Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07 20:39 - СТАРИННИ ИТАЛИАНСКИ СОБСТВЕНИ ИМЕНА - ИДЕНТИЧНИ С БЪЛГАРСКИТЕ, АВТОР:МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 3269 Коментари: 20 Гласове:
10

Последна промяна: 10.08 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не съм ровила в италианските телефонни указатели,за да ги търся,макар че такъв метод е резонен и би спестил много усилия.Предлагам само имената,които лично съм чула или прочела в книги и вестнници.Много от тях са още в употреба,с тях се кръщават и съвременните италианци.Впечатлението е поразително:

Андреа(в Средновековието дори се е записвало Андрейа,точно като българското),Бата(мъжко име в Сицилия),Биаджо(Блажия,Благой),Бона, Дардано(невероятно име,идентично с етнонима на дарданите,още е в употреба),Дечо,Дичо,Джото(да,великият художник се е казвал Йото),Дзено(Цено),Делио,("излел е Дельо хайдутин",спомнете си и треньора със същото име),Дино,Досио(Досьо),Енио,Енеа (разбира се,мъжко име),Йоло,Йола,Личо,Лича,Манчо,Мило,Минчо,Мара,
Мита,Недо,Нино,Тано,Трифоне,Чеко(Цеко)и пр.

Фамилни имена,които подсещат,че има или е имало и собствени имена с тоя корен:

Белокоджи(Белокожев),Бенчи,Дзани(Цанев),Дзанини,
Дзоки(Цоков),Велки,Ненчини,Карачоло,Ченчи,Чоли(Чолев),Шара,
и пр.Колкото до Булгари,Булгарели,Булгарини,те изобилстват във всякакви разновидности.

Коментарът,както се казва,е излишен.

Гласувай:
10
01. анонимен - Много смели асоциации правиш
18.07 21:20
но моя коментар е, че ако започнеш спекулираш с етимологията можеш да откриеш връзка на древните българи с аборигените на Австралия, необходими са потвърждения от много повече науки, а сега се появи и генетиката която започна да слага ред в историческата наука, все още не и обръщат достатъчно внимание, но трябва да измине една генертация докато старите исторически динозаври измрат, за да не се срамуват от глупостите които са изписали.

Тук има двама блогъри, Щапаров (син и баща) те са феномени на именните прилики, на тях всичко скитско, сарматско, готско им се струва тракийско... имената!?

На времето на Алеко Константинов при посещението си в Чикаго му се сторило, че индианците били сродни с българите понеже виждал прилика във фолклорните костюми. :)

russofil
цитирай
2. milenavarbanova9 - В шевиците и в цветовете на тъканите ...
18.07 22:06
В шевиците и в цветовете на тъканите има прилика,Алеко е бил съвсем прав.Само че ако ти заговоря за Атлантида,оставила следи по цялата планета и повлияла всички древни култури (оттам идват приликите -от шевиците та до пирамидите),сигурно ще подскочиш.Колкото до посочените италиански имена,касае се не за прилики,а за идентичност с българските,при това генетиците вече си казаха думата - генетичният ни код е един и същ.Разбира се,аз не съм ги чакала,за да направя моите заключения.Италианската историография твърди,че първите заселници на Апенинския полуостров и островите - авзоните,енотрите(правещите вино),сиканите(секули,сикеи),липарите,са дошли от източната част на морето през 15-12-11в.пр.Хр.,т.е.точно по време на гръцкото нашествие и последвалото завладяване.Какви са тези народи според теб?Какъв език са говорили?Самото име Италия има тракийски произход,но за това ще пиша по-късно.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави ,Милена!
18.07 23:24
С интерес очаквам постинга за Италия!
Въпреки, че лесно би могло да се свърже с латинските ИТА, ИТАКВЕ...
И така, по такъв начин.....
Удивително е съвпадението при итакве- и така!
Може ли това съчетание да е взето от нас? Да е заемка? Просто показва общ произход!
За мен името Италия говори за хора, търсещи положителното, утвърждаващи, съгласяващи се....
Градивни хора!

Желая ти успех!
цитирай
4. bezistena - Поздрави, Милена!
19.07 01:14
Как кротко и компетентно академично и категрично го затапи, жаргонно казано, поредния анонимник, зад който се крие антибългарин, нихилист и провокатор, криещ позорно името си и иронизиращ в илюзорна анонимност пред Господа двамата прекрасни независими иновативни Български изследователи лингва – археолози и истински патриоти Щапарови!

Предложението ти "Коментарът,както се казва,е излишен.", което е емблематичен израз за беапелационна подкрепа на дадено становище от обследване, е подходящо за финал и заключение на поста ти, но ние ще се възползваме от синергитичната подложка на публикацията ти и ще демонстрираме в отделна статия сакралната висша етимология на тия 100 % – ви Български имена и всепроникващата сила и мощ на Свещения шифър!
цитирай
5. barin - Добро утро, Милена. Прилики с ит...
19.07 06:01
Добро утро, Милена. Прилики с италианските имена има и те не са свързани само с живота на част от българите на Алцек. Има ги още от времето на Римската империя, защото като идва на Балканския полуостров намира не само траки. Българите са носители на цивилизация и като разглеждам атласите виждам сходства. Може да видиш една моя тема за имена на едни градове, разположени на много голямо разстояние и време един от друг:
barin.blog/history/2015/10/26/gradovete-olbiia.1402470
Търсил съм и други подобни случаи, както с Олбия.
Поздрави!
цитирай
6. milenavarbanova9 - Благодаря на всички за коментар...
19.07 08:25
Благодаря на всички за коментарите.Аз се радвам и на критичните,дори и на откровено отрицателните (когато са вежливо изразени),защото това дава възможност за допълнения и уточнения на факти,които съм пропуснала да споделя в основния текст.Използвах формулата "коментарът е излишен" донякъде и с целта да предизвикам коментари.Интересен факт,за който говоря в книгата си,е обичаят на италианците "да подновяват" имената на дядото и бабата,т.е.внучетата да бъдат кръщавани на тях.Този обичай,идентичен с нашия,е отшумял в миналото(както сега се случва и при нас)с унищожението на традиционното общество и много хубави имена,които биха подпомогнали изследователя,са изчезнали.Сега и италианците се кръщават Майкъл,Натан,Хилари и пр.безобразия.Но въпреки това някои реликти от старината са останали.Главно в книгите и архивите могат да се открие характерната и за българите," тавтология" на собственото и фамилното име - Петър Петров,Иван Иванов и пр. Такива примери в Италия са Dossio Dossi (флорентински художник),Cavalcante Cavalcanti (името означавава "аздещ кон", но си е име,а не е прякор,Кавалканте Кавалканти е споменат от Бокачо),Джустиниано Джустиниан(виден венецианец от 16 в.) и др.

към barin

Прочетох прекрасната ти статия,в която привеждаш много интересни факти и паралели.Разбираемо си доста птредпазлив в интерпретациите.Но има основания за повече смелост.Самото име на острова " Сардиния" се различава от етнонима на нашия тракийски народ серди(съответно и от името на Сердика) само заради дифтонга ае и прозтичащия от него различен запис.Поп Пейо в житието на Георги Нови Софийски обаче нарича София "Сардакийският град". Пиша за паралела Сарди(столицата на Лидия)-Сердика(серди)-Сардиния в книгата ми " Връх България".Убеждението ,че нашите "серди" и населението на Сардиния е един и същ народ се потвърждава от традиционното облекло (идентично) и фолклорната музика (сякаш дошла от Родопите).
Успех на всички!
цитирай
7. germantiger - ...
19.07 09:48
гръцките имена на българите и "без да се ровя" за всички

димитър, петър, георги, васил, калоян, асен, теодора, атанас ...

библейските

анна, мария, магдалена, павел, иван, христо, михаил ...

чуждите

андрей, миглена, йордан, ангел, доротея, борис, юлиян ...

истини !
цитирай
8. mar866 - ...
19.07 12:15
Познавам един художник - Никодемо Наполеоне;)
цитирай
9. valdor1355 - Красиви имена. На повечето не мога ...
19.07 17:22
Красиви имена. На повечето не мога да намеря аналог в западна Европа. Някой би ли посмял да си кръсти децта с тях? ;)

Преслав
Десислава,
Алгара,
Бат-Баян
Боила
Варакур
Диценг
Даргамер
Дърман
Зиези
Зент
Заберган
Ирата
Кардам
Исбул
Кера
Котроман
Косара
Краймер
Лабас- българското име на цар Симеон
Мавроган
Небул
Негавон
Невпровд
Мармиас
Органа
Полемарх
Паган
Парлиг
Прохор
Радивой
Пребънд
Росман
Севар
Сондоке
Сетит
Сурсувул
Токту
Тирадин
Телец
Херушин
Тител


***
цитирай
10. milenavarbanova9 - към mar866 и valdor1355
19.07 18:24
Изместваме темата на статията,но и това е необходимо.Интересно е,че в Италия имената Напо и Лапо (точно така!) съществуват и самостоятелно,т.е. има живи италианци,които се казват Напо или Лапо и толкова.Името Наполеоне е съставно - състои се от Напо и Леоне.Не бях се замисляла досега,но ми се струва,че Напо трябва да е някакво прилагателно -" храбър "напр.,за да пасва добре с " лъв" - leone.Но това са волни съчинения,забавлявам се.Истина е обаче,че много старинни корсикански имена,собствени и фамилни,съвпадат напълно или са много близки до българските.

За имената,изброени от valdor1355: да,днес звучат странно.Но мигар Миролюб,Любомир,Звезделин,Звездослав,Цветомир,Цветолюб и пр. няма да звучат странно след някое десетилетие?Може би ще бъдат направо непроизносими?
Кера,Косара,Десислава,Кардам от изброените все още са в обръщение.Италия е пълна с фамилни имена като Пагани,Паганини,Паганели и пр.,а някога собственото име Пагано е било често срещано,документирано е в книгите и художествената литература.Има го у Бокачо.Думата "pagano" означава езичник,нехристиянин,а понякога й се придава още по-лош смисъл - на мошеник,злодей,също като българската дума "поганец". Но тя е преиначена в течение на столетията и истинското й значение е "баган", т.е. дошъл от Бога (древните ,исконните богове),верен на Бога.Това ми хрумва "на първо четене".
Колкото до Негавон,не беше ли Онегавон?
цитирай
11. rosiela - Нормално.
19.07 20:55
Преди хилядолетия там са живеели българи.
цитирай
12. анонимен - От първия ти коментар, ще помоля за две уточнения
20.07 16:25
Ти заяви следното "Само че ако ти заговоря за Атлантида" - смятах, че съм добре запознат с географията но не мога да го намеря това място на картата, може ли да помогнеш?

И още нещо "за идентичност с българските,при това генетиците вече си казаха думата - генетичният ни код е един и същ" - преди няколко месеца аз посочих научен доклад от група учени, които посочват, че българите са с най-ниско съдържание от древно-тракийски генни мутации от останалите южно европейски народи, включително балканските народи, българите имаме едва около 4% тракийски генни мутации.

Ще можеш ли да посочиш кой научен доклад си цитирала и на каква основа кода ни с италианците бил един и същ както ти твърдиш? - аз чета няколко западни езика, така че ще те помоля да посочиш научния доклад който си ползувала в оригинал, предполагам че е публикуван в научна институция - в италиански университет може би?

И пиши по-често, особено за Атлантида и нашите атлантически деди, посответе ти ще ми бъдат много интересни, посочи и референциите аз обичам да се задълбавам в различни теми, особено ако те са научни като твоите. :)

russofil
цитирай
13. leonleonovpom2 - Че кодът ни с италианците е най-б...
20.07 17:06
Че кодът ни с италианците е най-близък е публикация на проф Карамелли-Световно известен италиански генетик!
Аз пък съм любопитен да науча ,коя е тази група учени, която е определила 4- те процента!?
Това е научен абсурд! Това е хипер научен абсурд, ако изобщо е "научен"!
Народът, който живее в тракийските земи, в долината на тракийските царе, от чийто земи е и Спартак, да няма нищо общо с тях-траките
Впрочем, какво ти пречи да се откриеш, от какво си гузен, та се криеш?
Прояви смелост!
цитирай
14. mar866 - ...
20.07 19:33
milenavarbanova9 написа:
Името Наполеоне е съставно - състои се от Напо и Леоне.Не бях се замисляла досега,но ми се струва,че Напо трябва да е някакво прилагателно -" храбър "напр.,за да пасва добре с " лъв" - leone.

Аз имах предвид Никодемо (от нашето Никодим), но може и да имаш право за Наполеоне, защото двойните имена в повечето случаи са изписани слято. (Giancarlo, Pierluigi, Giampietro и т.н.) Ще разпитам за "Напо" дали не означава нещо на диалект. Ако е абруцезки, може и да го разгадаем:)))
цитирай
15. valdor1355 - Да, коментарът ми е извън паралела ...
20.07 20:49
Да, коментарът ми е извън паралела общото между италианските и българските имена. Не доуточних, че "български имена" след престъплението на Борис- Михаил почти не са останали. НЯМА. Дори е сменил имената на синовете си с християнски. За това си направих труда да селектирам една извадка с имена на прабългарски ханове, боляри и войни, достигнали до нас, понеже всичко, което не идва от прабългарите, не бива да се нарича БЪЛГАРСКО.
Имената, с които боравим днес са "мултикултурен микс" и при всички положения ще се намерят общи корени и звучене.
П.п: Както съм намерила Имената, така съм ги преписала, нямам претенции за абсолютна правилност.

Поздрави. :)
цитирай
16. milenavarbanova9 - към анонимен
21.07 10:02
Съжалявам,че в предишния си отговор бях,макар и съвсем малко рязка,което е породило и раздразнението в тона на новия ти въпрос.
Разбира се,не намираме Атлантида на географските карти,но за нейното съществуване постоянно излизат повече или по-малко косвени доказателства,включително пирамиди по дъното на Атлантическия океан.Отказвам да вярвам,че египтяните и американските народи са се завтекли да строят с каменните си сечива пирамиди за гробници на своите царе.Обидно ми е,че подобни басни още се проповядват от университетските катедри.Аз съм от тези "противници на науката",които не вярват,че съвременният човешки род е произлязъл от маймуните и се е цивилизовал по еволюционен път.Нещо повече,аз съм от онези " напълно луди",които сериозно допускат,че под повърхността на планетата съществува Агарти,долната земя,приютила представители на предишни раси и цивилизации.Преди време прочетох книгата на Алек Маклелън "От Атлантида до Шамбала", на чийто доводи за съществуването на Агарти не е лесно да се опонира.Забележете,че застъпниците на т.нар."официална историческа наука" не спорят с опонентите си,те просто обявяват аргументите им за "ненаучни", а самите тях за побъркани и ги изключват от всякакъв дебат.
Но кои персонажи олицетворяват " академичната наука"?Моите състуденти,които станаха университетски преподаватели,далеч не бяха най-интелигентните.Бяха обаче забележителни конформисти.Говоря за мнозинството,има и изключения,слава Богу!
Така или иначе само слепец или фанатик би отрекъл,че сме заобиколени от доказателства за съществуването на древни цивилизации,разполагащи с огромна интелектуална и технологична мощ.Наскоро гледах поредното руско видео,в което физици и инженери обясняваха технологията,с която са направени фамозните рисунки на платото Наска.Нормално е,че вече учените от инженерните специалности разкриват все повече от загадките на най-дълбоката древност.Ние,историците,просто нямаме необходимата компетентност.
цитирай
17. milenavarbanova9 - към анонимен (продължение)
21.07 10:50
Разбира се,не казвам нищо ново.Но и това е достатъчно по въпроса за ситуирането на Атлантида.Тя (и възможните й предходници) е разпознаваема чрез безбройни следи,пръснати по цялата земя(вж.проф.Клаус Дона,Майкъл Кремо,Анджело Питони).Въпреки че голяма част от реликтите са ограбени,укрити,унищожени.Лесно е да отгатнем от кого.
* Да си спомним една една от последните поразителни находки - преди ок. две години в Ирански Кюрдистан бяха открити два "ковчега"- капсули с живите тела на гиганти,поддържани живи от сложни,но миниатюрни апарати с кристали.Телата не бяха в сомати,плътта им беше свежа и еластична. Бяха заобиколени от златни фигурки и аксесоари,изработени със съвършен,немислим и за днешната епоха финес.Обикновено такива находки се отнасят в неизвестна посока от американците.Този път ,предвидимо,иранците ги предадоха на руснаците.И започнаха да се сипят небивалиците на някой си проф.Чудинов за магьосниците Яромир и Радомир ,служители в храма на Рюрик и проспали в земята само 800 години.Днес никой не обелва и дума за тая находка,чакат да се позабрави,за да обявят,че никога не се случвала.Мои познати ми казаха,че въпросният Чудинов принадлежи към " богоизбрания народ".Така че дали ще се нарекат "американци" или "руснаци", доказателствата за истината за човешкото минало отиват все в техните ръце.

По въпроса за 4-те процента.

Към казаното от leonleonovpom2 ще добавя,че се позовавам на доклада на Ангел Гълъбов и на интервютата,дадени от учения.В последните Ангел Гълъбов е дори по-радикален и заявява,че между българите и северноиталианците съществува максимална генетична близост.Наистина,в Южна Италия и Сицилия има много сериозен финикийски(макар че по въпроса за близостта на траките и финикийците тепърва ще пише),арабски и скандинавски и испански инфилтрат.Но пък тъкмо там съществува една бетонна древна тракийска и българска(сикани,секули,секеи) основа.Както писах,аз не се водя само от предпазливите публикации на генетиците,а най-вече от собствените си наблюдения и дирения,за да направя моите заключения.Пък нека ме смятат за не-"научна", никога не съм държала на тая дефиниция.
Пък и наистина,кой ги е измудрил тия 4 процента?Излиза,че сърбите (говоря за автентичните,а не за българите, включени в пределите на сръбската държава от Средновековието до днес) са по-чисти наследници на траките от нас?Та нали цялото "тракийско съдържание" на всички тия нови нации,включително гръцката,иде от това ,че са завоювали тракийски територии и са създали държави с "плът от нашата плът",макар че завоевателните им ядра са чужди.За Румъния пък няма какво да говорим.
цитирай
18. milenavarbanova9 - Към mar866
21.07 11:50
Междувременно потърсих някакви сведения за името Напо.Оказва се,че е много рядко срещано.Обратно на Лапо,чиято популярност расте,защото така се казва братът на Джон Елкан,собственик на "Фиат",внук на Аньели.В Интернет намерих статия,чийто автор заявява,че Напо е само умалително от Наполеоне,а самото Наполеоне идва от името на Неапол и някога е звучало като Neapuleus(собствено име).Аз обаче лично се запознах с един Напо,преди много години в Кампания и според него името му не беше умалително от Наполеоне.Все пак обикновените италианци далеч по-малко от българите,се
интересуват от история и етимология,така че казаното от онзи мой случаен познат можеше и да не отговаря на истината.Но ето че един от героите на романа " Маломбра" на Антонио Фогацаро също се казва само Напо,без да се споменава Наполеоне.Така че трябва да продъжаваме с търсенето.
Сърдечни поздрави.
цитирай
19. milenavarbanova9 - към valdor1355
21.07 13:43
Съгласна съм с коментара ти.
Поздрави!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Относно имената на Валдор!Пр...
21.07 14:34
Относно имената на Валдор!
Пропуснаато е Тервел Във Веронската икона е Требелий
Беллус или бял е хубав!
Между другото в Българският синоним на хубава е точно бяла
Преслав и Десислава си говорят от само себе си, няма какво да се тълкува в тях!
Паган е неверник, както и Пагане, приписвана за съпруга на Аспарух!
Севар-Север е строг, суров по характер!
На Телец също може да се намери обяснение, име, вероятно свързано със Земята


Да не говорим пък за Органа Това е корен на множество думи в говоримия език-включително и орган-във френския-организирам, организация и така нататък Море от думи
Част от изброените думи са гетско-готски-Дицент,Даргамер...
Това само доказва тракийската връзка на Българите Окончанието Рих на Исперрих също! Аларих и така нататък...
Съгласен съм, около Борис има неясни неща!
Например Владимир Хръз Какъв неверник е Хръз или Хръсате, след като има кръст във второто име
Превратът не е заради вярата Заради просвещението е! Владимир не може да се справи с него, докато високообразованият Симеон-може
И Владимир за пръв път се появява при нас После окончанието на мир се появява в изобилие при хърватите-средата на девети век
Владимир-Владее светът!
Чел съм откъси "За Буквите"- "О писменех" Ами тогавашният Български не е кой знае колко по различен от днешния!
Разбира се без преводач!
Той откъде е дошъл, ако не е Български!?
цитирай
21. germantiger - ...
22.07 09:10
"Окончанието" както го наричаш рих показва германската връзка - това че траките за разлика от българите са били предимно руси и рижи, светли хора, а българите са явно по-тъмни.

Фридрих, Дитрих, Дидерих итн германски имена ясно сочат тезата, която аз все пак прибързано не поддържам, че траките са келто-германи или сродни на тях племена.

Траки, келти и германи е ималоо в Европа векове преди да са стъпвали българи - факт.
цитирай
22. milenavarbanova9 - към germantiger
22.07 11:01
"-Рих" обаче съществува като наставка и в имена с древнобългарски произход,както с основание е посочил leonleonov."Мир" - съставната частица,която днес за нас е атестат за славянска или германска (скандинавска) принадлежност също може да се намери у древните българи.Това пък няма нищо общо с присъствиет или отсъствието от Европа.
Омир сигурно е виждал траки,Хектор със сигурност е тракиец пар екселанс - прочети как поетът описва външността му.
Римляните са наследници на троянците,латините и сабините.Оставили са ни безброй изображения на своя физически тип - и да има някой рус,той е изключение.
Омръзна ми историята с "етруски - ето русски" (нямам е оборотное),усилията на руснаци и поляци да се изкарат наследници на тоя славен народ.Един поглед към статуите и стенописите на етруските,в които те са изобразили своите физически черти,е достатъчен да попилее тези нелепи напъни.Етруското писмо било славянско.Защо тогава всички славянски народи са безписмени и чакат десет века след Христа,за да получат азбука оттук или оттам.И да не говорим за руните,етруското писмо не е руническо.Етруските идват от Лидия и донасят своята писменост оттам,проучванията недвусмислено показват единосъщността им с траките и дори направо с българите.Италианската историография доста късно,но с ярки доказателства посочи,че етруски,волски,сабини,сабеи,лигури,лепонзи и пр.са един и същи народ.Единосъщен и със сиканите (авзони,енотри),поселили се на юг.Древните селища на етруските носят ясно разбираеми за българина имена: Волсинии(синове на волските),Волтера(земя на волските),Палуска,Мугила(вол
ски и етруски селища),Синья(синове,челяд).Това преплитане на волския евтноним е етруската топонимия изобщо не е случайно.Прочутата Тарквиния в етруски запие звучи като Тархна,а Тарна (Търна) е старото име на лидийската столица,преди да стане Сарди.Пиша за всичко това във Втора глава на книгата си,но не успях да я постна.
Уважавам руснаците,поляците - значително по-малко,но някой трябва да каже на тия втурнали се на лов за славна история господа,че история не се прави с пропаганда,нито се купува с пари.Така сториха евреите - лъгаха,лъгаха и ....Истината има това неприятно свойство да излиза винаги на повърхността.

*Къде са древните градове на тая "изгубена бляскава славянска цивилизация"? Къде са мраморните й или гранитни дворци,великолепните й храмове,статуи,пътища?Какво са оставили нейните поети и историци?От преди или след Потопа води началото си шеметният й възход ?Май нейните глашатаи са избрали най-прекия път - паметници на високоразвита цивилизация вече съществуват в Причерноморието,Балканите,Средиземноморския басейн - дайте да си ги " заплюем" като наши.

Не знам кой е вдъхновителят на тази недотам сръчна машинация,но ми се струва,че тя,освен всичко друго,цели да компрометира руския народ,да замъгли истинските му добродетели и заслуги - и още повече да помрачи отношенията му с българите.

Кражбата на история е кражба на самоличност,на душа - и ограбеният,и грабителят заживяват без ориентири,във фалш - докато удари часът на Истината.
Току-що излязохме от тресавището с "гръцките цивилизатори". Кому е нужно всичко това да се повтаря?
цитирай
23. prarodinata - Поздравления!
23.07 15:40
Здравейте, поздравявам Ви за интересните и ценни материали! Всички любители знаем за българската връзка в Италия, но друго е да го усетим от първа ръка с чудесния Ви разказ! Благодарности за труда по опазване на паметта Българска! Историята и топонимията, която цитирате във "Виа Болгера", са потвърждение за местния произход на българите на Балканите – кауза, на която съм посветил вече над 15 години. Можете да погледнете някои от публикациите ми и ще се радвам да си сътрудничим в борбата за опазване на паметта и разкриване на истинската ни история!
С най-добри пожелания!
Мартин Константинов
цитирай
24. milenavarbanova9 - към г-н Мартин Константинов
23.07 20:56
Благодаря Ви,господин Константинов.Този ден,по различни лични причини,беше труден за мен,но Вашето послание укрепи духа ми.Веднага ще потърся публикациите Ви.Още веднъж сърдечно благодаря за чистите и топли думи и Ви желая успешна седмица!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 14447
Постинги: 13
Коментари: 100
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930