Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2019 07:14 - БЕЗСКРУПУЛНИЯТ ОПИТ ЗА ПЛАГИАТСТВО НА ФАЛШИВИЯ ИСТОРИК ЧИЧО СПАРОТОК
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2835 Коментари: 17 Гласове:
10

Последна промяна: 20.10.2019 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кражбата е престъпление.
Плагиатството е престъпление и пълен резил.
Плагиатство е не само кражбата на откъс от текст на друг автор,а и на идеите,върху които се основава трудът на другия автор.
А когато хем направиш опит да си присвоиш чужда идея,хем отвориш зурла като клоака и полееш с помия автора й,това какво е ? Мерзост на жалък червей!

Винаги след статиите си поставям фразата:"Всички авторски права над публикацията са запазени.Откъси и идеи от нея могат да бъдат използвани само с изричното разрешение и цитиране на автора!"
Но явно има тарикати,които смятат,че това не важи за тях!
Предполагам,че повечето от вас,скъпи приятели,са прочели статията ми "Имената на Ромул и Рем са български",публикувана в моя блог през м.август 2019 г. Ако не сте,моля ви,прочетете я,за да разберете за какво става дума.
Тази статия е моя свидна рожба,гордея се с нея и с откритието,че името на Ромул(Romulus) основателя на Рим- Urbe Aeterna, означава "ромол" на река.Разкривам  също смисъла на името на неговия брат- близнак Рем  и значението на древния термин pomerium,свещената бразда,указваща границите на града.
Всичко това дешифрирам чрез нашия уникален български език,едно диамантно сечиво,универсален шперц,отключващ загадките на древността.
Спаротокът,както мнозина други,е прочел статията ми.И е решил,че като едното нищо може да си присвои идеите й и да драсне и той "статуйка" за смисъла на името на Рим!
В коментар под последната си публикация в blogspot.com за сходствата между религиозните вярвания на траките и етруските ( тема,която също понамирисва на клъвната отдругаде), самозваният гуру на авангардната българска история споделя намеренията си скоро да публикува "работа" за името на Рим,което означавало "ТЕЧЕНИЕ НА РЕКА".
Наистина настръхнах.
В това се състоеше моето собствено откритие,публикувано в статията ми на същата тема още през август т.г.!
Веднага апострофирах самозабравилия се псевдоисторик,че ако публикува статия на тема,идентична с моята,базирана на идея,идентична с моята,би трябвало  коректно да съобщи името ми като автор и заглавието на моя труд, публикуван преди два месеца в блог.бг,а също и в българско печатно издание.
ВСЕ ЕДНО ЧЕ ХВЪРЛИХ КАМЪК В РЯДКО Л@ЙНО В ПРЕПЪЛНЕН ДОГОРЕ СЕЛСКИ НУЖНИК!
Раззжужаха се едни зелени мухи,разнесе се нетърпима смрад.Погна ме цялата сюрия от лумпени,от които днес се състои оредялата и напусната от стойностните си членове,клиентела на "истинника",както го наричаше някога някакъв заблуден човечец.
Самият Спароточец,нагъл като кръчмар в кръчма с пияна компания,ми заяви,че не е окрал идеята ми,поради туй щото:
1.В "12 ил "13 лето бил писнал нещо си за Рим.
2. Името на Рим означавало ограда,стълб,силен и пр.
3.Името на Рим нямало нищо общо с това на Ромул(!)

Прочетете коментарите след цитираната публикация(за етруските и траките) на фалшивия пророк,за да видите как се гърчи,как се извива като прищипана змия,как носи от девет дерета спукани стомни,само за да заобиколи,да се отърве,да хвърли прах в очите ми,да отрече очевадния факт,че се опитва да ме изплагиатства!
Разбира се,заявих му,че идиотщините отпреди 7 години не ме интересуват,нито ме еня за стълбовете и оградите му,а ПИТАМ ЗАЩО КРАДЕ ИДЕЯТА ЗА СМИСЪЛА НА ИМЕТО НА РИМ ( РЕСПЕКТИВНО НА РОМУЛ) ОТ МОЯТА СТАТИЯ?ОТКЪДЕ,ОСВЕН ОТ МОЯТА СТАТИЯ,Е ВЗЕЛ ИДЕЯТА ЗА "ТЕЧЕНИЕ НА РЕКА",която се готви да постави в основата на "работа",която тепърва ще публикува?
Тогава той ми даде абсурдния отговор,че "понятието за движение на вода (вече предпазливо избягваше израза "течение на река" )няма нищо общо с понятието "ромол " на река ( точния израз,който съм използвала в моята статия)!Тека"нямало нищо
общо с "ромоля"!Откъде се извъди такъв философ с твоя муден мозък бе,аланкоолу!Не е ли ясно като бял ден,че иде реч за идентични "понятия",за които не си се сетил през "12 година,а си ги прочел сега,в моята статия и си ги награбил наготово!
Но какво да се прави,човечето трябва да произвежда публикации и понеже отдавна е в творчески запек,прескача в чуждата градина и бере "квот му ареса".
Всичките отговори на спароточето бяха обилно поляти с просташки опити за обиди в стил "лумпен люпи семки на гарата" - че съм стара,че съм станала за резил ( а той,разобличеният,не се е "орезилил" до ушите),че "писанията ми" били несериозни и смешни и пр.Защо,след като са "несериозни",крадеш от тях,нещастник,това ми обясни и се засрами!
Ами,срам!
Аз отдавна не съм виждала засрамил се крадец или убиец,та как ли ще видя засрамен плагиат!
Плюе по мен,защото "атаката е най-добрата защита",а спароточецът е български воин,ратник на истината в българската история,"бори се на ползу роду" и е компетентен в тактиките на нападението,когато няма никакви доводи.Пък и след него с джафкане се спуща сюрията му от анонимници ,които така охрачват опонента,че той млъква отвратен.
Но аз не млъкнах.
Обявих,че съм публикувала статията си.
Че съм я депозирала на съхранение ,какток и всички мои публикации с оглед предотвратяване на плагиатство.
Че моите издатели,както и редактори на престижни вестници,я имат в компютрите си,защото съм им я изпратила веднага след написването.
Това ни най-малко не впечатли този главозамаял се лъжеинтелигент,който не владее дори българския правопис и допуска неизвиними за един среднист правописни грешки! Това ли е "истинникът" и "учителят на българския народ"?
И още нещо - винаги съм се чудела,как този неграмотен индивид замеря публиката си с цитати от толкова много - и даже твърде редки историческики източници.Отговорът ще ви смае.От собствените му коментари разбрах,че той ползва Персеус,неизвестен досега за мен сайт,който предлага лесен достъп до подобни цитати.Ето откъде господинчото без диплома се снабдява с "историческа ерудиция".
Защо посегна към моята идея?
За какво ще му послужи тя?
За слава,за пари?
Не зная нищо за този персонаж,не зная откъде печели хляба си,нито на кой Господ служи.Но вече не вярвам,че това е Господ на правдата и честта.
Този,който служи на християнския Бог и на българския народ,на първо място трябва да бъде кристално почтен!Това е условието да бъдеш истински български историк.Всичко останало е алъш-вериш.
 Приятели,обръщам се към вас с молба: понеже е невъзможно да следя всичко, а искам да съм течение на въпросната нова публикация за името на Рим на спароток, пишете ми,ако я видите,където и да било.Ще се запозная с нея и съответно ще реагирам.










с



Гласувай:
10



1. rosiela - Лъжеинтелигентите, мила,
20.10.2019 08:24
аз ги съдя до дупка. Много е ефективно, после знаят и помнят. Имаш 6 месеца право на завеждане на дело, от датата на узнаването. Да си помислиш!
цитирай
2. peperutka - здравей,милена, напълно те подкрепям..
20.10.2019 08:40

за жалост,Интернет е.."врата у поле", и тези неприятни случки..
надали, ще секнат...и особено сред нас, племето българско,
които се поддават мн.лесно на манипулация, и пропаганда..
имам си и аз Теория за това явление: националзима, е една жестоко
примитивна, и перверзна изходяща платформа/ + популизма,
които замъгляват Съзнанието на мн.от читателите - електорални елементи
/мисля,че ме разбираш правилно/скрупУли, се пише така..

приеми моите искрени поздрави и симпатии!
Юлия
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
20.10.2019 08:45
Внимателно изчетох написаното от тебе сега, както и статията ти за Ромул и Рем
След като си декларирала авторски права, редно е било Спароток да те цитира или да влезе във връзка с тебе Да се уточните
Въпросът с авторското право е много сложен, не само в България Трудно може да се контролира всичко написано по света Някои неща излизат наяве след години И тогава има санкции!
От блог бг лесно се присвояват идеи
На същия Спароток присвоиха писание за Линеар А и Б преди години Мотамо,много страници. Той реагира спокойно, ,това било уловка , истинският вариант публикувал някъде навън?..
!
Съветвал съм те и друг път, бъди предпазлива с публикациите тук, защото правото ти не е защитено! Никой не следи, дали написаното не е крадено отнякъде!? Една малка редакция и може да се претендира за случайно съвпадение? Друго е , ако е преписано дословно Там плагиатството е без мърдане
И с мен постъпиха така веднъж Бях бесен Но ме бяха" редактирали" И то така, че текстът беше омаскарен Бързо ми мина ядът Защото, ако бях цитиран, трябваще да доказвам, че редактираното не е писано от мен!
Бъди предпазлива,всеки с що годе познания и интереси , може да" клъвне" идеята ти
Аз съм горял в този пожар и вече ми е безразлично Защото освен омраза ,нищо друго не съм получил Който иска,да се занимава с това, което чете... Въпрос на морал е ,да цитира! Ако не го прави, доказва само ,че няма морал!
Успокой се, работи си и си намери сигурнао издателство на трудовете ти! Тук, в България е хаос, ще се срещнеш само с подобни ситуации!И ще си късаш нервите Избягвай такива ключови публикации в блог бг Хората си вършат работата ,но не е във възможностите им да контролират кражби извън блога

Хубав ден, Милена!
цитирай
4. milenavarbanova9 - Приятели, благодаря на всички ви, ...
20.10.2019 10:02
Приятели,благодаря на всички ви,
Благодаря,rosiela,Юлия и Иване!
Има един голям проблем пред всички нас и той е,че има твърде малко исторически списания,готови да публикуват автори извън т.нар.научни звена,пък и те излизат 3-4 пъти в годината.Остават вестниците,но когато публикуват няколко пъти в годината даден автор,после го оставят да отлежава - за да дадат място и на другите.Мисля,че в България няма обемно месечно историческо списание - ако има,пишете ми.И човек, волю-неволю, се принуждава да публикува в Интернет.Но,приятели,Бог си знае работата и той е разгромил много такива маскари.





цитирай
5. leonleonovpom2 - 4. milenavarbanova9 - &quo...
20.10.2019 10:32
4. milenavarbanova9 -

"Има един голям проблем пред всички нас и той е,че има твърде малко исторически списания,готови да публикуват автори извън т.нар.научни звена,пък и те излизат 3-4 пъти в годината.Остават вестниците,но когато публикуват няколко пъти в годината даден автор,после го оставят да отлежава - за да дадат място и на другите.Мисля,че в България няма обемно месечно историческо списание - ако има,пишете ми.И човек, волю-неволю, се принуждава да публикува в Интернет.Но,приятели,Бог си знае работата и той е разгромил много такива маскари."

Така стои въпросът с публикациите ,Милена!
Не водя статистика на статиите в печата, но сигурно са трицифрено число или близко до него
Спрях да пиша там по друга причина Публикуваха ми ги без задържане,аламинут, както се казва, но с уговорката ,че не могат да платят!? Колко е плащането-20-30 лева Много от провинциалните вестници и не приемат материали от външни сътрудници Компромисът е- неплащане А 24 часа и Труд плащат, но трябва да идеш в София, да си вземеш парите Е, не съм ходл да ги търся ! Да ставам смешен, та те не покриват пътните ми!
Затова пиша в Интернет Първите ми статии излизаха първо в печата, след това и в Интернет! Отдавна не спазвам това правило
Нека бог отсъди, кой крив, кой прав!

Хубав ден, Милена!
цитирай
6. bumerang - Името на Рим
20.10.2019 11:41
има 3 букви (от 4) от името на ROMul - ROMa.

Поздрави.
цитирай
7. andorey - Според мин не трябваше и двамата да ...
20.10.2019 20:55
Според мин не трябваше и двамата да реагирате по този начин. Една идея, голяма работа, нали и двамата работите в полза роду.
Спаротик написа 250 статии тук в блог бг, после се премести в блогър. Ето статията в блогър за Рим -
http://sparotok.blogspot/2013/09/blog-post_11.html
цитирай
8. andorey - Ето и неговата страница тук в блог бг ...
20.10.2019 20:58
Ето и неговата страница тук в блог бг -
http://sparotok.blog/
Когато напусна блога имаше към 4-5 милиона четения, а виждам че вече са двойно повече, понеже хората продължават да си четат. Не биваше да се карате, пак да повторя.
цитирай
9. valdor1355 - Ползвай тези платформи само за а...
20.10.2019 21:07
Ползвай тези платформи само за архив. :) Важно ли ти е да те прочете някой в тях? На повечето места има опция да ограничиш читателите си до хора, които искаш да те четат...... След като си се посветила на това публикувай само на места, където ти е гарантирано, че няма да те ограбват. :)
Знаеш ли къде е БАН- История? Вземи някоя своя разработка и поискай среща с Георги Марков. Струва ми се, че той все още я оглавява. Той е изключително почтен, благороден, интелигентен и ерудиран мъж. Ако нещата ти имат историческа стойност и са извън сферата на научната фантастика, както на Спароток- играй висока топка. Но ако не са със сигурност няма да бъдеш ограбена. :)
цитирай
10. barin - Здравей, Милена. Помня го Спараток ...
20.10.2019 21:58
Здравей, Милена. Помня го Спараток от блога, когато започвах да пиша. По-късно той напусна и още го четат много. Зная от написаното, че се караха много с Летописец( Кирил Милчев), като всеки си имаше поддръжници. реди около 2-3 години войната между двамата вървеше с пълна сила. Чета неговите статии на новото място, но не знаех, че ти е откраднал идеята от изследванията. На три пъти съм слушал негови доклади на историческата конференция във Варна, но него го нямаше, а друг ги четеше. Ще прочета по-внимателномнеговата статия, посочена в коментара на Андрей. Аз не съм имал спречкване с него или с някой друг отдавна. Преди имаше 2-3 потребители, които се заяждаха с всеки и не пишеха нйищо, но вече ги няма.
Поздрави и дано се оправят нещата.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Валдор, обикновено неща, които са ...
20.10.2019 22:04
Валдор, обикновено неща, които са неразбрани, се квалифицират като научна фантастика
Следя работите на Милена и не бих казал, в никакъв случай, ,че са за тази графа !Тя е много добре подготвена теоретически, владее езиците, ерудирана е, общо казано!
Ще ти дам един пример с два варианта:
- Император Каракала е много лош император!
- Император Каракала е направил нещо, с което е изпреварил вречмето с 18 века Той е велик император!

Едното ако е вярно, другото е фантастика, следователно!
Верни са и двете неща, за твое сведение и ако искаш, ще ти обясня защо!

Георги Марков е почтен човек, но тук може да помогне проф. Валерия Фол! Тя беше рецензент на труда на сина за Египет и Тракия и съм възхитен от нея! Каквото и да се говори, човек на място е!
цитирай
12. milenavarbanova9 - към andorey
20.10.2019 22:12
Може би за Коледа трябваше да му предложа чувала си с идеи,да бърка и да си избира?Няколко откраднати идеи,какво от това?"На ползу роду" никога не може да работи субект,който не проявява почтеност.Ти би ли присвоил чужди откритие "за ползу роду"?България има нужда най-напред от почтени хора,а не толкова от поредната статийка,чието ядро е изплагиатствано от друг автор.Никой няма нужда от това.
С въпросния субект никога не сме били нито приятели,нито съмишленици,та сега да сме се скарали! У него липсва най-важното - моралното отношение към труда на другите.
Препращаш към някакви негови статии от прослвутото лето 2013?Както казах в горния си текст - не става дума за писаното от него преди седем години,а за опита му за плагиатство с днешна дата.
Бил написал 250 статии - Боже помози,та той ще да е по-велик и по-плодовит от Лев Толстой!
Не по това се съди за значението на един автор,бил той историк или литератор.
Оценявам добрите ти намерения,Андрей,но аз и въпросният индивид сме с коренно противоположно схващания за чест и морал - говоря за делата му,а не за приказките.Ти мен улавял си ме да крада нечии открития,представяш ли си ме да шикалкавя,след като съм разобличена? Помисли и ще разбереш колко важно е душата и перото на един автор да са кристално чисти,неопетнени с компромиси и плагиатства или с просташки гаври.Иначе всичко се превръща в полуистина,полуинтелигентщина,полупочтеност,
получовечност и накрая в кръгла безсмислица.
цитирай
13. milenavarbanova9 - към valdor1355 Благодаря Ви, ...
20.10.2019 22:19
към valdor1355
Благодаря Ви,познавам Георги Марков,ще помисля над съвета Ви!
цитирай
14. milenavarbanova9 - към leonleonovpom2 и barin
20.10.2019 22:28

Наложи ми се да ползвам модерация,защото един психично болен човек,който има блог тук,засипа моя блог с мръсотии.
Към barin - barin,не се отнася до статията,линк към която дава Андрей.Прочетете коментарите към последната статия на Серафимов,за която говоря в текста си.
цитирай
15. milenavarbanova9 - Някакъв полуанонимен "арх"-итект,арх-иепископ,арх-онт? Петков или Георгиев,който циркулира в блога на спароток, но тършува и в моя,
21.10.2019 00:09
се е ожалил,че съм го нарекла "анонимник" и"гавазин",който "джафка като неукрепнало доберманче подир неудобните опоненти".
Драги ми "архитекте" или "ваше преосвещенство",защо ти е да се буташ и самоидентифицираш с думи,които изобщо не се отнасят за теб?Имам предвид съвсем друг - "кръгъл" анонимник,който се обръща към мен с "алоооо,Върбанова",когато отправям доводите си към стопанина му спароток.Него съм нарекла "семпличък,да не кажа простичък" и мисля,че много му отива.
А ти,Петков,Петров или Георгиев,защо се представяш за потърпевш,след като в случая очевидно изобщо не съм имала предвид теб?Може би - за да си придадеш важност, че и ти си паднал в кървава битка срещу "лютите врази" на спароточеца?
Къде съм те нарекла " нищожество"?Та аз никога не съм употребила тая дума в коментарите,това може да се провери.Или така се определяш ти сам? Е,в тоя случай не мога да направя нищо.
цитирай
16. milenavarbanova9 - към andorey
21.10.2019 08:36
Андрей,острият донякъде тон в по-горния ми отговор на твоя коментар не е насочен към теб,а е породен от гняв и огорчение от случилото се.Достатъчно е да прочетеш с какви пошлости ме замерят въпросният индивид и компанията му,за да ме разбереш.
цитирай
17. marknatan - При Спараток наистина всичко се ...
02.12.2019 06:52
При Спараток наистина всичко се свежда, как едно понятие или намерена произволно дума би могло да се обясни на "български", простотия, с която " доказваше" преди тракийски произход на вся и всьо, но след присмех и подигравки се усети и вече превежда на " старобългарски", намира фонетична прилика на "старобългарски", като обаче, като профан отново не дава доказания старобългарски запис за сравнение, а модерно звучене Вашето загалвие и пrедставено доказателство, без да го коментирам или оспорвам, за авторство или правдоподобност, изглежда точно така, както би го направил въпросният Спараток, а неговото обяснение за съжаление учудващо изключва установеният от него научен подход , как звучало на старобълагрски и директо е посочил, че било от старото име на река Тибър, което е Румон и е даден цитат с намерения от него античен източник, което противоречи и е извън стила му на доказване такъв спецялист да пропусне явната връзка на старото име на Тибър , Ромон, със ромона на река, и по този начин, като всеки глупав плагаитор гузен негонен бяга сам пада в капана си, защото няистина е видял Вашето обяснение, и го е свързал със старото име на Тибър, което без значение дали му е било зивестно преди датата на публикуване на Вашата публикация или не , не е направено от него, той дава други и различно от изяването вече предложение за името на Рим, той него свързва с река Ромон,старото име на Тибър, а се подсеща, едва след датата на Вашата публикация и предвид доказанно тук в блога от различни автори , че е доказан плагиатор, на което не му е място сега да се разпростирам, считам, че той е плагиатизирал от Вас обяснението за етимологията на Рим, която между другото е очевидна Амор, Рома, и тук гарантирам, че скоро Спараток ще направи нова тйеза, защото това Ромон било означавало женска гръд, или може би аз трябва да я направя по спаратошки от Ромон, гръд, което значело и течение в едно от обясненията му, което в коментар по андолу , като всеки плагиатор е забравил , че е дал
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774897
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031