Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2020 10:12 - Генерал Годжи отсече:Българинът има право да излиза само до аптеката,до бакалията и до пункта ЗА ПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ!
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 1577 Коментари: 11 Гласове:
7

Последна промяна: 30.03.2020 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЕТО ОТГОВОР НА ЕДИН БЪЛГАРИН,ПУБЛИКУВАН В САЙТА ИНФОРМИРАН.НЕТ

Цял свят спря погасяването на кредити, опрости сметки, дава помощи. Само ГЕРБ пасмината не се налапа

27.03.2020Владимир АлексеевБългария, Свят Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели: Facebook6655TwitterEmailWhatsAppShare  

Да им… на управляващите, на щабове, и прочие ояла се пасмина.   Какво да правят хората, които принудително бяха спряни?! Какво да правят хората, разчитащи единствено на заплатата си, и живеят месец за месец? От заплата, до заплата. Не всички сме бизнесмени, и депутати, ояли се като шопари.     Питам господа управляващите – какво да правят обикновените бачкатори?

Питам бе. Какво да правят хората, работещи за частници, които не ги интересува, дали има какво да ядеш. Не работиш – не ядеш. Това е техният принцип. Няма платен болничен, няма помощ от никъде.      

Питам бе, господа, как тези хора ще оцелеят след вашите 30 дни, а може и да станат и 90, и 120. Питам, ваш’та мамка шопарска. Било нагло и чак неморално да искат хората, поне тези дни под карантина да не плащаме поне ток, и вода. Нагли сме били…   Ток, вода, наем, храна. Всичко това, ще се срути в края на месеца върху обикновения бачкатор, и ще го срути психически, физически и финансово. Как семейство разчитащо на 1200 лв. с две деца, ще оцелее, като никой не работи? Как? Пуснаха депутатите в отпуск, ама платен, тяхната мамица, дано пукнат до един. И накрая на месеца, ще му преведат на бедния депутат хилядарките заплата. А, обикновеният бачкатор, да го духа, така ли? Нещастници мръсни, долни.  
И най-смешното е, че ако не платиш тока, го спират, нищо, че си принудително спрян от работа. Няма такава държава, няма такива измекяри, като управляващите.       Десетки хиляди хора, ще попаднат в лапите на мутренските бързи кредити, и ще потънат стремглаво, след което, ще им трябват години, да се изправят. Лесно им е: седи си в къщи!!! 

 Седи,де? Ама тока идва, наема идва, децата трябва да ядат. А, седи си дома!   Било важно?! А не е ли важно да се храним?   Цял свят спря погасяване на кредити, опрости сметки, дава помощи. Само тая пасмина тука се не налапа, бе.   Нямат наяждане, тяхната мамица.   Дано пукнат до един, боклуци долни, до един. Бесен съм.   

Пламен Рангелов, във Фейсбук  

Коментари 8 Коментара              
  Вашият коментар Коментар: 
  Име *    Имейл *    Интернет страница        Публикуване     ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК   WordPress contact form plugin         ПРОМОЦИЯ: ОЩЕ НОВИНИ    



Гласувай:
7



1. eva666 - !!! страхоотен пост, разтрепервам се от гняв!! милена,камък в у камък, не остана,сестро@
30.03.2020 10:16

27.03.2020 Владимир Алексеев България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Facebook6655TwitterEmailWhatsAppShare
Да им… на управляващите, на щабове, и прочие ояла се пасмина. Какво да правят хората, които принудително бяха спряни?! Какво да правят хората, разчитащи единствено на заплатата си, и живеят месец за месец? От заплата, до заплата. Не всички сме бизнесмени, и депутати, ояли се като шопари. Питам господа управляващите – какво да правят обикновените бачкатори? Питам бе. Какво да правят хората, работещи за частници, които не ги интересува, дали има какво да ядеш. Не работиш – не ядеш. Това е техният принцип. Няма платен болничен, няма помощ от никъде.

Питам бе, господа, как тези хора ще оцелеят след вашите 30 дни, а може и да станат и 90, и 120. Питам, ваш’та мамка шопарска.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Ситият на гладният не вярва, Мил...
30.03.2020 10:33
Ситият на гладният не вярва , Милена! Оглежда и трохичките в чинията му, струват му се големи, като петела на Чаплин и мисли, как да му ги вземе!?
Да даде, да опрости, няма такива думи в речника му и мисъл в главата му!
Иначе папагалски повтаря ,че бил дал!?
Сталинистки подход- Има човек-има проблем ,няма човек- няма проблем!

Бъди здрава ,Милена!
цитирай
3. starforlife - Не! Не съм съгласен!
30.03.2020 11:20
Не съм съгласен нито с човека, написал това във Фейсбук, нито с теб, Милена, нито с одобряващата Юлия или всеки друг, който е съгласен с този текст.
Не ми се занимава да ви показвам, че аз съм по-прав, особено когато авторът на този материал не е насреща ми, за да дискутирам с него, но определено мога да му покажа (на автора, а и на вас), че не е прав в болшинството от съждението си по въпроса, с изключение на това, че властоимащите в България ВИНАГИ са лапали и още поне две поколения ще трябва да се изтърколят, за да се промени това.
цитирай
4. eva666 - 3/ аз четох дебата ,в последн.ти пост,с милена..
30.03.2020 12:30
даже,и разбирам какво имаш предвид..представи си..)
жоро,извънредната Ситуация,с тази "епидемия"..
НЕ е 'нормален" и "логичен" казус,
и затова, си мисля,че не е
в твоята компетенция..
разбира се,в блога,Спор или дебат, не може да бъде иницииран..
с това, съм съгласна с теб )
хубав ден...
цитирай
5. milenavarbanova9 - Благодаря за коментара,Иване,
30.03.2020 14:17
Тоя човек е изразил мнението на целия народ.Лошото е ,че само си пишем и леем сълзи и възмущение в Интернет.
Успешна седмица!
цитирай
6. milenavarbanova9 - Еее,Жоро,
30.03.2020 14:19
Когато човек не е съгласен с нещо,обикновено посочва с какво,излага своите конрааргументи.Мисля,че отговорът на Юлия е много резонен.
Поздрави,приятна седмица!
цитирай
7. starforlife - ~
30.03.2020 15:36
milenavarbanova9 написа:
Когато човек не е съгласен с нещо,обикновено посочва с какво,излага своите конрааргументи.

Ами не, В СЛУЧАЯ, не е така. Защото да изложа не само логичните си, а фактологически аргументи в ТОЧНО ТОЗИ спор, означава да сея паника, а това не само е крайно нежелателно, а ВЕЧЕ В СЛУЧАЯ и престъпно и подсъдно.
Ще кажа нещо просто: След по-малко от година друга песен ще запеете самите вие. Дано се окажа лош пророк, при все, че това е изключено, но тогава ще се върнем на този си разговор. Ако можем да се върнем.

ПС: Иначе и сами ще прозрете чисто патетичното словоблудство на първоизточника и себе си като подкрепящи го, ако проверите и поставите тук за дискусия да речем следните статистики:
1-во - да речем къде сме по отношение на притежаването на скъпи смартфони на глава от населението като нация
2-ро - да речем къде сме като наличие на втори, че и трети телевизор, отново по отношение на глава от населението
3-то - същото по отношение на скорост на Интернета
4-то - същото по брой ТВ програми
И прочие, и прочие и прочие.
Българинът не е научен да бъде далновиден.
Като цяло той е комплексар.
Тоест, само от тези 4 неща, 90% от българите могат годишно да спестяват м/у 1000 и 2000 лева. За случаи като този в момента.
Американецът го прави, дето е десетки пъти по-богат от нас, но на Бай Ганьо му дай на гол гъС чифте пищови.
Така, че...
Първо трябва да търсим собствената си вина в липса на Култура на живот и после да се опитваме да търсим вината извън себе си.
Уви!
И вие това го одобрявате и подкрепяте?
цитирай
8. milenavarbanova9 - Жоро,
30.03.2020 17:17
Пуснах коментара ти,но той не се появи досега,надявам се да излезе.Да прибегна до модерация ме принуди нашествието на двама известни в блога психопати,така че се извинявам на всички нормални коментиращи за тая неприятна бариера - какво да се прави!
Сега на въпроса.
Ти изтъкваш доводи,с които донякъде съм съгласна.Простащината и най-пошлата парвенющина бяха наложени като модел за подражание в България.Нищо чудно, след като в национален "елит" се превърнаха най- окаяни и долнопробни калтаци,мутри,ДС-ари и откровени престъпници.Естествено, че те и техните синчаги ще парадират с най-крещящи символи на разкоша - спортни коли, последен модел телефони и телевизори,проститутки с най- много силикон,шампанско от 1000 евро бутилката под "звуците" на Шушана.
Но това далеч не са всички българи,това не е Българинът,а социалната утайка,която в днешния период превзе високите етажи и ни облива отгоре със свойствената си помия.
Има и умни,честни,културни,фини хора.Има работещи хора,които се трепят да хранят семействата си с .минимални заплати и не могат и да помислят за три телевизора и три спортни коли.Това е истинската България.Тя гладува,докато пасмината се насира от плюскане и препиване.
България не е бедна,защото някой си е купил три смартфона последен модел.Тя е бедна,защото нейните национални богатства са ограбени до шушка и нейните национални интереси са продадени от тоя със смартфоните,колите,вещите,курвите или от неговия баща.В този смисъл луксозните,лъскави вещи са само върхът на бунището,а неговата основа е много по- чудовищна.
Сърдечни поздрави!
цитирай
9. starforlife - Ами, НЕ, Милена. Не съм съгласен.
30.03.2020 17:39
Нали точно затова говоря за статистика, а тя почива в случая не дори на представителни извадки, а на маркетингови оценки на ситуацията.
И затова ги повтарям: 90% от българите са комплексари! 90%, не 10.
Защото, ако аз например чакам Р40+ на "Хуауей", за да го платя в брой с 1/4 от заплатата си, месечната - още поне 100 000 българи го чакат, за да го вземат на изплащане спрямо 2, че и 3 и повече заплати като ценс спрямо тях.
И, ако аз ще използвам 90% от възможностите му и когато седна в заведение (Вмир например може да ти го потвърди) той ще стои в джоба ми и дори с изключен звук, същите 100 000 ще използват 10% от възможностите му и ще им стои на най-видимо място на масата (оставяйки какви ли не мърсотий в/у покривката, защото знаеш, че ГСМ-ът е едно от най-мръсните неща от аксесоарите ни) само и само да демонстрират престиж.
И "после", когато дойде някаква криза като задаващата се, наместо да речем 100-те лева месечно за изплащане на въпросния ГСМ да обърнат в дълготраен хранителен и лекарствен запас дори, те ще крещят, че трябва някой да им отложи, че чак и опрости задължения, които никой не ги е принуждавал сами да си надяват като хомот на врата.
Тоест, разликата м/у банка и танка е огромна.
Същото с Интернета. "Аз няма да плащам 10 лева за 20МВ... Ще плащам 25 за 75, защото е само 2,5 пъти по-скъпо, а получавам 3,8 пъти повече." Ама, че не използвам и тези 200 лева за година са 100 кг. брашно, с което в случаи като настоящия подсигуряваш хляба на семейството си за половин година, кой далновидно да го мисли - като опре ножа ще плюем по Държавата.
Същото е и за десетките ТВ програми, които само с/у още 5 лева месечо... Ама, че не ги гледа... Ама, че то тук 5, там 5 и ето ти ги нови 20 кг. "брашно".
И прочие, и прочие, и прочие.

Тоест, НЕ, не е както казваш. И лошото е, че тези 90% от българите така (пряко или косвено) възпитават и децата си.
А, че са 90%, а не малко както ти казваш, в това изобщо, ама изобщо не може да има спор.
Просто не боравиш с данни, а разчиташ на лични впечатления, но те не обхващат обществото като цяло.
цитирай
10. cell - Поздрав,starforlife и този път в "десятката" . безкомпромисно ,остроумно слово :-)
30.03.2020 19:28
"...те ще крещят, че трябва някой да им отложи, че чак и опрости задължения, които никой не ги е принуждавал сами да си надяват като хомот на врата.
Тоест, разликата м/у банка и танка е огромна..."
цитирай
11. starforlife - Е, Милена, видя ли, че правото е повече на моя страна и то само с развитието на нещата към момента?
31.03.2020 12:40
Чета новини в Интернет одеве, че в България е приета програмата "60/40". Тоест, 60% от заплатите на потърпевшите от въпросните ограничения да се поемат от Държават, а 40% от Работодателя.
Милена, положението в момента е безорецедентно, за него няма подготвени процедури за реакция и такива се изготвят в движение.
Най-важните, тези касаещи здравето и живота на хората пряко, е естествено да са с проиритет. Такова е например решението за ограничаване на "свободите" по отношение на неналожително движение на обществени места и ограничаване функционирането на неважни (сори за израза) бизнеси. Това е най-важното, защото именно то най-вече касае ефективно предотвратяване на заразяване и чак след това идва умуването как тези мерки да не доведат до катаклизми от личностен, отраслов, държавен и международен характер.

Така, че, постингът ти е крайно неуместен (за това "Генерал Годжи" дори не коментирам, а просто съм крайно разочарован), а такива като авторът на материала са за наказание, защото се явяват подстрекатели в кризисна ситуация, която се вижда какво нанесе на силни икономики и здравеооазване по света, а що остана до слабите български такива.

И пак казвам: Преди човек да иска, би следвало да си даде сметка какво е готов да даде или поне от какво да се лиши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 768629
Постинги: 327
Коментари: 1803
Гласове: 1891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031