Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2020 11:39 - Коронавирус: Войната на дълбоката държава срещу хората
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.07.2020 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Коронавирус: Войната на дълбоката държава срещу хората

 Admin 1 юли 2020г  Други писатели

От MIKE WHITNEY

The Unz Review чрез Truthseeker
1 юли 2020 г.

Оригиналното заглавие на статията е променено.
Снимки, надписи и акценти с удебелен шрифт са добавени от Lasha Darkmoon.

image

ВОЙНАТА НА ДЪЛБАТА ДЪРЖАВА
ПРОТИВ ХОРАТА

 

Налагането на национални блокировки изисква елитен консенсус.

Няма как проект от такъв мащаб да е бил осъществен, без почти универсалната подкрепа на елитните институции и техните лакеи в политическата класа.

Трябва да има и доста подробна медийна стратегия, която да изключва гласовете на блокирани противници, като същевременно - насърчава изключително съмнителна теория за универсална карантина, която няма основа в науката, исторически прецедент и няма шанс да предотврати дългосрочно разпространение на инфекцията.

Всичко това подсказва, че блокирането не е било спонтанно свръхреагиране на сравнително лек вирус, който убива приблизително 1 на 500 главно по-възрастни и немощни жертви, а всеобхватен и щателно проучен план за налагане на „шокова терапия” на американската икономика в за постигане на дългосрочните стратегически амбиции на елитите на управляващата класа. Както един сардонски чиновник заяви, „Никога не позволявайте кризата да се разхищава“.

От самото начало беше ясно , че блокирането ще има катастрофално въздействие върху икономиката и затова те имат.

Към днешна дата 30 милиона души са загубили работата си, десетки хиляди малки и средни предприятия са затворени, БВП през второто тримесечие е спаднал до едно поливане на очите - 45,5% (Атланта Фед), а икономиката е преживяла най-голямото си шок в историята

Въпреки това, главозамайващите в основните медии остават непоколебими в противопоставянето си на премахването на блокирането или промяната на медицинските единици за военно положение, които произволно се налагат от главно либерални губернатори в цялата страна.

Защо?

Защо т. Нар. „Експерти ще хвърлят тежестта си зад такава схематична политика, когато знаеха колко страдание ще причини за обикновените работещи хора? И защо медиите продължават да атакуват държави като Швеция, които просто се примириха с по-конвенционален подход, вместо да налагат пълно блокиране? Шведските лидери и епидемиолозите не бяха наясно, че приемането на собствената им политика ще бъде разглеждано като знак за предизвикателство от техните глобални господари, но това беше така.

Елитите са решили, че не може да има предизвикателство пред техния идиотски модел за блокиране, поради което Швеция трябваше да бъде наказана, осмивана и влачена през калта.

Третирането на Швеция допълнително подчертава факта, че политиката на блокиране (и унищожаването на американската икономика) не е случаен и импулсивен акт, а част от по-широк план за преструктуриране на икономиката, за да обслужва по-добре интересите на елитите. Това е, което наистина се случва. Заключенията се използват за „нулиране“ на икономиката и налагане на нов социален ред.

- § -

Но защо корпоративните мандарини биха се съгласили на план, който би свил доходите им и избягва краткосрочната рентабилност?

Защо? Заради фондовия пазар, ето защо. Рециклирането на печалбата във финансови активи замени продажбите на продукти като основен двигател на печалбата. Както може би сте забелязали, и Федът, и Министерството на финансите на САЩ са предприели безпрецедентни стъпки, за да гарантират, че цените на акциите само ще се повишат. Към днешна дата Фед и Министерството на финансите са заделили 8 трилиона долара за възстановяване на по-слабите райони на пазара в опит да наводнят пазара с ликвидност.

„Backstopping“ е безобидно звучащ термин, който анализаторите използват, за да прикрият това, което наистина се случва, а именно, че Федът „определя цените“, купува трилиони долари корпоративен дълг, ETF, MBS и американски каси, за да поддържат цените изкуствено висок, за да се възнагради класът на инвеститорите, който тайно обслужва.

Ето защо корпорациите и технологичните гиганти не са загрижени за огромното опустошение, нанесено на икономиката. Те все още ще натрупват огромни печалби през фондовата борса, докато реалната икономика се изплъзва по-дълбоко в дългосрочна кома.

Освен това, когато заключенията най-накрая бъдат премахнати, същите тези корпорации ще видят прилив на консолидация, предизвикан от унищожаването на толкова много индустрии за мама и поп, които не биха могли да преживеят спада. Без съмнение, разширяването на упоритите монополи в Америка влезе в голяма степен в изчислението за раздухване на икономиката.

Междувременно задълбочаващият се спад несъмнено ще създаде постоянен подклас, който с нетърпение ще работи за копнеж от това, което са спечелили преди катастрофата. И така, има го: рентабилност, консолидация и евтина работна ръка. Защо корпоративните шефове не обичат идеята за срив на икономиката? Това е печеливша ситуация за тях.

Трябваше да видим това да идва.

- § -

От фиаско на Русиягейт е ясно, че елитите са се установили на по-агресивна форма на социален контрол чрез непрекъсната дезинформация, представена като заглавна новина, основана на фалшиви обвинения от анонимни източници, нито един от тези, които никога не са били идентифицирани и нито едно от чиито претенции никога не може да бъде проверена.

Медиите продължиха тази „затаяваща дъха“ кампания за насищане без пауза и без най-малко колебание дори след като централните й твърдения бяха изложени като лъжи.

Ако сте либерал, който гледа либералните кабелни канали или чете New York Times , може би все още не сте наясно, че централното твърдение, че имейлите са били откраднати от DNC от Русия (или някой друг по този въпрос), не само е опровергано. , но също така, че Мюлер, Коми, Клапър и т.н. знаеха, че историята е невярна още през 2017 г. Нека това потъне за минута. Всички знаеха, че това е лъжа, след като екипът за киберсигурност (Crowdstrike), който проверяваше компютрите на DNC, свидетелства, че няма доказателства, че имейлите са били „ексфилтрирани“.

С други думи, няма доказателства, че имейлите са откраднати. Няма оправдание за разследването на Мюлер, тъй като няма доказателства, че имейлите на DNC са били хакнати, изтеглени или разграбени. Цялата работа беше измама от ходенето.

Няма как да се надценява значението на тези скорошни констатации, всъщност нашето разбиране за Русиягейт трябва да бъде приложено към блокирането, протестите на Black Lives Matter и други психологически операции, които все още се правят. Важното е да се схване не просто, че обвиненията се основават на неверни твърдения (каквито бяха), но и че голям брой висши служители в органите на реда (ФБР), разузнавателните агенции, медиите и Белият дом знаеха с абсолютна сигурност. че твърденията са неверни (от 2017 г. и нататък), но продължават да разпространяват фалшиви истории, шпионират членове на новата администрация и използват всякакви инструменти, с които разполагат, за да свалят избран президент.

Виновните в тази криза никога не са признали вината си, нито са променили своя измислен сюжет, който все още рутинно се появява в медиите и до днес.

Това, което можем да извлечем от този инцидент, е, че в правителството, медиите и ДНС има огромна тайна държава, която не приема нашата система на управление, не приема резултатите от изборите и ще лъже, мами и краде постигат своите коварни цели. Това е урокът на Russiagate, който трябва да се приложи както за блокирането, така и за протестите на Black Lives Matter. Те са само следващата фаза на продължаващата война срещу американския народ.

image

- § -

Заключенията са американизирана версия на „Шокова доктрина“ , тоест страната е избухнала в тежка криза, която ще доведе до прилагане на неолиберални икономически политики като приватизация, дерегулация и съкращаване на социалните услуги.

Вече много от либералните управители доведоха своите държави до фалит, гарантирайки, че бюджетите ще трябва да бъдат намалени, повече работни места ще бъдат загубени, финансирането на образованието и жизненоважната инфраструктура ще се свие, а помощта за бедните и нуждаещите се ще намалее рязко.

Спирането на американската икономика ще доведе до катастрофа за разлика от всичко, което някога сме виждали в САЩ.

Американските каси вероятно ще загубят безрисковия си статус, докато дните на долара като „световна резервна валута“ вероятно са номерирани. Тази „прекомерна привилегия“ се основава на увереността и доверието в американското ръководство е на най-ниската точка в историята.

Не е изненадващо, че протестите на Black Lives Matter се проведоха едновременно с блокирането. Разграбването, бунтовете и оскверняването на статуи осигуриха перфектния удар за двама за онези, които виждат някакво тактическо предимство в засилването на общественото безпокойство, като изострят расовото напрежение и разделят страната на два воюващи лагера. Разделянето и завладяването остава начинът на действие на империалистите навсякъде. Същото правило важи и тук. Ето още информация от статия в Off-Guardian :

„Неслучайно друга група, финансирана от Сорос,„ Black Lives Matter “, отклони светлината на прожекторите от по-широкото въздействие на основните права върху основните човешки права на милиарди хора, използвайки надеждните методи за разделение и управление, за да подчертае тежкото положение на определени слоеве на обществото, и не на всички.

Заслужава да се отбележи, че дейността на BLM нараства на всеки четири години. Винаги преди изборите в САЩ афроамериканците съставляват важен социален сегмент от демократичните гласове. Същите демократи, които играят и на двете страни като всеки умен комард. Клинтънс, например, са инвеститори в партньора на BLM, антифашистката ANTIFA. Докато наставникът на Хилари Клинтън (и най-добрият приятел) беше бившият лидер на KKK Робърт Бърд.

BLM е масово раздуто, политизирано от телевизията събитие, което се грижи за популисткия и ескаписткия апетит на хората. Ослепявайки ги от истинския им призив към оръжие в защита на универсалните права на всеки. Изплащане на средства за младежта отстъпчива агресия…. И въоръжаване на тигъра, затворен в разтърсвана клетка в продължение на 3 месеца, и отпуснат от куклени майстори като мафията ...

Като общо правило е безопасно да се приеме, че ако социалното движение има подкрепата на голямата индустрия, голямата филантропия или голямата политика, то нейните идеали противоречат на овластяването на гражданите. "

„ Съгласуването на активизма от държавата “, - Off-Guardian

Протестите на Black Lives Matter предоставят още едно значително отклонение от масовото унищожаване на американската икономика. Този основен план е използван ефективно много пъти в миналото, най-вече през годината след инвазията в Ирак. Някои читатели ще си спомнят как иракските бойци се бориха с американските окупационни сили след инвазията през 2003 г. Ескалиращото насилие и нарастващата смърт на смърт създадоха кошмар за връзки с обществеността за екипа на Буш, който най-накрая се примири с план за смазване на съпротивата чрез въоръжаване и обучение на смъртта на шиитите отряди. Но Буши искаха да объркат обществото за това, което всъщност се намират, така че те измислиха разказ за „сектантска война”, която имаше за цел да отклони вниманието от атаките срещу американски войници.

За да направят разказа по-правдоподобен, агентите на американските разузнавачи създали план за взривяване на най-свещеното религиозно място на шиитите - джамията "Златният купол" на Самара и го обвиняват в сунитските екстремисти. След това инцидентът беше използван, за да убеди американския народ, че това, което се случва в Ирак, не е война срещу чужда окупация, а горчив сектантски конфликт между сунити и шиити, в който САЩ бяха просто безпристрастен рефер.

Убийството на Джордж Флойд е използвано по същия начин като имплозията на джамията. Той създава достоверна история за мащабни и координирани протести, които нямат общо с расовата несправедливост, отколкото с отклоняването на вниманието от разрушаването на икономиката и сеенето на разделение сред американския народ. Това е класически пример за това как елитите използват мита и медиите, за да прикрият създаването на проблеми и да избегнат всякаква отчетност за своите действия.

Вижте този откъс от статия на Карло Кадуф, академик от King"s College London, в списание, наречено Medical Anthropology Quarterly . Тя е озаглавена „Какво погрешно: Корона и светът след пълното спиране“:

„В цял свят пандемията отприщи авторитарни копнежи в демократичните общества, позволяващи на правителствата да се възползват от възможността, да създадат изключителни държави и да избутат политически програми. Коментаторите представиха пандемията като шанс Западът да се научи на авторитаризъм от Изтока. Тази пандемия рискува да научи хората да обичат властта и да изисква нейното щателно приложение. В резултат на непредвидимите социални, политически и икономически последици от днешните широки мерки правителствата по целия свят пуснаха рекордни „стимулиращи“ сметки, струващи трилиони долари, паунда, песо, ранд и рупии….

Трилионите, които правителствата изразходват сега като „стимулиращи“ пакети, надминават дори тези от финансовата криза през 2008 г. и ще трябва да бъдат платени по някакъв начин. … Ако политиките за икономии в миналото са в основата на настоящата криза с преобладаващи системи за здравеопазване в някои страни, бързо нарастващият държавен дълг създава перфектните условия за по-строги икономии в бъдеще.

Реакцията на пандемията ще има големи последици за публичното финансиране на образованието, благосъстоянието, социалното осигуряване, околната среда и здравето в бъдеще. “ ( Lockdownskeptics.org )

Това е точно така.

Страната е умишлено потопена в поредната Голяма депресия с ясното намерение да наложи сурови мерки за строги икономии, които ще премахнат програмите за социално осигуряване, Medicare, Medicaid и всякакви други мрежи за социално осигуряване, които са от полза за обикновените работещи хора, пенсионери или някой друг по този въпрос. Нищо от него не е случайно, спонтанно или принудително създаване на политика. Всичко е направено от вековна книга за Imperial Playbook, която се използва от елитни схеми за изпълнение на техния краен план за Америка: Разрушете статуите, унищожете иконите и символите, пренапишете историята, смажете популистката съпротива, създайте постоянен подклас, който ще работи за стотинки на долара; копайте една група срещу другата, като разпалвате расова омраза, политическа поляризация и братоубийствена война; популяризирайте вандалите, които горят и плячкосват градовете ни, нападат всеки, който говори истината, и предлагат неограничена подкрепа на партията, която се е привела в съответствие с корумпираните агенции на Intel, предателските медии, зловещата дълбока държава и тираничните елити, които са решени да контролира всички лостове на държавната власт и да смаже всеки, който им попречи.

image

източник




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745406
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031