Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2019 22:28 - Защо само ние ...
Автор: itsspark Категория: Спорт   
Прочетен: 1282 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Туко-що свърши драмата на Уембли , между трите лъва Англия и лъвчетата на България. Наще без особена изненада загубиха с 4:0, но не това е най-страшното. 

    Разбрах новината ,че докато нашите се мъчеха да си подадат топката, за съжеление не толкова успешно.  Косово взеха, че биха Чехия.
След тези мачове основни фаворити за класиране са Англия и Косово.
   Запитах се "добре, с какво пък сме толкова по-зле от Косово, та те дори не са признати официално от всички държави".
Бърза справка за отбора на Косово показа, че една от най-бедните страни в Европа разполага с играчи в доста стабилни отбори. С каквито ние , за съжаление, не разполагаме.
  Направих си и справка , как вървят квалификациите в другите групи.
Оказа се ,че в група B, Люксембург е на второ място, показвайки доста стабилни резултати, поглеждайки и техния отбор, започна да ми става наистина доста неприятно когато разбрах, че разполагат с 6 футболисти играещи в Германия.
     В група C на първо място, макар още да не е играл мачове с основните си конкуренти (Германия и Холандия) засега на първо място е отбора на Северна Ирландия с цели 12 точки.
   В група H Страната с население колкото на град Варна - Исландия води класирането в компанията на отбори като Франция и Турция.
   В последната група J отбора на Финландия също показва голямо израстване, и заема втората позиция в групата , като е на път да се класира за първи път в историята си, на футболен форум. Погледнах и техния отбор, и техните футболисти, играят в по-солидни отбори от наще.
     Прави впечатление как почти всички отбори ,работят и се стараят да показват непрекъснато израстване.
Трябва да  припомня,че на миналото европейско за първи път в историята си Албания дебютира на форума, а Унгария се класира , за пръв път от повече от 30 години, Уелс поднесе изненада като стигна 1/2 , а  Исландия 1/4 финал.
  При клубните отбори нещата стоят така.
За втора поредна година люксембургския Дюделанж се класира в групите на Лига Европа, миналите 1-2 години  в групите присъстваха отбори от Азербайджан, Македония и Албания.
  Докато нашите ЦСКА и Левски дори не могат  и да си помислят за това.
    Само вижте какви стадиони се строят в цяла Европа. Македония, Румъния, Грузия и Естония приеха финала за Суперкупата на Европа. В Грузия има 2 много добри стадиона , а в момента се строи нов супер стадион в град с 150 хил.души.
Унгария изцяло обнови футболните си съоръжения, за съседите от Румъния да не говорим. В Словакия се построиха нови стадиони на Слован Братислава и Спартак Търнава, едни страхотни съоръжения.
А пък скромната Албания в момента привършва с построяването на новия си национален стадион.
    Ами ние ? Ние къде сме ?
  Как една 4 милионна Хърватия стана световен вицешампион през 2018г.
През 1998 г. Спечели 3-то място на световното първенство , а на евро 2008 игра на 1/4 и бе на секунди от това да играе нов полуфинал.
    Проблема ни не е че-сме малка държава (за сведение , ние сме по-големи по територия и население от редица влиятелни и богати европейски държави.) Не е проблема и в слабата икономика.
   Проблема е в главите ни ! Слаба организация, корумпираност и липса на каквато и да е воля за промяна.
Не търсете вина в господата от ул. „Иван Асен II“ , те са си свършили работата , те не отговарят за нивото на футбола, те са кетъринг организация ,която само отговаря за организацията на спортните събития. При тях няма виновни.
  А ние ще си продължаваме по-старо.
Остава да се надяваме, че поне най-добрия български футболист за 2018г. ще си извоюва титулярното място в отбора на... Щурм Грац.

П.С. 
  Не ме съдете за правописните и пунктуационни грешки. Написах го набързо след мача с Англия.




Гласувай:
4




1. itsspark - Спарк
07.09.2019 22:37
Футбола е отражение на държавата !
цитирай
2. shtaparov - Имаш право- проблемът у нас е с по...
09.09.2019 21:39
Имаш право- проблемът у нас е с политическата обремененост на "нашия" футболен съюз,който 30 години не можа да скъса с тежкото си корумпирано минало. Там по начало не се разпореждаха добрите спортни кадри,а кадрите на "Държавна" сигурност: не са по-различни нещата и сега.
цитирай
3. barin - Здравей, itsspark. Нашият футбол ...
11.09.2019 13:03
Здравей, itsspark. Нашият футбол не помня отдавна да е бил толкова зле. На Европейско първенство с 24 отбора да не можем да се класираме. Като гледам първенството- пълно е с измислени чужденци в отборите за сметка на наши момчета. Освен това миналотом първенство 39-годишният Мартин Камбуров беше трети голмайстор, а и през това първенство продължава да бележи. Не знам срещу кои отбори трябва да се паднем в група, че да се класираме. Сега има един много силен отбор- Англия, а другите изглеждаше, че са преодолими. Изоставането от второто място вече е голямо.
Поздрави!
цитирай
4. krumbelosvet - Как през 1962-ра участваме на световно с 16 отбора,
04.07.2021 18:21
как през 1994-та само съдията ни спира да победим на полуфинал Италия,
а сега НЕ сме на Европейско с 24 участници?
Не знаем ли как или е неудобно да го кажем? Новите "съюзници" ни разоръжиха не само военно, а ВСЕСТРАННО. Така се постъпва с ПЛЕННИЦИ. Отнеха ни пазарите, даже вътрешния. Банките и търговията почти без изключение са в ЧУЖДИ РЪЦЕ.
Не стига това, но медиите станаха антибългарски (нормално, явно или скрито собствениците са чужди) и убиха САМИЯ ДУХ на народа. Кви победи без дух?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itsspark
Категория: История
Прочетен: 9208
Постинги: 1
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031