Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2019 09:32 - БОГ АРЕС - БУКВАЛНО "АРИЕЦ" - И ИДЕНТИЧНОСТТА МУ С ЕТРУСКИЯ МАРС,. АВТОР"МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2674 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 04.09.2019 17:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   ЗА ДВАТА АСПЕКТА НА БОГ АРЕС,НАЙ-ПОЧИТАНОТО БОЖЕСТВО У ТРАКИТЕ,ЧИЕТО ИМЕ БУКВАЛНО ОЗНАЧАВА "АРИЕЦ",ЗА ФОРМИРАНЕТО НА КУЛТА КЪМ НЕГО И ЗА ПЪЛНАТА МУ ИДЕНТИЧНОСТ,ДОРИ ИМЕННА, С ЕТРУСКИЯ МАРС ( М-АРС,М- АРЕС),ЧЕТЕТЕ ВЪВ ВТОРА ГЛАВА НА ПУБЛИКУВАНАТА МИ ПРЕЗ 2016 Г.КНИГА "ВРЪХ БЪЛГАРИЯ" ИЛИ В САЙТА "ВЪРХОВНАТА ИСТИНА"- "С ПРАВОТО НА ПЪРВОРОДНИЯ".
 
Уважаеми приятели,пиша това,защото съм поразена от броя и безочието на компилаторите,които се подписват под статии и разсъждения,представляващи елементарен преразказ на  текстове от моята книга( намерени в Интернет),без да я цитират и напълно игнорирайки автора.Това е отвратителна болест,морална чума на днешното време,потъпкало всяко чувство за почтеност!
 Уточнявам,че във времето ,изминало от излизането на книгата (три години и половина),се занимавах по-задълбочено с история и доста мои представи еволюираха,но продължавам да смятам откъса,посветен на Арес(Марс) за значим мой научен принос,на чието авторство държа.



Гласувай:
8



1. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
04.09.2019 12:40
След като добре познавам възможностите ти, не ме учудва това, което е последвало....
То е в два варианта:
Първият да те копират безогледно, без да те цитират
Вторият- да ти се присмиват Това е присъщо на неможещия Той самият нищо не може ,но е наясно с можещите, какво и как трябва да го правят?!
Навремето бях направил едно систематизиране на Анхиалските монети, за което никой дотогава не бе се сетил ! Един го преписа и редактира Така ,че го окепази Ядът ми бързо мина По- добре ,че не ме бе цитирал Щеше да ме е срам и трябваше да търся начини да опровергавам грешките, че не са мои
На всичкото отгоре,беше отишъл при кмета и не знам по какъв повод, казал ,че книгата му била" научна", а моята- не!/ за моята бях писал ,че е научно- популярна и бях обяснил защо За да може и ученик да я разбере/
Избухнах в смях, като чух това от устата на кмета!
Аз не разбирам от наука, човекът, на който трудовият му стаж е минал в науката, а той разбира-без един ден в нея?! Да окръжността на Платон и точката на учениците му Просто не е наясно и не знае, колко много неща не знае!
Та, не се ядосвай! Такива не са наясно първо със себе си И второ, на каква база, като се има предвид първо, смятат ,че са наясно с другите?

На мен и днес ми е смешно, като си спомня чутото от кмета, че аз, с трудове в науката, внедрявания по цяла България, с покани от чужбина, с докторат ,не разбирам от наука, а той с нищото-разбирал, представи си!?

Приемай го от смешната страна, като изява на джуджета, болни от мегаломания и смятащи, че атакувайки човек, многократно превъзхождащ ги, автоматически застават и пред него!?

Хубав ден, Милена!
цитирай
2. get - Ако отворите НАЙ-СТАРИТЕ ТЕКСТ...
04.09.2019 14:21
Ако отворите НАЙ-СТАРИТЕ ТЕКСТУАЛНО ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ ОМИР(тоест писани на най-старата запазена форма, за която учените твърдят, че е образец на "гръцкия" език ?) - ще прочетете, че АРЕС - не означава АРИАЕЦ - а е синонимна на съществуващата и до момента в българския език дума: ЯРОСТ, тоест гняв?

Както имаме и другия ПРИМЕР ЗА НЕГРЪЦКИ СМИСЪЛ - в думата от която е произлязло името на друг Омиров герой - Одисей?
При което име - старогръцките автори поясняват че е от коренова звучала "Ойдуса" и пояснявайки, че била със значение: сърдит, гневен?

Или както е етимологията в името на един "отрицателен" герой от Илиада - Терсит: Първоначално звучало като "Дерзит" - със значение в съвременен български език ДЪРЗЪК!

А "марс", в санскрит срещано като "мара" - в съвременен български звучи в няколко форми - "сМЪРТ", "мраз" и други производни?

Не приемайте мойти коментари като апострофиране, тоест заяждане - а като друга гледна точка ПО ИНТЕРЕСЕН ФЕНОМЕН - голяма честота на думи-коренови ПРЕВОДИМИ И НАЛИЧНИ В СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК - а неналични в гръцкия език, за който изкушените от предпоставените теории, че съвременните гърци са преки наследници на древните елини - НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ В НАСТОЯЩИЯ ИМ ЕЗИК?

- Това как може да се обясни(си обясним) - според вас, защото за мен отговора е пределно ясен!

- С уважение!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Извинявам се, че се намесвам
04.09.2019 16:09
Кой знае защо, още като ученик свързвах Терсит с " терсене"

Не знам дали наистина е турски, там според мен има въртележка В смисъл взели са наши думи,те са излезли от употреба и в последствие са представяни като техни
Терсене- опак

Хубав ден!
цитирай
4. milenavarbanova9 - Благодаря,г-н Симеонов,
04.09.2019 23:43
Благодаря,get,
Изобщо не мисля,че цитираните имена са гръцки,нито пък че гърците са създатели на високата тракийска култура( заграбили са я),нито пък, че Омир е грък.Името Одисей е много интересно и съм го разгледала в статията си "Герои и чудовища" от книгата ("Атланти и Чудовища").За Арес - Ярост зная,но не знаех,че го е казал Омир - ще съм признателна,ако посочите къде да го намеря.За мен Арес и арий са абсолютно свързани понятия,но арий не произлиза от ярост,а от arare - ора.Арес е божество на войната,но то в началото има земеделски функции,също като Марс на етруските,става дума за същия бог.
цитирай
5. bezistena - Поздрави за търсещата изследователка Милена!
05.09.2019 11:45
https://www/ivan.1/posts/10214609910388008
Това е един спомен и отговор за мистерията с нашествието на картите във Враца от поста

"КАРТИ ЗА ИГРА"
http://milenavarbanova9/novini/2018/07/23/karti-za-igra.1618830 ,

на който спомен щото адреса не отваря, ще публикуваме по – нататък.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Всички неказионни добронамерени Български изследователи – лингва археолози и истински патриоти въпреки огромния ви интелектуален и творчески родолюбив потенциал и енергия, продължавате да робувате на първосигналната опростачена простосравнителна десакрализирана травиална етимоложка псевсо – наука, която има за задачата да крие Божестветния генезис и характер на Българския сътворенчески език, и се въртите и тъпчите на едно място, вместо с помощта на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

да се познаете, че сте феноменни Божествени потомци и се извисите и полетите нагоре към висините на познанието на тайните и на Истината, където ви очакват Боговете ни с несънувани и немечтани промоции и екстри!

Няколко емблематични примера от форумния коментарен блок:

МАРС=МАР С=Мария и Иса

ОМИРОС=МОРО ИС=Мария и Иса

А ето как високо просветеният и подведен в невиновно невидение досега и увличан от потока на мъртвата вода на официалната етимология изследовател get се усъмнява с основание в достоверността на твърдението на фалшификаторите на сакралната Българска история, за гръцкия генезис и значение на името на Одисеус :

"При което име - старогръцките автори поясняват че е от коренова звучала "Ойдуса" и пояснявайки, че била със значение: сърдит, гневен?",

и спира до тука, като не смее да прекрачи прага на храма на сакралната Българска етимология, въпреки многократните ни безкористни покани към него и другите Български изследователи – патриоти и лингва алхеолози, да направят това, и където щеше възхитен да научи, че Одисеус е по имената на

ОДИСЕУС=Диана и Исус,

по чиято сакрална анаграмна комбинация е и култовия тракийски, сиреч Български, Бог Дионисиус –

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус –
и който е синкретизираният митологичен сдвоен образ на Българските Богове Демиурзи

Българските Богове Творци и Демиурзи на световете са Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от Които сме тия от нас феноменни Българи със задължително начално ниво на IQ > 70 и следващите висши нива на IQ > 130 > 140..., които познаем в тези документи Боговете ни и се познаем, че сме Техни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б" !

Като него са се запънали и други искрени Български родолюбци и патриоти – лингва археолози, (приятелят ми инж. Симеонов, Ангел Щапаров младши..., като връх и класически христоматиен пример за което е големият истински Български патриот и посветен Павел Серафимов, изявяващ се като апологет на доверилите му се търсещите отчаяно истината за Българите неказионнни изследователи и читатели, които той вкарва неумишлено в течението и безпереспективността на мъртвите лъжовни и смъртни води на официалната десакрализирана етимология) към които питаем искрена Любов и уважение!

И понеже всички вие, Български изследователи, имате специална просветителска мисия, която ви е планирана от време оно и вменена от Горе, скоро време всички ще бъдете принудени да вземете на въоръжение сакралната Божествена етимология, (справка : пророчествата на най – големите на света феномени и пророци на 20 век Свети Петър Дънов и по – малката му дъщеря Света Ванга, че скоро време всички Българи и всички хора по света ще учат ревностно Българския език, за да имат достъп до Бог – сиреч с помощта на Свещения шифър да си изпросват всяка следваща глътка въздух и миг живот още) за което ви благославяме с искрени чувства и Любов да не става това по екстремалната методика!

––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––

И понеже програмата на Гугъл упорито отказва да публикува пълния адрес на публикацията от Фейсбук и тя не може да се отвори, ето нейният пълен текст:

––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––

Уважаеми приятели, през миналата 2017 г. жителите на родния ми град Враца бяха изумени от едно много странно явление.
Стотици и дори хиляди карти за игра бяха пръснати не само по градинките,детските площадки и около пейките, но и по тротоарите на оживените улици.
Трудно е да повярваме, че някой играе карти през нощта и засипва с разхвърляни колоди цели райони от града.
Тоя странен феномен трая около два месеца,след което картите изведнъж изчезнаха. Но за мое удивление, отново се появиха преди няколко седмици, макар и в далеч по-малко количество.
Какво означава тази мистерия?
Някаква окултна практика?
Моля ви, пишете какво е според вас обяснението на тази загадка и имали ли сте случай да наблюдавате подобно масово нашествие на карти за игра?

Това е краткия пост "КАРТИ ЗА ИГРА"
http://milenavarbanova9/novini/2018/07/23/karti-za-igra.1618830#last_comment

от блогърката Милена Върбанова

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И извадки от коментарния форум под поста:

ard - Загадка за кандидат-детективи:)

Всеки "детектив" има и допълнителни въпроси:

1. Картите нови ли са?
2. Гърбовете на всички пръснати карти еднакви ли са?

Ако отговорът и на двата въпроса е да, то действително няма никаква мистика, камо ли окултна практика; тогава всичко е очевадно.

mar866 - ...

На Илиянци китайците ги продават на килограм и почти без пари. Някой е решил да прави бизнес, но не се е получило и ги е изхвърлил:)

ard - mar866 -

донякъде е логично
Моята версия е друга, но за съжаление не получих повече информация дали картите са нови и с еднакви гърбове.

Според мен картите са били изхвърлени в чувал на боклука от някое казино.
Само в казината картите се сменят на няколко часа и се започва нова игра с ново тесте карти.
През 2017 са ги намерили случайно младежи на боклука и те са ги разпръснали из целия град.
През 2018 - имаме имитатор - служител на казиното е разпръснал картите, затова и картите са по-малко, понеже е бързал и не е искал да го засече някой, който го познава.

mar866 - ...

Напълно логично:)
Далече съм от хазарта и това не ми беше хрумнало.

milenavarbanova9

Простете,не бях отваряла този мой постинг след публикуването му и появата на първия коментар, който не изискваше отговор.
Да,картите бяха нови и с еднакви гърбове.Проблемът е ,че улиците на Враца почти редовно се метат. И подир всяко премитане тези карти отново се появяваха. Мислела съм си,че би могъл да бъде някой луд,но ние имаме навика да обясняваме появата на всичко странно с нечия лудост т.е .да избягваме обяснения.
Може би дадените от вас са правдоподобни.
Но да забравим, едва ли явлението заслужава толкова усилия да бъде разгадано. Аз дори се помъчих да деактивирам този постинг, но той явно на инат е останал.

––– bezistena :

Интересна история, наистина истинска мистерия!

"Какво означава тази мистерия? Някаква окултна практика?"

Абсолютно вярно – мистерия е!
Тази мистерия се разгадава и проумява единствено и само чрез инструментариума на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез
Тайната на Свещения Български език
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

Ето Кои са Авторите и Продуцентите на тази и на всички други мистерии по света:

МИСТЕРИЯ=Матара и Иса –

Матара и Иса са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло

В повече от 1300 статии от нашия блог разсекретяваме документи Кои са Българските Богове Демиурзи, от Чийто жречески род Дуло активирана и вече посветена в произхода си и ти, феноменна наша родственице!

Имаме много ангажименти, но намерихме време за някои от монографичните ти изследвания – възхитени сме от високото духовно и езотерично, и академично ниво на трудовете ти!

Бъди благословена и намери време и за нашите документи – ще бъдеш първоначално изумена, смутена и потресена, и ако продължиш, ще бъдеш възхитена и богато възнаградена!

–– насърчение от Исус от Евангелието на Тома

И не се плаши от плагиатите – всичко в твоите изследвания се дава от Боговете ни за просвещение за другите и при Тях се води стриктен архив и статистика кой какво твори и прави – тази атестация и легализация е най – важната от всички запазени марки и авторски права!

И конкретна демонстрация на универсалното приложение на Свещения шифър, с който единствено се проумява 1:1 какво послание е имплантирано и за Кои се отнася то във врачанската мистерия на нашествието на картите с еднакви гърбове:

КАРТИ С ЕДНАКВИ ГЪРБОВЕ=Бокиня Диана и Бог Иса Бърг (Българина) от Тракия

Ето и кои са преките изпълнители на мистерията:

КАРТИ С ЕДНАКВИ ГЪРБОВЕ=Кан (Жреци) от Богиня Диана и Бог Иса Бърг (Българина) от Тракия –

нашите феноменни жречески предци, преминали временно в Божието измерение като свръхестествени реални и рационални светии от армията на Вси Светии, които са все Българи

НАШЕСТВИЕ НА КАРТИ=Богиня Диана и Кристош

НАШЕСТВИЕ НА КАРТИ=Богиня Диана и Исуш от Тракия
цитирай
6. milenavarbanova9 - към bezistena
05.09.2019 14:17
Благодаря Ви!
цитирай
7. dobrodan - Милена, :):):),
05.09.2019 20:31
Думата е ярсу. Оттам и ярьiй. Арес и Марс вероятно са близки заемки, Марс е последен на опашката:).
цитирай
8. get - Благодаря, get, Изобщо не мисля, че ...
11.09.2019 21:24
milenavarbanova9 написа:
Благодаря,get,
Изобщо не мисля,че цитираните имена са гръцки,нито пък че гърците са създатели на ...
За Арес - Ярост зная,но не знаех,че го е казал Омир - ще съм признателна,ако посочите къде да го намеря.За мен Арес и арий са абсолютно свързани понятия,но арий не произлиза от ярост,а от arare - ора.Арес е божество на войната,но то в началото има земеделски функции,също като Марс на етруските,става дума за същия бог.


Кратка справка по етимологичните речници на М. Фасмер и Д. Харпър - за значения през вековете на протокореновата и производните от - ЯРЫЙ/АРЕС/ЯРЪК-ЯРОСТ ... и т.н. до "жарещ" (изгарящ)?
1. Фасмер твърди?
Вижте (?)болг. ярост "ярость", сербохорв. jара "жар от печи", jарити се "горячиться",
- словен. "яростный, энергичный, сильный",
- др.-чеш. jarobujny "горячий, ярый",
- словц. jary "свежий",
- польск. jarzyc "ожесточать",
- гор.луж. jara "очень", jerу "горький", долно.луж. jerу " вспыльчивый, терпкий, горький, грубый".
2. Към това имат отношение: Ярый "яркий, сверкающий", яркий,
укр. ярий "яркий, пестрый", яркий "горячий", бълг. ЯРА "блеск, зарево, зора",
польск. jarzyc sie "сиять, сверкать", za-jarzyć "засиять", также имена Ярослав, Яромер и др.
Праслав. *jarъ родствен на греч. ζωρός(ZOROS(?) "огнен, силен,

- С вероятни връзки в други езици:
а) др.-инд. IRASYATI "гневается"
б) лат. IRА "гняв"(?) ... вече според Харпър с отношение към английската WARM ?
3. За WARM срав. със:
а) Sanskrit gharmah "heat(горещо)";
б) Old Persian „Garmapada”, наименование на четирите месеца, кореспондиращи с June/July, от GARMA- "heat(горещина, жега, разпаленост, жар, гняв, ярост)";
в) Latin FORMUS "warm," fornax "oven(фурна)";
г) Hittite WAR- "to burn"(изгарям(се) ... отвежда ни до ... ?
д) Old Church Slavonic GORITI "to burn", VARU "heat", VARITI "to cook, boil;" ... с връзка към?
е) с литовското(балтийски езици – б.м.) VERDU "to seethe"(кипя).

- Това накратко и дано съм бил полезен?

M=M=
Настъпило е вербално недоразумение предвид - казаното от вас?
milenavarbanova9 написа:
За Арес - Ярост зная,но не знаех,че го е казал Омир - ще съм признателна,ако посочите къде да го намеря.


Омир пише(употребява думата) със същото значение(смисъл), който извеждат съвременните изследователи за тази УЖ ГРЪЦКА ДУМА ?
1. Холандеца R. S. P. Beekes твърди ЧЕ думата/името Е ОТ ПРЕД-гръцки произход?
2. Walter Burkert пише, че "Ares is e едно абстрактно по смисъла си съществително идващо да предаде "яростта от битката"?
3. Гърците го използват като прилигателно назовавайки боговете си изпаднало в едно такова ЯРОСТНО-ГНЕВНО СЪСТОЯНИЕ ... Зевс Areios, Атина Areia, дори и за Афродита Areia, тоест Яростна/Гневна.
4. За синонимност между "името" на бог Арес(който не е никакъв бог А СЪСТОЯНИЕ ) ни пише в книгата си "Непрочетената Илиада" Г. Велев. Защото в Илиадата да се разгневим и влезем в битка, спор(ет цетера) е синонимно на АРЕиоС?
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
13.09.2019 13:55
Мое мнение е, може и да си развила темата, не знам, че арест, международната дума , произлиза пряко от Арес
Знаеш, на италиански е арресто, на френски е арЕ и арестасион!
Да наказателния бог Арес има право да задържа за нарушение! Иначе как ще накаже?

Впрочем и аз малко се забърках в темата ти С римските богове , имащи тракийски произход в последния ми постинг

Хубав ден!
цитирай
10. milenavarbanova9 - Здравейте,господин Симеонов,
15.09.2019 10:10
Едва днес видях коментара Ви и Ви написах отговор,но блогът,както почти винаги,го изтри,така че пиша втора версия.Разсъждавах по Вашата теза,още когато прочетох статията Ви,но не стигнах до еднозначно заключение.Arreter(извинете,нямам в клавиатурата си нужните ударения) и arrestare имат за корен arret-arrest,a не "ar".От друга страна,вярно е,че тази думи смислово принадлежат към "силовата" - военна и полицейска - сфера.Заслужава си да се помисли по-обстойно.Сърдечен поздрав и приятна неделя!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 775173
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031