агент на ДС, чието досие беше унищожено в началото на прехода лично от ген. Бригадир Аспарухов, за което той стана подсъдим, но до дело не се стигна.

Има данни, че Тилев е бил агент и на съветското КГБ. Информацията е, че в изчезналото “Досие Румянцев” се съдържа особено важна и чувствителна информация за бившия монарх и други знакови личности от времето на комунизма, за тяхната колаборация с комунистическата власт и неговото разкриване би довело до взривоопасни последствия.

image
Агент “Румянцев” и Симеон Сакскобургготски
Освен това чрез “Досието Румянцев” и съдържащата се в него информация могат да бъдат шантажирани определени персони, сложени на стратегически важни постове в управлението на страната през последните десетилетия. Неслучайно именно това досие бе унищожено за публичен достъп по толкова скандален начин. До 2005 г. тясната връзка между Симеон и Тилев бе прикривана и отричана както от бившия монарх, така и от банкера, но впоследствие бе разкрита от неопровержими доказателства, че ценният агент на ДС далеч през годините назад в комунистическо време е бил особено близък и доверен човек на бившия монарх в емиграция.

Фиктивен собственик на ПОД “Бъдеще”
В българския търговски регистър за официален собственик на ПОД “Бъдеще” е обявен адвокатът Тодор Табаков като собственик на люксембургската фирма Medianet Industries, която владее 90,2% от акциите на пенсионното дружество. Останалите 10 процента са на “Синтетика” АД, чиято собственост води към кипърски офшорки контролирани от небезизвестния Георгиус Георгиу, свързван със собствениците на Първа инвестиционна банка.

Потърсен за коментар, Тодор Табаков отрече да съществува такова споразумение и заяви, че той е действителния собственик на ПОД “Бъдеще”. Но автентичността на документите, под които стоят подписи на Тодор Табаков и Асен Христов беше потвърдена за Биволъ и от друг източник.

В регистъра за действителни собственици на Люксембург като бенефициер на Medianet Industries също е посочен Тодор Табаков. Ако тези декларации са с невярно съдържание, както сочат документите за кол опцията, той би трябвало да бъде разследван и наказан с многомилионна глоба за нарушаване на мерките срещу изпиране на пари в България и в Люксембург.

Проверка на Биволъ показа, че всички служители на “Еврохолд” и дружествата свързани с него са задължително осигурени в ПОД “Бъдеще” от години.

Тези обвързаности и прикриване на действително собственици пораждат съмнения за много по-сериозни финансови нарушения, като например източване на пенсионния фонд “Бъдеще”, създаване на пирамидална структура с изкуствено надуване на капитала чрез вътрешни заеми между привидно несвързани дружества, укриване на информация от акционери и инвеститори.

Също така в заблуждение са въведени сериозни банки, които финансират придобиването на ЧЕЗ, както и държавният регулатор, който е одобрил сделката.

Стои въпросът откъде “Старком Холдинг” набира средства за увеличение на капитала на “Еврохолд” чрез записване на нови акции през годините, след като дружеството не генерира стотици милиони печалба и не раздава огромни дивиденти на собствениците си. Дали зад новите акции стоят реални пари, или кухи прехвърляния на активи между свързани дружества, може да бъде установено от една обстойна проверка на съответните органи?

Първите тревожни сигнали вече са факт. Търговото предложение на новия собственик на ЧЕЗ към миноритарните акционери беше под текущата борсова цена, поради което не беше одобрено от Комисията за финансов надзор. Според анализ на Капитал, “Еврохолд” трябва да осигури между 112 и 122 млн. евро за изкупуване на дяловете на ЧЕЗ Разпределение и “ЧЕЗ Разпределение” и “ЧЕЗ Електро” на справедлива цена.

Така сделката за ЧЕЗ все повече се очертава не като инвестиция в нов бизнес, както се представя на обществото от “Еврохолд”, а като средство за препиране на пари на верните кадри на Държавна сигурност и абсорбиране на съществена капиталова дупка през сметките на крайните потребители на т
ок.



Гласувай:
5



1. nedovolen - Където и да разровиш, вони на грабеж ...
13.09.2021 08:30
Където и да разровиш, вони на грабеж и разруха.
Ама си се успокояваме, така е за всички.
:)))
цитирай
2. bojo12345 - така е, но нека се знае от всички:)))
13.09.2021 09:49
nedovolen написа:
Където и да разровиш, вони на грабеж и разруха.
Ама си се успокояваме, така е за всички.
:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3631117
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031